Dodaj do ulubionych

Hemoroidy...

09.11.12, 22:59
Dziewczyny,
Jest to dla mnie krępujące, ale muszę Was zapytać. Jakieś kilka m-cy po porodzie uzyskałam prezent-bonus czyli hemoroidy. Tzn. Chyba, choć ja tam żadnych guzków nigdy nie wyczułam, ale ból okropny (wcześniej) a teraz i podkrwawienia, ogólny dyskomfort jeśli chodzi o tamte okolice. Posterisany itp nie pomagają... Czy wiecie, czy można leczyć się skutecznie i nie rezygnować z kp? W poniedziałek umówię się na wizytę do proktologa, ale nie wiem, na kogo trafię, a chciałabym wiedzieć, jak z nim rozmawiać i jeśli to niekonieczne, nie wciskał mi, że muszę przestać karmić. Jak wiecie coś na ten temat, to podzielcie się, bo stan dokuczliwości trwa już długo.
Obserwuj wątek
    • momago Re: Hemoroidy... 09.11.12, 23:34
      Babciny sposób smile - czopek z surowego ziemniaka na noc.
      U mnie Posterisan zadziałał (czopki), nie stosowałam innych leków. Koniecznie sprawdź czy to na pewno hemoroidy.
    • filemona_0 Re: Hemoroidy... 10.11.12, 10:17
      Ja też byłam u proktologa, ale to już dosyć dawno, młody miał parę miesięcy. No i dostałam informację, że leczenie będzie po odstawieniu, teraz mogę używać posterisanu. Tylko, że u mnie problem jest mało uciążliwy, więc przyjęłam, że tak jest i nie zgłębiałam tematu - a może lekarz tylko tak "na odczepnego" mi powiedział?
    • mad_die Re: Hemoroidy... 10.11.12, 15:52
      Pomasuj sobie receptory na nogach. Koniecznie!
      Też tak miałam po porodzie, kilka masaży (podczas których gwiazdy widziałam.... tak bolało, noga bolała, nie "tam" wink) i po kłopocie.
      Tu masz co masować:
      https://www.faceci.com.pl/stopy_opis_punktow%20refleks2s.gif
      pomasuj obszar oznaczony numerem 52, czyli po wewnętrznej stronie stopy, nad kostką.
    • balbins Re: Hemoroidy... 10.11.12, 19:22
      Jeśli nie chcesz/boisz się zdecydować się na operację,polecam anurex.Po porodzie uratował mi życie,choć nieco zrujnował kieszeń(100 zł)
    • kikimora78 Re: Hemoroidy... 15.11.12, 12:25
      jak nie wyczuwasz na zewnatrz to pewnie sa to wewnetrzne, wtedy masc nie pomoze tylko czopek. ja stosowalam taki co zawiera prednisolonkaproat i cinkokainhydroklorid (nie mieszkam w Pl wiec nie znam polskiego odpowiednika ale w googlach napewno znajdziesz).

niby na opakowaniu stoi, ze nie jest zalecane podczas karmienia, a juz na pewno nie duze dawki, ale jak to jednak stosowalam (jak mala miala 2-3 miechy). ale ja stosowalam tylko raz dziennie, po wizycie w toalecie, zeby ta dawka faktycznie nie byla za duza, przez jakies 2 tygodnie, i wtedy pozbylam sie problemu i do tej pory mam spokoj.
      • fizula Re: Hemoroidy... 15.11.12, 14:05
        Terapia zimnem czyli Anurex jest chyba najbardziej bezpieczny i bardzo szybko pomaga.
        Wydaje mi się, że jeśli kogoś nie stać na to, to można by coś samemu wymyślić, co byłoby podobne, ale samoróbka.
    • vienx Re: Hemoroidy... 15.11.12, 17:03
      Dzięki Dziewczyny za odpowiedzi. Może i diabelnie drogi ten Anurex, ale na pewno wypróbuję. Na maści i czopki wydałam już fortunę, więc... To tylko "trochę" więcej...
      A ten masaż- muszę wypróbować smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka