Dodaj do ulubionych

Hotel Bella Vista Club Tunezja - 21.08.08

13.08.08, 09:14
Witam wszystkich wczasowiczow! Wybieram sie z zozna i dwojka dzieci
(dwoch chlopcow 6 i 8 l) do Bella Vista. Wylatujemy z Rzeszowa
21.08.08. Czy ktos wybiera sie w tym terminie do tego hotelu? Byloby
super miec jakis kontak. roby31@wp.pl. Pozdrowionka!
Obserwuj wątek
    • femmka Re: Hotel Bella Vista Club Tunezja - 21.08.08 13.08.08, 22:16
      hej

my się tam wybieramy ale dopiero pod koniec września - mogę liczyć
      na opinię jak wrócisz? :D

pozdrawiam
      • robsonh32 Re: Hotel Bella Vista Club Tunezja - 21.08.08 14.08.08, 00:01
        Hej, oczywiscie, postaram sie przedstawic obiektywne opinie o
        miejscu i hotelu. Tymczasem pozdrowionka! :)
      • Gość: turysta Re: Hotel Bella Vista Club Tunezja - 21.08.08 IP: *.sta.asta-net.com.pl 14.08.08, 19:31
        wróciłem dzisiaj z tego hotelu,jezeli masz pytania to chętnie pomogę
        • femmka Re: Hotel Bella Vista Club Tunezja - 21.08.08 15.08.08, 15:01
          troche by się tych pytan znalazlo - np jak z wyposażeniem pokoi - w
          miarę czy do kitu, wyżywienie (ewentualnie czy w pobliżu można cos
          normalnego dla dziecka zjeść)- jakie są ceny (chodzi mi o wodę,
          napoje)
          • Gość: wezyr Re: Hotel Bella Vista Club Tunezja - 21.08.08 IP: *.broadband.pl 19.08.08, 00:27
            Witaj,
            wróciłem 14.08. Dla dziecka nic nie kupisz. Woda i napoje są
            butelkowane, ale w barach nalewają do "płukanych" a nie mytych
            kubków.. lepiej uważac, aktualnie robię badania dziecku (3,5) jaką
            złapała bakterię (gorączka prawie 40 stopni). Unikaj potraw z
            czerwonymii przyprawami... grożą niestrawnością.. tak mówił rezydent
            SH na wycieczce na Saharę...
            Pozdrawiam i głowa do góry :-)

Zabierz ze sobą czajnik, kawę i herbatę... ;-) miejscowe są nie do
            picia...
            • Gość: xxx Re: Hotel Bella Vista Club Tunezja - 21.08.08 IP: *.broadband.pl 26.08.08, 00:56
              Niestety potwierdzam, że nie jest wszystko OK! Dziecko złapało bakterię coli z
              basenu... temperatura 40 stopni, drgawki... dramat, a medyk z hotelu nie bardzo
              wiedział co ma zrobić... ogólnie jaka cena taki standard... wolę mniej ale
              bezpieczniej... np. na Krecie za te same pieniądze, "gorszy" hotel, tylko 3*,
              ale jednak Europa... dla tych co pojadą, jako przykład: poproście o "tequila
              sunrise" (podstawowy i jeden z najprostszych drinków)... i jeszcze jedno, sami
              umyjcie sobie szklanki, bo w Bella Vista tylko płuczą, a nie myją... sorki...
              ale taka jest prawda... i w basenie (przy zjeżdżalniach) można skaleczyć nogi,
              niestety... jeśli ktoś nie wierzy, podam telefon do osób, które się
              skaleczyły... Pozdrawiam, nie podam swoich danych, ponieważ wypowiedzi,
              niektórych osób "ubliżają" nieutemperowanym Polaczkom... wstyd...
              • molbrot Re: do xxx 26.08.08, 08:05
                Witam
                Jak chcesz wiedzieć bakterią koli można się też zarazić i w
                Polsce.Znam to z doświadczenia moja 6 letnia córka złapała ją w
                przedszkolu (dwa lata trwało leczenie) .Wiem coś na ten
                temat,przedewszystkim dostają się one przez złe "podcieranie
                dzieci"(bakteria ta żyje w kale)Z basenu to inne bakterie.Trzeba na
                przyszłość podawać dziecku furagine i po kłopocie.
                A pozatym to byłam w tym hotelu i wszystko było ok (no może poza
                szklankami w beach club)Ale i na to jest rada trzeba jeść Trilak.Nas
                nic nie dopadło a jedliśmy (kosztowaliśmy)wielu rzeczy.A tak
                wracając do basenów to po co jechać do Tunezji aby kąpać się w
                basenach? Myślę że nie ma to sensu.W Polsce mamy o wiele lepsze
                baseny.Prawda??
                • mona7337 Re: do xxx 26.08.08, 15:05
                  Ja wrocilam 21.08 i uwazam ,ze bylo super! Moje dzieci bawily sie we WSZYSTKICH
                  basenach przez 2 tygodnie i niczego NIE ZLAPALY! Bakterie coli mozesz zlapac
                  wszedzie! Jesli chodzi o mycie szklanek - no coz do tego tez mozna sie
                  przyzwyczaic pod warunkiem,ze nie jest to sens Twojego wyjazdu. Owszem, mialam
                  problemy zoladkowe ale tez mialam tego swiadomosc gdzie jade i liczylam sie z
                  tym, dlatego mialam lekarstwa ktore mi pomogly. A do skaleczen, no coz, to tez
                  moze zdarzyc sie wszedzie!
                  • robsonh32 Re: do xxx 12.09.08, 10:15
                    Wita, my wrocilsmy z Bella Vista 28.08. Mialem wiele obaw czy wybor
                    jest wlasciwy i pomino wielu roznych komentarzy zdecydowalismy sie
                    na ten hotel. Uwazam, ze wybor byl jak najbardziej trafny. Hotel, to
                    nie tylko baseny i zdjezdzalnie dla dzieci, ale rowniez czysta
                    plaza, piekny Monstair w odleglosci 6km jak rowniez wiele innych
                    atrakcji. Dzieci bylu zachwycone, do tego klub dla dzieci ScanBo ze
                    Scana. Oczywiacie, wyjezdzajac do Tunezji nalezy sobie rowniez
                    zdawac sparwe z pewnych niedociagniec. To w koncu nie Europa z
                    odmienna mentalnoscia ludzi i zgrozeniem roznymi chorobami. W tym
                    okresi co bylismy panowal wirus anginy - w pierwszy dzien uprzedzila
                    nas rezydent. Niestety, dzieci w 4-tym dniu pobytu zalapaly angine.
                    Miejscowy lekarz przepisal medykamenty i po 1/2 wszystko ustapilo.
                    Uwaga - nie nalezy zwlekac z zamowieniem lekarza. Leczenie wlasnymi
                    sposobami tylko pogorszy sytuacje. Poza tym, koszty leczenia i tak
                    wraca ubezpieczyciel. My dorosli mozna powiedziec,
                    lekko "konserwowalismy sie" napojami alkoholowymi i pomimo
                    tylko "plukanych" kubkow, nie nas nie dopadlo. CO osie tyczy
                    pokojow - to ok. Klima psrawna a za tipa 1TD co drugi dzien,
                    pokojowka bardzo dokladnie wysprzta pokoj. Prawda jest taka, ze do
                    pokoju wraca sie ok godz 22.00. Wiec nie musi byc on w najwyzszym
                    standardzie, skoro i tak malo czasu sie w nim spedza. Odnosnie
                    natomiast zjezdzalni, wszystko ok, poza jedna poczna, gdzie mala
                    nierownos powoduje, ze mozna nabawic sie lekkiegi urazu. Ja
                    delikatnie rozcialem lokiec. Zglosilismy ten problem i mialo to byc
                    usuniete. Poza tym bez zastrzezen. Generalnie, polecam hotel, jak na
                    warunki tunezyjskie - super.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka