Dodaj do ulubionych

Roczniak mi sie odstawia- czy nie za wczesnie?

05.06.12, 11:11
Celine od niedzieli odmawia piersi. O kiedy zaczela chodzic do zlobka, byla piers na dobranoc, raz-dwa razy w nocy, zaraz po przebudzeniu i po powrocie ze zlobka. W weekedn bez ograniczen, czyli jedno-dwa karmienia wiecej, do drzemki. Od niedzieli odmawia piersi. Rano, gdy proponuje, bierze sutek do buzi i trzyma ale nie ssie. Potem sama zakrywa mi piers koszulka i marudzi. Z glodu marudzi, bo nalesnika czy kaszke je az sie uszy trzesa. Wczoraj po powrocie ze zlobka, zjadla z obu piersi, ale potem stanowczo odmawiala. Dzis do zlobka nie idzie.

Ida czworki, wszystkie na raz. Dziecko slini sie strasznie. Do tego troche meczy ja katar (i kaszel od tego kataru). Ja tez jestem przeziebiona, do tego w weekend zjadlam truskawki ze sklepu, ktore chyba mi zaszkodzily, bo jezyk swedzi mnie do tej pory. Pisze to wszystko, bo juz sama nie wiem, co ma znaczenie.

Co robic? Starac sie utrzymac laktacje, jak? Dawac jej krowie mleko (nie jest uczulona)? Probowalam dawac odciagane mleko, ale nie byla zachwycona.
Obserwuj wątek
    • jombusiowa Re: Roczniak mi sie odstawia- czy nie za wczesnie 05.06.12, 12:38
      A z czego pije? Z butelki ze smoczkiem? Ma smoczka w żłobku?
      • zawsze_zielona Re: Roczniak mi sie odstawia- czy nie za wczesnie 05.06.12, 17:33
        Nie ma smoczka i z butelki nigdy nie pila. Wszelkie plyny podaje z kubeczka albo zwyklej butelki dla doroslych.
    • jul-kaa Re: Roczniak mi sie odstawia- czy nie za wczesnie 05.06.12, 15:18
      Spokojnie proponuj pierś, nawet jeśli teraz zmniejszy się laktacja, zostanie jedno karmienie dziennie, to po jakims czasie pewnie Celine zwiększy częstotliwość ssania.
      • zawsze_zielona Re: Roczniak mi sie odstawia- czy nie za wczesnie 05.06.12, 17:34
        Mam nadzieje. Dzisiaj w ogole nie chce piersisad Odwraca glowe i mowi "nie". Przykro mi troche.
        • mad_die Re: Roczniak mi sie odstawia- czy nie za wczesnie 05.06.12, 22:08
          Daj jej coś p.bólowego - rosnące zęby to okropna sprawa...
          A do tego katar - wiesz jak trudno jest ssać, gdy nos zatkany?
          Może gardło też drapie i przełykanie boli? Wszystko się niefortunnie nałozyło...
          W nocy tez nie ssie już? Inne mleko pije?
          Odciągnij troche mleka do uczucia ulgi i podaj z kaszą może? I jakoś przetrwacie ten kryzys smile
          • mrs.t Re: Roczniak mi sie odstawia- czy nie za wczesnie 05.06.12, 22:26
            a nawet jelsi zeby czy katar nie byly by powodem
            to ot- strajki tez sie zdarzaja
            i moga tydzien a nawet 2 tygodnie trwac.
            jesli nei chcesz wykorzystac do odstawienia przedwczesnego - odciagaj by podtrzymac laktacje, i podawaj bezbutelkowo
            piers proponuj na spiocha, albo bez napiecia

i nie rezygnuj bo sie zdziwisz jak za kilka dni czy nawet tygodni zassie sie jakby nigdy nic!
            • zawsze_zielona Re: Roczniak mi sie odstawia- czy nie za wczesnie 05.06.12, 22:31
              W nocy nie chce, w dzien nie chce. Odciagnietego tez nie chce. Odciagam w porach karmienia, mam nadzieje, ze laktacja nie zaniknie.
              Kurde, moze za bardzo sie napinam, ze mi zalezy? Sprobuje jutro znowu, rano i jak wrocimy ze zlobka, bo wtedy zwykle najwiecej pila.
              Trzymajcie kciukismile
              • yumemi Re: Roczniak mi sie odstawia- czy nie za wczesnie 06.06.12, 00:25
                A dostaje jakiekolwiek inne mleko? Np w zlobku?
                • zawsze_zielona Re: Roczniak mi sie odstawia- czy nie za wczesnie 06.06.12, 14:00
                  W zlobku jest czasem mleko krowie do picia, ale tylko czasem. Modi nigdy nie pila.
    • aleksandra1357 Re: Roczniak mi sie odstawia- czy nie za wczesnie 05.06.12, 22:25
      Może to nie odstawienie tylko strajk.
      Mój roczniak przez tydzień ssał tylko w nocy, w dzień odmawiał stanowczo, nawet wieczorem i rano na pół śpiąco nie dawał się przystawić. Po tym strajku nagle wrócił do piersi i ssał coraz więcej, dochodząc do klasycznego cycoholizmu.
      Jeśli ssie w nocy, to dobrze. Za jakiś czas może wróci do piersi.
    • zawsze_zielona Magia forum 06.06.12, 14:02
      Dzis nad ranem, kolo 6 przyssala sie do obu piersi. Potem znow po przebudzeniu i jeszcze przed wyjsciem do zlobka. Nie chce zapeszacz, ale moze cos drgnelobig_grin
      • mad_die Re: Magia forum 06.06.12, 18:21
        No jak jeszcze oznajmisz w żłobku, ze mała NIE MOŻE pić mleka krowiego, to będzie jeszcze dłuuuugo piła Twoje smile
      • zawsze_zielona Re: Magia forum 15.06.12, 22:56
        Melduje, ze cora wrocila do formy i ssie az milo. Magia forum dziala! Dziekuje za wsparciesmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka