Dodaj do ulubionych

Skanes el Hana

05.08.08, 20:21
kto był w tym hoteli i jakie wrażenia , rady i opinie. Bardzo proszę
Obserwuj wątek
    • sadeczanka Re: Skanes el Hana 05.08.08, 20:49
      byłam w tamtym roku z kumpelą. wrazenia - najfajniejsze wakacje w moim zyciu:)
      hotel jak dla mnie bez zarzutu. czysto, smacznie, przestronnie jakos nie
      odczułam tłoku. plaza na miejscu, miła obsługa - no naprawde ja byłam
      zadowolona. \Ale to tez zależy czego klient oczekuje :) ja byłam nastawiona na
      zabawe i wypoczynek i to dostałam - ale byli ludzie niezadowoleni np z takiego
      powodu ze w ich pokoju nie działał telewizor - bez komentarza:)))))) jesli
      jeszcze cos konkretnego chcesz wiedziec - pytaj.
      • eryka10 Re: Skanes el Hana 05.08.08, 21:13
        mam wykupione HB. Opisz proszę ile kosztują leżaki, jaki jest kurs
        dolara, na co warto zwrócić uwagę, jakie pokoje, jakie narodowości
        są w hotelu?
        • sadeczanka Re: Skanes el Hana 05.08.08, 21:33
          nie pamietam dokladnie bo to bylo w tamtym roku ale chyba 1 dinar lezak i 1
          dinar materac. obecny kurs znajdziesz w innych watkach na forum bo ja nie znam.
          pokoje przestronne, przyjemne - nie cuda jakieś ale przewygodne łózka, łazienki
          czyste, fajne balkoniki - i cudowny z nich widok.
          narodowości różne - słyszałam i czechów i rosjan i niemców no i oczywiście
          polacy:) zdjecia pokoju moge podesłać na maila.
          • eryka10 Re: Skanes el Hana 05.08.08, 21:36
            dzięki. klinek200@wp.pl
            ile kosztują drinki
            • sadeczanka Re: Skanes el Hana 05.08.08, 21:53
              oj pamietam ze drinki były dosyc drogie- szczegolnie w dyskotece,
              na codzien robilysmy sobie drineczki z polskiej wodeczki której sporo
              przywleklysmy ze sobą:) zdjecia zaraz odszukam i ci posle:)
          • Gość: Kasia Re: Skanes el Hana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.08, 20:35
            Czy wszystkie pokoje posiadają balkony? Wyjazd kupiłam w Selectourze.
            • sadeczanka Re: Skanes el Hana 06.08.08, 22:03
              zdecydowana wiekszosc pokoi ma balkon - jedne wychodza na morze a drugie na
              front hotelu (podjazd, ulicę nieuciążliwą i cos w rodzaju pół pustyni:)
              ale są tez pokoje na parterze które maja wyjscie wprost na basen lub ogród i
              widziałam tez kilka pokoi tylko z oknem i te moim zdaniem sa najgorsze - nie
              przez to ze nie maja balkonu ale przez to ze ich okna wychodzą dokładnie na
              taras hotelu na którym toczy sie zycie nocne do późnych godzin i jest dosyć
              głośno - animacje występy itp.)
          • wesolekk Re: Skanes el Hana 07.08.08, 09:10
            Czy ja tez mogłabym prosić o zdjęcia bo też wybieram się do tego hotelu ze
            znajomymi 21 sierpnia.Z góry bardzo dziękuję:)
            • wesolekk Re: Skanes el Hana 07.08.08, 10:47
              zapomniałam podać adresu jubenki2@wp.pl
      • Gość: Ada Re: Skanes el Hana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.08, 18:46
        No to mnie uspokoiłaś, czytałam parę niepochlebnych opinii... Nie
        należę do tych co marudzą, więc zakładam, że będę zadowolona :-)
      • Gość: Ada Re: Skanes el Hana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.08, 18:47
        Czy w pobliżu są jakieś sklepy gdzie można kupić coś do picia i np.
        zimne piwko?
        • Gość: K. Re: Skanes el Hana IP: *.chello.pl 29.08.08, 23:08
          Piwko można w barze, ale niedaleko jest tez cały kompleks sklepów (piwa tam nie szukałam).Po wyjściu z hotelu, trzeba iść w lewo i chyba tuż za wejściem do Amir Palace szukać nieutwardzonej drogi po prawej. Na jej rozwidleniu można iść w lewo lub w prawo, bo generalnie to rodzaj bardzo dużego ronda z zieleniną w środku. Jakby nie iść to siędojdzie.
          Ale warto wśród sklepów zlokalizować "Miami cośtam", tam ceny są stałe jak w markecie i nie trzeba się targować
    • Gość: eryka10 Re: Skanes el Hana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.08, 16:00
      podbijam czekając na wrażenia forumowiczów
    • negra13 Re: Skanes el Hana 07.08.08, 17:23
      Czy ja równiez moge prosić o zdjęcia?? Jade 29 sierpnia
      anka_m1@op.pl
      • Gość: eryka10 Re: Skanes el Hana IP: *.adsl.inetia.pl 08.08.08, 08:08
        czy w hotelu zanjduje się bankomat?
        • Gość: eryka10 Re: Skanes el Hana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.08, 13:04
          pozdrawiam forumowiczów
          • Gość: eryka10 Re: Skanes el Hana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.08, 21:53
            czy ktoś ostatnio wrócił z tego hotelu? Jakie wrażenia?
            • wesolekk Re: Skanes el Hana 12.08.08, 11:12
              Dołączam sie do pytania eryki bo już 21 tam wylatuje ze znajomymi i chciałabym
              poznać najświeższe opinie o tym hotelu
              • Gość: zośka Re: Skanes el Hana IP: *.chelmnet.pl 13.08.08, 09:18
                podnoszę

lecę tam na począku października (2+1)
                • negra13 Re: Skanes el Hana 06.09.08, 15:33
                  Wczoraj wróciliśmy z tego hotelu. Fakt, że lata świetności ma za
                  sobą, ale ma kilka istotnych plusów. Plaża- wyjście prosto z hotelu,
                  nie trzeba przechodzić przez ulice itp,gdyby nie syf, którzy robią
                  wczasowicze, głównie pety to było by naprawde czysto. Pokoje-
                  troszkę niedosprzatane po remoncie, czyli źle domyta podłoga z farby
                  itp, ale sanitariaty bardzo czyste, pościel świeża. Jedzenie- no jak
                  to jedzenie w tunezji, dla nas było OK, na śniadanie jajka
                  codziennie w innej postaci, fasolka, dodatki, parówki, bułeczki
                  słodkie, mleko z płatkami. Obiad, mięso wołowe lub inne (nie
                  wnikałam z czego ale dobre) w sosie lub smazone, pieczone, ryby,
                  frytki, pieczone ziemniaczki, ryż, warzywa surowe lub gotowane,
                  desery. Kolacje, podobne do obiadów. Opcja All - nie mam porównania.
                  Ale chyba nie była zła. Tylko leżąc na plaży trzeba samemu latać po
                  piwko lub inne napoje do baru, wszystko lane po 200-250 mml.

Jeśli coś jeszczechcecie wiedzieć- pytajcie.
                  • Gość: wacek Re: Skanes el Hana IP: *.pro-internet.pl 07.09.08, 14:54
                    Jakie były ostatnio ceny za te lepsze pokoje?
                    Jestem również ciekawy, czy jest gdzie wyjść na spacer wieczorem?
                    • Gość: Ada Re: Skanes el Hana IP: 83.7.197.* 07.09.08, 19:19
                      Jakie są ceny za lepsze pokoje to nie wiem. Ja miałam pokój na
                      drugim piętrze od strony lotniska. Nie wymieniałam go, odpowiadał
                      mi, a startujące i lądujące samoloty nie przeszkadzały. W pokoju
                      tylko śpisz, więc nie ma sensu dopłacać za widok na morze.
                      Wieczorem raczej nie pospacerujesz daleko, no chyba, że po plaży
                      (jest fantastycznie, bo spokojnie i cicho). Okolica jest dość
                      wyludniona, kilka hoteli obok siebie i nic poza tym.
                      Jeśli szukasz rozrywek to w pobliżu nie ma, jedyna to animacje i
                      dyskoteka w hotelu czynna do 2 nad ranem. Można wziąć taksówkę
                      (stoją zawsze przed hotelem) i pojechać na balety do Sousse albo
                      Monastiru, ale teraz jest ramadan, więc imprezy są mocno okrojone.
                      Ja wybrałam ten hotel właśnie z powodu spokoju i nie zawiodłąm się.
                      Mogę go z czystym sumieniem polecić znajomym.
                      • Gość: eryka Re: Skanes el Hana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.08, 18:14
                        potwierdzam. hotel naprawdę fajny. bankomatu w hotelu nie ma. My
                        dostaliśmy pokoje z widokiem na morze - od razu i bez kasy. Plaza
                        fajna i bliziutko. Kelner na plazy nastawiony na Polaków posługuje
                        się śmieszną i sympatyczną polszczyzną.
                        • negra13 Re: Skanes el Hana 09.09.08, 12:53
                          Ja niestety wymieniałam pokój. Dostaliśmy na Ip. z widokiem na dach
                          nad recepcją. Byliśmy z dzieckiem, które o 21 już śpi, więc
                          chcieliśmy chociaż na balkonie posłuchać muzyki i popatrzeć na
                          animacje :) Dałam 20 dinarów. Można się przejść ulicą wzdłóż hoteli
                          ale nie za bardzo jest co tam robić,niedaleko idąc w kierunku Sousse
                          jest tor gokardowy. Można się też przejść do marketów. Małe sklepiki
                          ze wszystkim niedaleko hotelu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka