Dodaj do ulubionych

Prezerwatywy - Tunezja

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.10, 11:44
Witam,
Niedługo wybieramy się z dziewczyna do Tunezji i zastanawiam się czy kupie tam prezerwatywy, może ktoś z was był i orientuje się w tych sprawach.DOkładnie chodzi o miejscowość Hammamet
Pozdrawiam:)
Obserwuj wątek
    • Gość: ja Re: Prezerwatywy - Tunezja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.10, 12:00
      tak, można kupić w aptekach
      • Gość: jaja Re: Prezerwatywy - Tunezja IP: *.adsl.inetia.pl 07.09.10, 13:20
        ja bym nie ryzykował, lepiej kupić w polsce durexy:P
        a najlepiej, to namów dziewczynę na tabletki;)
        pozdrawiam
        • marghot Re: Prezerwatywy - Tunezja 07.09.10, 13:27
          jasne, niech się dziewczyna truje, byle facet miał relaksujące wakacje :/

potwierdzam prezerwatywy można kupic w aptece, przynajmniej w Sousse
          • Gość: jaja Re: Prezerwatywy - Tunezja IP: *.adsl.inetia.pl 07.09.10, 13:38
            widać, że bez gumki nigdy nie próbowałeś, możesz się jedynie domyślać....
            • Gość: babulina Re: Prezerwatywy - Tunezja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.10, 13:42
              Gość portalu: jaja napisał(a):
              > widać, że bez gumki nigdy nie próbowałeś, możesz się jedynie domyślać....

Ciekawe jaki byl logiczny tok (nie)rozumowania na podstawie, ktorego doszedles do tych blyskotliwych wnioskow? Czegoz jednak oczekiwac od idioty, ktory truje wlasna dziewczyne, no chyba, ze to tylko taki tymczasowy zbiornik na sperme. W koncu to ona poniesie wszelkie konsekwencje w przyszlosci.
              • Gość: lekarz Re: Prezerwatywy - Tunezja IP: 217.97.165.* 13.09.10, 14:29
                Jakie konsekwencje?! Jak nie masz pojecia o czym piszesz to lepiej zamilcz. Pigulki maja dobroczynny wplyw i dobrze dobrane nie daja efektow ubocznych.
                • Gość: gość Re: ty,lekarz, to napisz jakie złe IP: *.olsztyn.vectranet.pl 13.09.10, 14:36
                  skutki dla faceta ma używanie prezerwatyw?Penis mu odpadnie?
                  • Gość: Autor Re: ty,lekarz, to napisz jakie złe IP: *.aster.pl 13.09.10, 20:19
                    > skutki dla faceta ma używanie prezerwatyw?Penis mu odpadnie?

Skutki są takie, że seks jest bardzo kiepski. Słabe doznania w trakcie, bo gumki bardzo ograniczają bodźce. Lizałaś kiedyś lizaka przez papierek?
                    • Gość: gość Re: Autor ,te twoje p..ne argumenty są dowodem IP: *.olsztyn.vectranet.pl 13.09.10, 21:06
                      jakie efekty ma brak edukacji seksualnej w tym śmiesznym kraju.Stawiasz ,,doznania'' wobec groźby nie chcianej ciąży,chorób przenoszonych drogą płciową,odpowiedzialności za swoją seksualność.Lepijej zrób sobie test na HIV,bo ten ,,papierek na lizaku'' zabezpiecza obie strony,a jego brak obie strony naraża na ryzyko śmiertelnej choroby.
                      • Gość: Hę? Re: Autor ,te twoje p..ne argumenty są dowodem IP: 78.151.217.* 13.09.10, 23:20
                        A na jakie to śmiertelne choroby naraża seks bez gumki z własną żoną lub stałą dziewczyną?
                        • Gość: gość Re:do hę IP: *.olsztyn.vectranet.pl 13.09.10, 23:41
                          Na AIDS,raka szyjki macicy,jeżeli ,,miś'' nie jest wierny swojej żonie lub stałej dziewczynie.
                          • Gość: żałosne Re:do hę IP: *.chello.pl 14.09.10, 00:18
                            no tak, bo kobiety to nie zdradzają...
                        • andrzejto1 Re: Autor ,te twoje p..ne argumenty są dowodem 14.09.10, 10:15
                          Gość portalu: Hę? napisał(a):

> A na jakie to śmiertelne choroby naraża seks bez gumki z własną żoną lub stałą
                          > dziewczyną?

No wiesz, nie wiadomo z kim sypiała wcześniej. Jak na przykład miała "kontakty" z modnym swego czasu antyfaszystą roku niejakim Sebastianem Molemn, to może to być na przykład AIDS. A fakt bycia w stałym związku nie znaczy, że było się seksualnym abstynentem wcześniej. Ale ty pewnie wiesz wszystko lepiej...
                • Gość: Haha bzdura Re: Prezerwatywy - Tunezja IP: *.sta.asta-net.com.pl 13.09.10, 15:59
                  Mialam dobrze dobrane pigulki i dopoki je bralam wszystko bylo ok, poza "brakiem nawilzenia". Cyrki zaczely sie, kiedy postanowilam je odstawici. Przez DWA LATA nie mialam normalnego okresu (tylko sztucznie wywolywany), wybulilam kupe pieniedzy na leczenie, mialam problemy z wypadaniem wlosow (cud, ze nie wylysialam), cera (okres dojrzewania to byl nic w porownaniu do tego, jak mnie wypryszczylo), zmienne nastroje i klopoty z waga (najpierw przytylam, potem zupelnie stracilam apetyt i zaczelam gwaltownie chudnac).
                  Moja przyjaciolka po odstawieniu tabletek zaczela miec podobne problemy zdrowotne, co prawda nie tak powazne jak moje, ale u niej tez trzeba bylo "wywolywac" okres.
                  Ja dziekuje za taki "dobroczynny wplyw".
                  • Gość: gość Re: Prezerwatywy - Tunezja IP: *.xdsl.centertel.pl 13.09.10, 17:27
                    Moje koleżanki biorą tabletki. I to jest prawdziwa antykoncepcja. Prawie kompletny brak zainteresowania seksem. Czy dobrze kojarzę? Nie chciałbym, żeby moja dziewczyna znalazła się w takim położeniu
                    • Gość: guest_who Re: Prezerwatywy - Tunezja IP: *.chello.pl 14.09.10, 00:12
                      moja i z tabletkami kilka razy dziennie chce. Zresztą sama zaproponowała tabletki, są pewniejsze od gumek i duuużo taniej wychodzi, a doznania... nie ma nawet co porównywać. Tabletki oczywiście przepisuje ginekolog.
                • truscaveczka Re: Prezerwatywy - Tunezja 13.09.10, 16:24
                  Dobroczynny wpływ - na wątrobę na przykład, na środowisko, na żyły, na zakrzepicę - przy długiej podróży moze się trafnąć...
                  Głupich nie sieją...
                  • Gość: zigga Re: Prezerwatywy - Tunezja IP: 212.160.148.* 13.09.10, 16:46
                    no nie, nie sieja
                    glupie pipy jak ty same sie rodza bo gumy pekaja

przed dobraniem tabletek robi sie badania to potem nie ma problemow ze zdrowiem...

• miljka Re: Prezerwatywy - Tunezja 13.09.10, 18:27
                      Kolego dobrze dobrane tabletki nie powodują efektów ubocznych o jakich mozna przeczytac na ulotce (polecam, ciekawa lektura...), ale na watrobe i tak wplywaja. Wydalane pozniej trafiaja do srodowiska i nie ulegaja tak latwo rozkladowi. To po czesci powoduje "feminizowanie plodow meskich" u kobiet w ciazy.
                      {Poza tym to nie Ty sie trujesz, a kobieta i to dlaczego? Bo Ty nie chcesz w gumce. No smiechu warte... To nie detka samochodowa zeby nie bylo nic czuc...
                      • Gość: ja jarząbek Re: Prezerwatywy - Tunezja IP: *.chello.pl 14.09.10, 00:16
                        nie wiem czy robiłaś to bez gumki, ale jak porobisz to na pewno nie będziesz chciała wrócić do niej. W moim przypadku to dziewczyna chciała bez i dlatego stosujemy tabletki, poza tym są pewniejsze. Nie pisz więc, że zawsze to mężczyzna chce bez...
                        • Gość: dfghgjkhittrewqsa Re: Prezerwatywy - Tunezja IP: 109.243.49.* 14.09.10, 01:14
                          no to facet szykuj się na zostanie ojcem! :D
                          jak baba nalega na tabletki i odstawienie gumek to często jest to wstęp do akcji "wpadka" :]
                          a potem jest tekst "może to przez te antybiotyki które brałam?" albo "pamiętasz jak się tak strułam sałatką i wymiotowałam zaraz po wzięciu tabletki?" itd itp

• andrzejto1 Re: Prezerwatywy - Tunezja 14.09.10, 10:19
                        miljka napisała:

> Kolego dobrze dobrane tabletki nie powodują efektów ubocznych o jakich mozna pr
                        > zeczytac na ulotce (polecam, ciekawa lektura...), ale na watrobe i tak wplywaja
                        > . Wydalane pozniej trafiaja do srodowiska i nie ulegaja tak latwo rozkladowi. T
                        > o po czesci powoduje "feminizowanie plodow meskich" u kobiet w ciazy.
                        > {Poza tym to nie Ty sie trujesz, a kobieta i to dlaczego? Bo Ty nie chcesz w gu
                        > mce. No smiechu warte... To nie detka samochodowa zeby nie bylo nic czuc...

Zwykle na słabe oidczucia narzekają ci, którzy często zaspokajali się samodzielnie. Ręka zwykle ściska mocniej niż pochwa, więc nawet tak drobna przeszkoda jak prezerwatywa może być "problemem" hłe, hłe...
                • Gość: SMIECHU WARTE Re: Prezerwatywy - Tunezja IP: *.w109-212.abo.wanadoo.fr 13.09.10, 20:35
                  odp dla lekarza --nareszcie inteligentna odpowiedz lekarza,pigulki bralam od 1972,jestem okazem zdrowia, urodzilam 1 dziecko bo tyle chcielismy ,,,biorac pigulki musialam robic badania i wszystko przez lata bylo i jest ok (a nie tak jak u was ,baby sie bocza jak maja zrobic mammografie ,a badania u ginekologa to czasem po 30 latach ,i kiedy jest juz jest za pozno na leczenie psiocza ze wina pigulek)),zadnych efektow ubocznych,i zawsza zadowolona z zycia --juz babcia
                  • Gość: Michał biedna dziewczyna IP: 188.33.100.* 13.09.10, 22:11
                    Nigdzie nie jest napisane że działania niepożądane leków muszą wystąpić na 100%. Ciesz się, że u Ciebie wszystko ok. Pigułki tak czy inaczej ingerują w hormonalną homeostazę organizmu, co może wywołać szereg niepożądanych następstw. Poza tym trombofilia, czyli skłonność do zakrzepicy nie boli, nie jest wcale rzadkim zjawiskiem, dodając podróż samolotem i pigułki - ryzyko tragedii wzrasta.

Tak czy inaczej o włączeniu hormonalnej antykoncepcji należy porozmawiać z lekarzem i przede wszystkim partnerką - jest to jedna z opcji, ale musi być przemyślana. Z tego co widać, autor wątku jest totalnym egoistą - jedyny argument dla niego to JEGO przyjemność (nie będzie lizał lizaka przez papierek), martwi się tylko o to, czy będzie mógł kupić gumki bo co to za wyjazd bez dymania. Tylko współczuć dziewczynie.
                    • Gość: tobie współczuję Re: biedna dziewczyna IP: *.chello.pl 14.09.10, 00:21
                      forumowy psycholog, po jednym zdaniu już wszystko wie o autorze, gratulacje
                    • Gość: weź przestań Re: biedna dziewczyna IP: *.chello.pl 14.09.10, 00:25
                      forumowy psycholog, po jednym zdaniu już wszystko wie o autorze i jego związku. Pewnie sam dawno nie zamoczyłeś i Ci gula skacze z zazdrości, że taki "dobry kandydat" nie ma dziewczyny... ja też mogę oceniać
                • iamhier Re: Prezerwatywy - Tunezja 14.09.10, 09:40
                  do lekarz-pigułki "after" są do kupienia w wielu państwach europejskich BEZ RECEPTY LEKARZA.To doskonale ,ponieważ państwa i lekarze przestają monitorowac życie intymne rodaków.Wiem tez,że w niektorych panstwach arabskich jest podobnie,chyba w Turcji czytałam,że można nabyć pigułki na niepłodność w aptece bez recepty.Także tak źle nie jest,jak tu piszą.....Kraje arabskie są zróżnicowane.
              • Gość: __gha__ Re: Prezerwatywy - Tunezja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.10, 23:56
                Jezu, chroń nas! "douczony" katolik się wypowiada!

boże, jak niektórym kościół wyprał mózgi.

dzięki bogu nie słucham się księży, ale czytam.
                katolickie pisma straszą naciąganiem argumentów i bzdurami takimi, że podziękowałam tej religii.

szkoda Jezusa. większość jego wyznawców jest za głupia, żeby zrozumieć nowy testament.
            • Gość: gość re:To dla ciebie nie używanie gumki jest IP: *.olsztyn.vectranet.pl 13.09.10, 13:49
              powodem do dumy?Najlepie zwalić odpowiedzialność na dziewczynę nie?Jak wpadnie na tabletkach,to jej powiesz że cię wrobiła.Lepiej żeby takie egoistyczne typy jak ty trzymały swojego ... w spodniach.
        • Gość: gość Re: Pewnie, IP: *.olsztyn.vectranet.pl 13.09.10, 13:44
          lepiej żeby dziewczyna łykała hormony nie wiadomo,czy dobrze dobrane,b. drogie(te nowej generacji),tylko po to żeby misio gumki nie nałożył.A dlaczego nie zaproponujesz środka nie hormonalnego dla dziewczyny i prezerwatywy dla faceta?Wtedy będą oboje zabezpieczeni.
          • Gość: ichi51e Re: Pewnie, IP: *.acn.waw.pl 13.09.10, 14:09
            bez przesady nie takie drogie - max 50 zeta na mc - nie wiem ile na gumki wydajesz?
      • Gość: gość A nie możesz wziąć z kraju? IP: *.olsztyn.vectranet.pl 13.09.10, 13:39
        n/t
        • Gość: giacomo Re: A nie możesz wziąć z kraju? IP: 217.97.165.* 13.09.10, 14:30
          no wlasnie, sam zawsze biore zgrzewke gum na wyjazd, a jak braknie to apteka.
          • fomica Re: A nie możesz wziąć z kraju? 13.09.10, 16:16
            Zgrzewkę? Tzn. jedną sztukę?
    • toya666 Re: Prezerwatywy - Tunezja 08.09.10, 00:57
      Tak, są w Tunezji sklepy i nawet apteki. I można tu kupić różnego rodzaju antykoncepcję - prezerwatywy (także DUREX), tabletki i inne. Pytasz jakbyście lecieli na pustynię...

Gość: jaja 07.09.10, 13:20
      > ja bym nie ryzykował, lepiej kupić w polsce durexy:P

Nie wiem o jakie ryzyko chodzi, ale sądząc po poziomie wypowiedzi ta osoba nawet nie byłą w Tunezji. Można pominąć...
    • Gość: ih Re: Prezerwatywy - Tunezja IP: 86.47.59.* 13.09.10, 13:10
      weź ze sobą 500sztuk
      • Gość: jarosław Re: Prezerwatywy - Tunezja IP: *.tktelekom.pl 13.09.10, 13:32
        Lepiej weż ze sobą. Prezerwatywy owszem można kupić ale tylko duże rozmiary. Na mojego asystenta pasują ale na mnie o wiele za duże. A przecież mam się czym pochwalić.
    • Gość: kasia Ja wiem ja wiem!!!! IP: *.ip.netia.com.pl 13.09.10, 13:27
      Już ci mówię gdzie kupić. W tym miasteczku jest katolicka parafia. Tamtejszy ksiądz ma mały sklepik :dostaniesz gumki, wibratory, alkohol, trawkę itp. gadżety. Polecam.
    • Gość: aaz Re: Prezerwatywy - Tunezja IP: *.unregistered.net.exatel.pl 13.09.10, 14:58
      nie powinno się TEGO robić przed ślubem a po ślubie można stosować kalendarzyk jeśli nie chcecie mieć dużo dzieci
    • Gość: tigga IP: 160.83.30.* 13.09.10, 15:08
      Są, ale tylko z kiszki baraniej
    • iamhier Re: Prezerwatywy - Tunezja 13.09.10, 15:13
      Na niektórych mężczyzn (również lekarzy i nie tylko) zawsze można liczyć w temacie dbania o cnotę co poniektórych pań.....Ale ponoć wizyta u ginekologa sąsiada lub na nią chęć, wzmaga tylko ten szpiegowski efekt......he he he.....
    • Gość: maria Chyba nie jesteś katolikiem chłopcze IP: *.ip.netia.com.pl 13.09.10, 15:22
      Chyba nie jesteś katolikiem chłopcze, bo gdybyś był to stosowałbys sie do nauk naszego Kościoła. Seks przed ślubem jest grzechem, a używanie środków antykoncepcyjnych poważnym wykroczeniem przeciwko prawu Boskiemu. Przemyśl swoje postępowanie, nigdy nie jest za późno wrócić na ścieżkę wiary.
      • Gość: Radek Re: Chyba nie jesteś katolikiem chłopcze IP: *.ip.netia.com.pl 13.09.10, 15:27
        Właśnie. Po gumkach faceci chorują na nerwice. Po tabletkach kobietom rosną wąsy i włosy na nogach. Wszystkie środki to syf. Trzeba stosować kalendarzyk, a najlepszy jest stosunek przerywany, reszta to syf i chemia.
        • Gość: gość Re: Chyba nie jesteś katolikiem chłopcze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.10, 16:05
          Przerywany jest grzeszny
        • iamhier Re: Chyba nie jesteś katolikiem chłopcze 13.09.10, 16:48
          do Radek-najlepiej jest zapładniać samym patrzeniem.Albo jeszcze lepiej:samym chodzeniem koło kobity......W islamie takie pokusy sa zabronione! Hłe,hłe,hłe....
      • iamhier Re: Chyba nie jesteś katolikiem chłopcze 13.09.10, 16:47
        do maria-ale jak się jakąś babkę opatrzy i sę włoży obrączkę ,nawet bez ślubów, to grzech jest wybaczony! Cha cha!
      • Gość: wrt Re: Chyba nie jesteś katolikiem chłopcze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.10, 18:14
        Wracaj bronić krzyża! Tylko do tego się nadajesz ze swoimi podglądami!
        • iamhier Re: Chyba nie jesteś katolikiem chłopcze 13.09.10, 21:01
          do wrt-to znaczy jakimi poglądami? Oświeć mnie.....No,chyba że nie umiesz czytać ze zrozumieniem.....
          • Gość: wrt Re: Chyba nie jesteś katolikiem chłopcze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.10, 21:20
            To było do użytkownika maria i jej postu "Chyba nie jesteś katolikiem chłopcze"!
    • akle2 Re: Prezerwatywy - Tunezja 13.09.10, 16:16
      Wydumany problem. A nie lepiej zaopatrzyć się tu w Polsce, przed wyjazdem?? Rzeczy osobiste też wszystkie będziesz kupował na miejscu?

-------
      Zwycięzca bierze wszystko.
    • Gość: mix Re: Prezerwatywy - Tunezja IP: *.acn.waw.pl 13.09.10, 16:34
      Nie bierz gumek. Miejscowi zajmując się Twoja dziewczyna i tak nie beda chcieli ich uzywać.
      • iamhier Re: Prezerwatywy - Tunezja 13.09.10, 16:50
        Cha, cha!Bingo!
        • iamhier Re: Prezerwatywy - Tunezja 13.09.10, 16:51
          bo jak to oni mawiają? Nie można lizać cukierka przez papierek.....
    • Gość: koks Re: Prezerwatywy - Tunezja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.10, 19:49
      Tabletki jak sie bierze są okej ale po odstawieniu moja ex girl strasznie sie zmieniła. Problemy z cerą, brak ochoty na sex itp. Ale obiektywnie to problemy z cerą były najbardziej widoczne! btw w sumie byłem anty temu aby sie trula nimi ale chciala.
    • kubafriday Re: Prezerwatywy - Tunezja 13.09.10, 20:31
      Na szczęście w krajach islamskich jak Tunezja nie znajdziesz prezerwatyw. W Polsce należy zakazać antykoncepcji, raz na zawsze! Precz z Lewicą!
      • iamhier Re: Prezerwatywy - Tunezja 13.09.10, 20:44
        do kuba-bez prezerwatywy to żaden facet,nawet potencjalny mąż mnie nie dotknie.....Takie mam zasady.Roznosi zarazki! Facet o twoich poglądach nie może nawet na mnie patrzeć.To mnie upokarza!
        • frusciante82 Re: Prezerwatywy - Tunezja 14.09.10, 12:40
          bez kija pewnie też Cię nikt nie dotknie ;)
          bez urazy
    • Gość: Darek Re: Prezerwatywy - Tunezja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.10, 08:37
      Ja też mam olbrzymi problem. Jadę do Tunezji i chciałbym wiedzieć czy można tam kupić tabletkę od bólu głowy. Nie chciałbym jej targać z Polski, bo waży pewnie ok 1g i boję się, że bagaż przy odprawie będzie miał nadwagę. Błagam pomóżcie.
      • frusciante82 Re: Prezerwatywy - Tunezja 14.09.10, 12:31
        Drogi Darku!
        Ależ nic prostszego! Zeskrob sobie z 10 dg tabletki do małego foliowego woreczka i miej go przy sobie. Dzięki temu nie będziesz musiał szukać tabletki w razie potrzeby oraz nie dociążysz bagażu.
        Pozdrawiam serdecznie!
        • Gość: waldi Re: Prezerwatywy - Tunezja IP: *.bb.online.no 18.09.10, 21:58
          To jest przerazajace. Facet zadaje proste pytanie. Powinien dostac na nie ze 2 , no powiedzmy ze 3 konkretne odpowiedzi. A tutaj kilkudziesieciu debili sie udziela i duskutuje o wszystkim tylko nie o turystyce. Zalogujcie sie na forum o polityce i tam obrzucajcie sie blotem,ublizajcie sobie i pie...ie od rzeczy. Jestescie chorzy .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka