Dodaj do ulubionych

pytanie do doswiadczonych

16.08.06, 20:29
karmie piersia coreczke od 4,5 misiaca, niestety od 2 tygodni mam duzo osobistych klopotow i wraz z nimi pojawily sie u mnie bardzo wiotkie piersi , kiedys tak nie bylo. bylam zalewana mlekiem a teraz sa strasznie flaczkwate. wiem ze wiotkie piersi swiadcza o ustabilizowanej laktacji, ale czy wtedy tez podczas karmienia nie czuje sie wyrzutu oscytocynowego ? ja nie czuje, po karmieniach tez nie sa lzejsze.tylko jaki flaczek podalam tak jest nadal. wkladki laktacyjne moge wyzucic bo ani kropli na staniku nie ma - czy wy podobie mialyscie?na dodatek doszla nam jakas paskudna alergia i jestem na scislej dicie a poprawy nie ma. stresuje sie ze trace mleko, poradzcie prosze
Obserwuj wątek
    • betty80 Re: pytanie do doswiadczonych 17.08.06, 10:13
      witam cie bardzo serdecznie.nawal problemow wiaze sie rownierz z ty ze sie
      stresujesz i to rownierz moze wplynac na laktacje ,radze ci prowadzic w miare
      mozliwosci spokojny tryb zycia i przede wszystkim duzo pij .pozdrawiam
    • bluebebe Re: pytanie do doswiadczonych 17.08.06, 12:11
      karmię 11,5 miesiąca, od jakiegoś czasu nie używam wkładek laktacyjnych,
      nareszcie nic mnie nie zalewa. Sporadycznie pojawia się uczucie mrowienia przy
      napływie mleka, ale jest to bardzo rzadko. Mimo, że karmię raz na dobę, piersi
      sa zupełnie miękkie.
      Wiem też, że hasło "nie stresuj się" może odnieść odwrotny skutek od
      zamierzonego. Nie dość, że masz jakieś stresy w życiu to jeszcze stresujesz się
      laktacją. Ja uczyłam się karmić w warunkach ogromnego stresu i ciężkiej
      depresji i wszystko się udało, mimo, że mówiono mi, że w takim stanie to na
      pewno nic nie zdziałam. Jeśli się martwisz teraz o coś to przynajmniej nie
      martw się o laktację, nie myśl o tym, po prostu karm.
    • budzik11 Re: pytanie do doswiadczonych 18.08.06, 11:51
      No cóż, niestety, stres wpływa niekorzystnie na laktację, i nie możemy tego
      kontrolowac ani miec na to wpływu sad Postaraj się zrobić wszystko, żeby odsunąć
      od siebie problemy, jakoś się wyciszyć no i rób wszystko, żeby mieć więcej
      mleczka - pij dużo, może jakieś zioła mlekopędne (Fito Mix, herbatka dla
      karmiących Hipp)? Życzę powodzenia.
      • karola2314 Re: pytanie do doswiadczonych 18.08.06, 14:52
        radzę niestresować się,pić dużo płynów,herbatkę dla mam karmiących-"fito mix",i
        napar z meliski,noi dzidzie czesto do piersi przystawiaćsmile

ps:u mnie na odwrót,czyli w stresie ,jak wsciekła jestem czuje ze mi sie pokarm
        zbierawink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka