21.02.16, 19:43
Dziewczyny, chcialam sie dowiedziec, czy ktos moze ma tak samo. Syn prawie 14 miesiecy. Zeby od dawna.. Od dawna tez mialam wrazenie, ze troche mnie przygryza podczas karmienia.
Dopiero niedawno zwyczajnie przyjzalam sie piersi po karmieniu.. no i widnieje na niej piekny odcisk uzebienie mojego dzieciecia. Czasami tego nie czuje, czasami jest to lekko bolesne. Macie pomysl, co moglabym z tym zrobic?
Mamy teraz bardzo marny czas, mlody wyladowal w szpitalu z odwodnieniem i zlymi wynikami krwi i wiecej karmie. W sumie mam wrazenie, ze maly dobrze chwyta, tylko 'zeby mu stoja na drodze'.. wkurzajace..
Obserwuj wątek
    • panizalewska Re: szczeki 3 21.02.16, 20:23
      Tak, szczęki były! big_grin Najczęściej niebolesne, czasem tylko się zdarzało dziabnąć albo ssać jak ostatnia sierota, przy czwórkach i piątkach np. Nie wiem, nie ruszało mnie to, nic nie robiłam. No chyba, że bolało tak poważnie, to przerywałam karmienie, zmieniałam pierś np i kazałam SZEROOOKO DZIOOOBAAA OTWIEEEERAĆ O TAAAAAAAAAAAK, z choreografią wink
      Pobytu w szpitalu współczuję wielce, no nic przyjemnego. Dużo zdrowia!
      • anagat1 Re: szczeki 3 21.02.16, 21:00
        panizalewska, u mnie to absolutnie nie jest dziabanie/gryzienie.. tylko te zeby nie maja sie gdzie podziac wiec wbijaja mi sie w otoczke przy karmieniu. Czyli u ciebie bylo podobnie? Troche mnie to irytuje, pewnie dlatego, ze obecnie wszystko mnie irytuje, bo wiecznie jestem chora i zmeczona. W dodatku przez ten szpital i chorobe , mam znowu super rozkrecona laktacje i bede plakac, jak w czwartek trzeba bedzie isc do roboty prosto na dyzur.

hehe.. i tez z choreogragia mu nakazuje paszcze otwierac
        • amiralka Re: szczeki 3 21.02.16, 21:49
          Tak, gdzies nawet chyba byl moj wpis na ten temat, mozliwe ze w podobnym wieku. Odczucie takie jakby mi ktos nie mocno ale paznokiec wbijal. I odbite uzebienie na otoczce. Odpowiedzi, ktore dostalam nie byly optymistycznebig_grin A jednak po tamtym czasie - blade wspomnienie. Od poczatku mowilam - jak trzeba bylo - "chowaj ząbki".
        • panizalewska Re: szczeki 3 22.02.16, 18:30
          Tak u mnie też piękne odciski były smile
          Choroby i możliwości dyżuru z kamienną piersią gorąco współczuję. Nawet nie jestem sobie w stanie wyobrazić tego wk*rwu ćmiącego gdzieś pod skórą tongue_out
          Mija, pewnie, że mija. I choroby, i zęby na cyckach, i w ogóle będzie dobrze! smile kiss
        • tommama Re: szczeki 3 23.02.16, 15:11
          Mam dokładnie to samo, córka ma 13 miesięcy. Przerywam wtedy karmienie i jej buzię każę szeroko rozdziawiać.
    • amiralka Re: szczeki 3 21.02.16, 21:50
      I wysylam duzo wsparcia!
      • anagat1 Re: szczeki 3 22.02.16, 00:45
        Dzieki Amiralka.. dobrze to opisalas z tym paznokciem.. Poszukam twojego watku, jak znajde chwile. Obecnie to mam serdecznie dosc kp, a w szczegolnosci spania z dzieckiem, czego nie lubie.. a moj mlody urzadza takie cyrki w srodku nocy znowu, ze mi sie odechciewa. Musze sie uczyc, a nie mam jak, bo panicz chce spac tylko z mamusia i mamusia tez MUSI spac, bo jakzeby mogla np.czytac..
        • megulenka Re: szczeki 3 22.02.16, 15:22
          Ja mam tak samo, odciśnięta górna szczęka na otoczce.. Myślałam że to normalne, bo niby co ma zrobić z tymi zębami? smile
          • anagat1 Re: szczeki 3 22.02.16, 15:40
            haha.. jakby to proteza byla.. ale takbig_grin??
            Czyli trza olac i sie nie przejmowac..
            • panizalewska Re: szczeki 3 22.02.16, 18:32
              Proteza miszcz! big_grin No jeszcze jakieś 70 lat do tej protezy ma, OBY! wink
              A nie masz latarki czołówki może? Jak młody zaśnie, to cichaczem jakoś lampa na czoło i jedziesz z książką? Opcja namiotowa - pod kołdrą wink
              • anagat1 Re: szczeki 3 22.02.16, 19:53
                Za stara juz jestem na opcje namiotowe i inne.. Mlody przez chorobe zupelnie zapomnial, ze mama nie jest na wylacznosc i ze lozeczko to jednak nie narzedzie tortur. Tyle ile dzis bylo wrzasku (starszak nie byl gorszy), to nam na kilka lat powinno wystarczyc, a jutro tez jest dzien buuu..
                • panizalewska Re: szczeki 3 22.02.16, 20:35
                  Dramat, co te dzieci matkom robią. Jeszcze przed urodzeniem skopią, zadepczą, a po to już w ogóle kosmos! W brzuchu to przynajmniej nie musisz pilnować

Jasiu! Nie biegaj, bo się zmęczysz! wink
                  • amiralka Re: szczeki 3 23.02.16, 08:51
                    Jasiu, nie biegaj, bo mama się męczy od samego patrzenia! big_grin Ech, ja też tęsknię za tym kopaniem w brzuchu, wiedziałam wtedy, że lepiej już nie będzie wink
                • amiralka Re: szczeki 3 22.02.16, 22:03
                  Ja używam czytnika na Ipadzie, tryb nocny. Mały czasem skomentuje "Ipad mamy" ale ogólnie się przyzwyczaił i zasypia.
                  • anagat1 Re: szczeki 3 22.02.16, 22:50
                    Ale ja czytam do pracy/ nauki... mam ksiazki (papierowe!!!).. przerzucam strony/ pisze/ robie notatki. Z Ipad to dla mnie dla przyjemnosci mozna sobie poczytac, ale uczyc sie nie potrafie.
                    • amiralka Re: szczeki 3 23.02.16, 08:49
                      E.. niedawno kończyłam drugie studia, połowę materiałów miałam w wersjach elektronicznych i dałam radę wink Ale rozumiem Cię, osobiście też wolę papier, no i tak jak piszesz, nie zawsze wybieramy co czytamy.
                    • panizalewska Re: szczeki 3 23.02.16, 14:24
                      Medycyna? Jak nie ma na raz rozłożonych 5 książek, to człowiekowi robi się nieswojo wink Biurko musi być i basta. Skąd ja to znam? Sztuka i milion albumów, słowników etc. Na ajpadach nie da rady, ekranik za mały. Chyba, że plazma 100 x 70 z dotykiem wink
                      • anagat1 Re: szczeki 3 23.02.16, 21:28
                        U mnie jeszcze ciekawiej.. te 5 ksiazek sie zgadza.. ale ja tylko na lozku/ podlodze.. wiec jest problem. A z elektronicznych urzadzen.. no nie umiem sie uczycsad

• jemanja Re: szczeki 3 25.02.16, 14:38
      A wszystkie zęby ma? Bo u mnie takie przygryzanie oznacza, że idzie kolejna tura (aktualnie czekamy na piątki, już się cieszę tongue_out). I wtedy są odciski, nawet zdarza się, że ssanie jest bolesne. Przerywamy karmienie, poprawiamy i tak w koło Macieju tongue_out Po paru dniach mija. A może to ta szpitalna historia, mały osłabiony, to się bardziej wpija w mamę i nie kontroluje tongue_out

Tak czy tak, przytulam!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka