Dodaj do ulubionych

religia w przedszkolu

29.09.05, 22:26
Moja 4 letnia córka poszła do przedszkol. jest w grupie "starszaków". nawet
nie wiedziałam, że ci mentalni zbrodniarze próbują dotrzeć nawet do takich
małych dzieci.
straszne
Obserwuj wątek
    • psychopata.z.borderline Re: religia w przedszkolu 29.09.05, 22:30
      Jajco, wybacz, że tak chaotycznie pisze na Twoim forum, ale nerw mnie poniósł
    • bloodysunday99 Re: religia w przedszkolu 29.09.05, 22:56
      psychopata.z.borderline napisała:

> Moja 4 letnia córka poszła do przedszkol. jest w grupie "starszaków". nawet
      > nie wiedziałam, że ci mentalni zbrodniarze próbują dotrzeć nawet do takich
      > małych dzieci.
      > straszne

Popieprzony kraj...
      • psychopata.z.borderline maksymalnie 29.09.05, 23:02

• vitmik tewgo to nawet ja nie wiedzialem 30.09.05, 07:29
      religia w przedszkolu? oni chyba ocipieli
      szkodac ze nie w zlobku...
      najwczesniej powinno zaczac oswajac dzieci przed komunia,czyli w 2 klasie
      podstawowki. zreszta gdyby nie ta pierwsza komunia to religia powinna byc
      wyjasniana jeszcze pozniej.
      zreszta jak mozna uczyc religii/ albo sie czlowiek wychowuje w religijnej
      rodzinie albo nie
      • 0golone_jajka Re: tewgo to nawet ja nie wiedzialem 30.09.05, 08:16
        Ja niedługo posyłam dziecko do przedszkola i zadbam o to żeby takich patologii tam ne było.
      • ghost25 Re: tewgo to nawet ja nie wiedzialem 30.09.05, 08:57

Teraz w IV RP- trafi z pewnością do żłobków.Ba, do sali porodowej.
        Wszak wiara w pieniądze,jest ich najsilniejszą i najgłębszą wiarą
        inaczej by nie przetrwali
        • vitmik Re: tewgo to nawet ja nie wiedzialem 30.09.05, 09:02
          szczerze powiedziwaszy nie cierpie francuzow, ich mentalnosci, ich kuchni ich
          jezyka (lubie ich serki i wina) ale jedno maja czego chcialbym sie doczekac u
          nas: calkowite rozdzielenie panstwa od religii. niech w domu kazdy wyznaje co
          chce i jak chce ale panstwo to panstwo. juz chrystus mowil; dac bogu co boskie
          (w domu,kosciele) i cesarzowi co cesarskie (czyli panstwu). jak ja bym tak
          chcial zeby bylo...
          • ghost25 Re: tewgo to nawet ja nie wiedzialem 30.09.05, 09:55

Ja chciałbym tego samego.
          • bloodysunday99 Re: tewgo to nawet ja nie wiedzialem 30.09.05, 10:23
            vitmik napisał:

> szczerze powiedziwaszy nie cierpie francuzow, ich mentalnosci, ich kuchni ich
            > jezyka

A tak w nawiasie Vitula, jaka jest mentalnosc francuzow? (Z jezykiem i jedzeniem
            moge sie pogodzic, ale zaciekawila mnie ta ich mentalnosc...) Zgadzam sie z
            rozdzieleniem panstwa od wyznania.
            • vitmik Re: tewgo to nawet ja nie wiedzialem 30.09.05, 10:40
              pouczac kazdego, sami uznaja sie za wzor kultury i zachowania a jak jest kazdy
              wie
              nosza za wysoko glowy a zapominaja ze jeszcze w 18 wieku ich dwor robil kupy po
              wersalskim palacu,bo kibli nauczyli sie wykorzystywac dzieki wojnom z sasiadami

walecznosc francuzow-ostatnio pod waterloo,teraz jak jest jakas afera to
              wysylaja nie francuzow ale najemnikow z legii cudzoziemskiej

najlepsze jest to ,ze nie sa zadna potega,przegrali wszytskie wojny jakie
              prowadzili od czasow napoleona, a ze jako tako sa bogaci to fakt ze przez 200
              lat wyzyskiwali swoje kolonie,teraz mienia sie obroncami demokracji i wolnosci
              jednostki,zenada
    • kapitan.kirk Re: religia w przedszkolu 30.09.05, 10:35
      Zapewne ktoś okazał się nadgorliwy (co się zdarza niestety często), ale możesz z
      tego łatwo wyjść. Odnośne rozporządzenie MEN po nowelizacji z kwietnia 1999 r.
      mówi wyraźnie: "W publicznych przedszkolach organizuje się, w ramach planu zajęć
      przedszkolnych, naukę religii na życzenie rodziców (opiekunów prawnych)." (par.
      1, ust. 1). Wystarczy zatem, jak pójdziesz do przedszkolanek i oświadczysz im,
      że sobie nie życzysz - i szlus.
      Pozdrawiam
      • wanda43 Re: religia w przedszkolu 30.09.05, 13:34
        Kapitanie, to teoria.W praktyce rodzice przedszkolakow czy uczniow mogą nawet
        nie wiedziec,ze ich dziecko, wbrew ich woli jest poddawane indoktrynacji
        katolickiej.Sa zakonnice tzw.bezhabitowe.One zatrudniając się jako nauczycielki
        i ucząc roznych przedmiotow czynią swoje.W wielu przypadkach nie wie o tym i
        dyrekcja szkoly.Te zakonnice mają poprostu takie zadanie i je wykonują.
        • nick_penis Re: religia w przedszkolu 30.09.05, 13:36
          Trochę nie na temat: Zakonnica bezhabitowa kojarzy mi się z zakonnicą gołą. Dla
          mnie bomba.
          • vitmik Re: religia w przedszkolu 30.09.05, 13:44
            przyznam ze miewam fantazje seksualne z ponetnymi mlodymi mniszkami.czy jestem
            nienormalny?
            • vitmik Re: religia w przedszkolu 30.09.05, 13:47
              a jesli chodzi o mniszki to mi sie przypomniala taka historia. wydarzyla sie
              naprawde na misji w afryce. ksiadz misjonarz uwiklal sie w romans siostra
              zakonna jakiegos tam zgromadzenia tez bedaca na misji. poczuli do siebie
              miete,szybkie akcje w dzungli,ona zaszla w ciaze. wzial ja do szaman-lekarza
              zeby zrobic aborcje,aborcja sie udala,plod zabity,matka-zakonnica tez bo sie
              wykrwawila. najlepsze bylo to ze msze zalobna za nia odprawial jej kochanek-
              ksiadz. niezle nie? i prawdziwe
              • josarna Re: historia na misji w Afryce 30.09.05, 23:19
                Czytałam o niej w "Gazecie Wyborczej". Nie umiem zapomnieć. Papież sprawę
                zatuszował.....
            • nick_penis Re: religia w przedszkolu 30.09.05, 13:47
              Normalność i nienormalność to są pojęcia bardzo względne (tfu relatywizm).
              Fantazje, o których piszesz nie są według mnie nienormalne. W Twoim wydaniu
              nienormalne jest według mnie lanie dzieci po gębie i nienawiść do gejów i
              lesbijek. Pytasz - to odpowiadam.
              • vitmik Re: religia w przedszkolu 30.09.05, 13:57
                moze ja jednak jestem jakis nienormalny.
                fakt czytalem aleistera crowleya,ale zeby od razu stawac sie bestia...
        • kapitan.kirk Re: religia w przedszkolu 30.09.05, 13:52
          > Sa zakonnice tzw.bezhabitowe.One zatrudniając się jako nauczycielki
          > i ucząc roznych przedmiotow czynią swoje.W wielu przypadkach nie wie o tym i
          > dyrekcja szkoly.Te zakonnice mają poprostu takie zadanie i je wykonują.

To faktycznie trudne do sprawdzenia, ale też trudno sobie wyobrazić jakieś
          środki zaradcze. Wprowadzenie w podaniu pytania o religię czy wyznawane zasady
          byłoby wszak wylewaniem dziecka z kąpielą (no i niezgodne z konstytucją zresztą).
          Pzdr
          • wanda43 Re: religia w przedszkolu 30.09.05, 14:07
            W normalnym kraju cos takiego byloby niedopomyslenia.Ale Polska normalnym krajem
            nie jest,niestety.
            • kapitan.kirk Re: religia w przedszkolu 30.09.05, 14:14
              > W normalnym kraju cos takiego byloby niedopomyslenia.

Tzn. w jakim konkretnie?
              • vitmik Re: religia w przedszkolu 30.09.05, 14:18
                indoktrynacja religijna w przedszkolu. w szwecji tez panstwo wpieprza sie do
                przedszkoli i wmawia dzieciakom rozne glupoty. i ti i tam przesadzaja
                zastepujac matke i ojca
              • ghost25 Re: religia w przedszkolu 30.09.05, 15:23
                kapitan.kirk napisał:

> > W normalnym kraju cos takiego byloby niedopomyslenia.
                >
                > Tzn. w jakim konkretnie?
                >

Jedyny nienormalny kraj to Polska- poletko Watykanu!
                • kapitan.kirk Re: religia w przedszkolu 30.09.05, 15:33
                  > Jedyny nienormalny kraj to Polska- poletko Watykanu!

Hmm, to chyba jakiś kompleks wink
                  Pzdr i głowa do góry!
                  • ghost25 Re: religia w przedszkolu 30.09.05, 15:42
                    kapitan.kirk napisał:

> > Jedyny nienormalny kraj to Polska- poletko Watykanu!
                    >
                    > Hmm, to chyba jakiś kompleks wink
                    > Pzdr i głowa do góry!
                    >

Jestem za stary by mieć kompleksy.A głowę trzymam cały czas w pione.

• wanda43 Re: religia w przedszkolu 30.09.05, 15:38
                W normalnyjm,czyli takim,gdzie panstwo jest neutralne światopogladowo.Gdzie w
                zadnym państwowym obiekcie nie wiszą symbole religijne.Gdzie sluzb mundurowych
                nie prowadza sie na msze i pielgrzymki.Gdzie wyznawany swiatopoglad obywatela
                jest jego tylko i wylacznie prywatną sprawą.Gdzie nie ma zgody na pielgrzymki
                urzednikow panstwowych w godzinach pracy.Gdzie są cmentarze rowniez cmentarze
                świeckie,a nie prawie wylącznie katolickie.Itd.itd.
                • wanda43 Re: religia w przedszkolu 30.09.05, 15:41
                  I jeszcze jedno.Normalne panstwo to takie,w ktorym dziennikow radiowych i tv nie
                  zaczyna sie od wiadomosci z kruchty i Watykanu.
                  • ghost25 Re: religia w przedszkolu 30.09.05, 15:44
                    wanda43 napisała:

> I jeszcze jedno.Normalne panstwo to takie,w ktorym dziennikow radiowych i tv ni
                    > e
                    > zaczyna sie od wiadomosci z kruchty i Watykanu.

Wanda,jak to dobrze,że jesteś na tym forum.Oszczędzasz mi stukania
                    po klawiaturze,a ostatnio leniwy się zrobiłem.Dzięki serdeczne.

• wanda43 Marzenia,niestety 30.09.05, 16:00
                      Takie panstwo mi sie marzy,ale znając mentalnosc rodakow, a szczegolnie
                      politykow,chyba spelnienia marzen nigdy nie doczekam.
                  • kapitan.kirk Re: religia w przedszkolu 30.09.05, 15:56
                    > W normalnyjm,czyli takim,gdzie panstwo jest neutralne światopogladowo.

Mamy to zapisane w konstytucji, więc jeżeli uważasz, że jest coś w tym zakresie
                    nie tak, to przysługuje Ci prawo do dochodzenia swoich roszczeń.

> Gdzie w zadnym państwowym obiekcie nie wiszą symbole religijne.

To faktycznie bywa rażące, choć biorąc pod uwagę statystykę wyznań wydaje mi się
                    stosunkowo nieszkodliwe. Jeśli Tobie nie - patrz punkt poprzedni.

> Gdzie sluzb mundurowych
                    > nie prowadza sie na msze i pielgrzymki.

Co to znaczy "nie prowadza się?". Zakazuje się chodzić? Swego czasu to
                    faktycznie było u nas normalne... Czy może teraz zmusza się żydów do chodzenia
                    na msze?

> Gdzie wyznawany swiatopoglad obywatela
                    > jest jego tylko i wylacznie prywatną sprawą.

A w jakim zakresie u nas nie jest? Czy istnieje jakaś dyskryminacja w zależności
                    od wyznania? Albo obowiązek ujawniania wyznania?

> Gdzie nie ma zgody na pielgrzymki
                    > urzednikow panstwowych w godzinach pracy.

Hmm? Na przykład? Bo nie bardzo siedzę w temacie...

> Gdzie są cmentarze rowniez cmentarze
                    > świeckie,a nie prawie wylącznie katolickie.

Praktycznie wszystkie duże cmentarze są w Polsce własnością komunalną. Zaś w
                    miejscowościach gdzie takowych nie ma, cmentarze katolickie (lub innych wyznań)
                    z mocy prawa świadczą wszelkie usługi według przepisów dotyczących cmentarzy
                    komunalnych.

> I jeszcze jedno.Normalne panstwo to takie,w ktorym dziennikow radiowych i tv ni
                    > e
                    > zaczyna sie od wiadomosci z kruchty i Watykanu.

Nawet jeżeli dzieje się tam coś ciekawego lub ważnego? Bo w innych sytuacjach
                    raczej nie przypominam sobie, żeby u nas było to normą.

Pozdro
                    • wanda43 Re: religia w przedszkolu 30.09.05, 16:02
                      Teoretycznie,to masz kapitanie rację,ale tylko teoretycznie.
                      • kapitan.kirk Re: religia w przedszkolu 30.09.05, 16:08
                        W tym sęk cały przecież, żeby teorię w praktykę przekuć! Jeżeli czujesz się
                        dyskryminowana, to trzeba walczyć o swoje, nie bojąc się i nie wstydząc swoich
                        poglądów - nikt za Ciebie i Twoich przyjaciół tego nie zrobi! Samo - przepraszam
                        za wyraz - jojczenie po forach nie wystarczy.
                        Pozdrawiam
                        • miriam_73 Re: religia w przedszkolu 30.09.05, 17:08
                          Kapitanie, thx
                        • josarna Re: teoria a praktyka 30.09.05, 23:32
                          Kapitanie! Ile, Twoim zdaniem, kobiet musi jeszcze stracić życie lub zdrowie
                          (bo nikt nie dokona za darmo koniecznej aborcji), ile MUSI urodzić upośledzone
                          dzieci (bo nie dopuszcza się do badań prenatalnych), by wreszcie uznano, że z
                          naszym państwem coś jest nie-tak! Może Ciebie to nie obchodzi, ale mnie -
                          owszem! Nawet jedno morderstwo w imię "wiary" to o jedno za dużo. Nie pojmiesz
                          również, co może czuć kobieta i jej mąż, gdy dowiadują się, że będą mieć ósme
                          dziecko, bo stosują się do zaleceń KK.
                        • wanda43 Re: religia w przedszkolu 01.10.05, 07:36
                          to wg.ciebie "jojczenie" na forach przez wielu myślących podobnie,jak ja, to tez
                          forma walki o państwo rzeczywiscie neutralne światopoglądowo.To rowniez proba
                          przypomnienia ludziom wierzącym,słow Jezusa "co boskie,Bogu,co cesarskie
                          cesarzowi".
                    • lch74 Re: religia w przedszkolu 01.10.05, 18:10
                      >> Gdzie wyznawany swiatopoglad obywatela
                      >> jest jego tylko i wylacznie prywatną sprawą.

> A w jakim zakresie u nas nie jest? Czy istnieje jakaś dyskryminacja w
                      > zależności od wyznania? Albo obowiązek ujawniania wyznania?

Ano w takim zakresie, że np. w szkole publicznej jest lekcja religii i w tym
                      momencie czy chcesz czy nie, musisz ujawnić swoje wyznanie (wyznanie swojego
                      dziecka), bo określasz się czy będziesz (twoje dziecko) uczęszczać na te lekcje
                      czy nie. Gdyby nauka religii odbywała się tam gdzie jej miejsce a nie w szkole
                      publicznej, to nie byłoby tego problemu. Jeszcze na dodatek niezgodnie z
                      przepisami takie lekcje religii w szkołach organizowane są często nie jako 1
                      lub ostatnia lekcja a w środku zajęć i taki uczeń albo nie ma się gdzie podziać
                      albo siedzi np. w bibliotece i jest piorunowany wzrokiem przez panią
                      bibliotekarkę i innych oburzonych, że on niekatolik (znam niestety z autopsji).
                      A co do zajęć z religii w przedszkolu, to jak myślisz, gdzie mają się w tym
                      czasie podziać te dzieciaki, których rodzice nie wyrazili zgody na ich
                      indoktrynację?
                      • wanda43 Re: religia w przedszkolu 01.10.05, 18:53
                        Ano wlasnie.Dlatego twierdzę,ze tzw.prawa czlowieka mamy świetne,tyle,ze na
                        papierze.Konstytucje mamy super,tyle,ze na papierze.Wogole jestesmy takie
                        papierowe panstwo z papierowym prawem i rownie papierową wiarą.Wolnosc i
                        demokracje tez mamy papierową.
                        • ghost25 Re: religia w przedszkolu 02.10.05, 08:54
                          wanda43 napisała:

> Ano wlasnie.Dlatego twierdzę,ze tzw.prawa czlowieka mamy świetne,tyle,ze na
                          > papierze.Konstytucje mamy super,tyle,ze na papierze.Wogole jestesmy takie
                          > papierowe panstwo z papierowym prawem i rownie papierową wiarą.Wolnosc i
                          > demokracje tez mamy papierową.

Ciiiiiiichutko Wandeczko ! bo zaraz nas kapitan kirk poinstruuje,że
                          np.W Ameryce biją murzynów.
                          Nieważne jaką mamy konstytucję istotne jest to,że jesteśmy państwem
                          teokratycznym.
                      • psychopata.z.borderline Re: religia w przedszkolu 02.10.05, 09:03
                        no nie inaczej
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka