Dodaj do ulubionych

Sousse zimą

IP: *.xdsl.centertel.pl 07.08.12, 04:10
Był ktoś w zimie w Sousse ? Polecacie czy może odradzacie wyjazd? jaki hotel najlepiej wybrac w Sousse w tym okresie czasu ? Orientuje sie ktoś czy w lutym są prowadzone animacje w hotelu Riadh Palms ??
Obserwuj wątek
    • Gość: e.ta Re: Sousse zimą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.12, 17:08
      byłam w pierwszych dniach stycznia jakieś 3 lata temu i muszę powiedzieć, ze zimą mi się podobało najbardziej (byliśmy też latem, w czerwcu). Plażowanie oczywiście nie wchodzi w grę, a i że słońce będzie to wcale nie takie oczywiste. Nam się trafiła pogoda super 18-25 stopni, raz padało, na szczęście w nocy, ale rano jak moje dziecko wlazło w klombik, to wpadło po kolana : ) ziemia była tak nasiąknięta.Na mieście, w medynie klimatycznie, kameralnie, cudnie- zupełnie inaczej niż latem, kiedy czułam się jak w środku turystycznej fabryki. Ceny niższe o dwie trzecie - dla zakupowiczów raj. Riadh Palms to raczej dobry wybór ze względu na położenie- blisko centrum i medyny. My byliśmy w Jinene, trochę dalej (ale taksówki taniutkie :)) i z armią karnych niemieckich emerytów co rano ćwiczących w równiutkich szeregach na świeżym powietrzu. Generalnie - zależy czego oczekujesz...
      • Gość: ema Re: Sousse zimą IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 07.08.12, 23:21
        możesz trafić na taką pogode jak napisała e.ta ( i ja taka miałam - II poł stycznia/pocz lutego) ale może przez 2 tyg okrutnie wiać i padać.To ruletka. Dobrze, gdy okna sa od strony słonecznej poł-zach.Trzeba zaopatrzyć sie w cieplejsze ciuchy,kurtki, swetry, no i lekkie , plażowe bo przy basenie jak słońce świeci jest cieplutko.
        Najgorszy jest powrót do polskiej zimowej rzeczywistości.Boli. Dlatego zrezygnowałam z wyjazdów zimowych.Za to IIpoł marca/kwiecień lub paźdz /I poł listop. to OK....K.omunikacja autobusowa OK, grosze...Zatrzymują się gdzie poprosisz kierowcę. Na przystanku też lepiej pomachać, że chcesz wsiąść.
        • ruella Re: Sousse zimą 15.08.12, 12:40
          Jeśli nastawiasz się na aktywne zwiedzanie i poznawanie tamtejszej kultury, to to najlepsza pora, na plaży plackiem nie poleżysz, tylko spacerek wchodzi w grę. Nawet jeśli pogoda nie dopisze, to i tak lepiej spędzisz te kilka dni w innym klimacie moim zdaniem niż wpadać w naszą szaro - burą coroczną deprechę!
      • Gość: Ricardo Re: Sousse zimą IP: *.adsl.inetia.pl 13.08.12, 10:33
        Byłem w Sousse ale w maju to już nie zima , ale zwiedzać w zimie jest co bo Sousse to trzecie
        największe miasto Tunezji.
        www.youtube.com/watch?v=jfBRRfdMTuU
    • Gość: aneta Re: Sousse zimą IP: *.pl 08.08.12, 11:16
      ja byłam w grudniu i właśnie w tym hotelu, miałam przez cały pobyt słoneczko i dość dużo wiatru. O opalaniu nie było mowy, ale za to zwiedzanie było super :)
    • joasia-1980 Re: Sousse zimą 09.08.12, 16:33
      Zimą fajnie jest zwiedzać. O opalaniu nie ma mowy. Większość hoteli w Sousse jest starych (nie licząc Movenpick). Nie wiem jakiego standardu oczekujesz, ale Riadh czy Orient są ok jak na Sousse.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka