mamrotanie 09.02.06, 11:41 Kobieta powinna podlegać mężczyznie, jako byt niższego rzędu, jako istota wyrazana przez zmysly a nie przez rozum. Nie mozna sie z tym niezgodzić, apodważać zdanie wybitnego filozofa to po prostu faux pas! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
totalna_apokalipsa Re: arystoteles 09.02.06, 11:46 "Nie zgodzić" pisze się osobno, a faux pas popełnia sie w towarzystwie, nie w filozofii. A jeśli chodzi o ścisłość to na tym twierdzeniu opiera się cały tomizm w KK, wiec Ameryka została odkryta w konserwach ze spóznieniem o 700 lat. Jak to zrozumiemy, to mozemy dalej usiłować zadebiutowac na forum i oczekiwać, że odpisze nam 100 kobiet , w swiętym oburzeniu. Odpowiedz Link Zgłoś
mamrotanie Re: arystoteles 09.02.06, 11:51 jesteś jedna z nich!a zamiar był zupelnie odwrotny, bo sama jestem kobietą! ps. moglabys sobie darowac wypominanie mi nie z czasownikami, bo wiesz ze zwykle ejst to kwestia pospiechu, phi. Odpowiedz Link Zgłoś
totalna_apokalipsa Re: arystoteles 09.02.06, 11:53 Niestety, nie mam jeszcze umiejętności czytania w myslach, ale pracuję już nad zginaniem łyżeczek siła woli:)_ Odpowiedz Link Zgłoś
stephen_s Re: arystoteles 09.02.06, 15:11 > jesteś jedna z nich!a zamiar był zupelnie odwrotny, bo sama jestem kobietą! I jako kobieta uwazasz się za istotę niższego rzedu podległą mężczyźnie..? ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
bleman Re: arystoteles 09.02.06, 15:12 > I jako kobieta uwazasz się za istotę niższego rzedu podległą mężczyźnie..? ;))) MOze ona jest masochistka ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
johnny-kalesony Re: arystoteles 09.02.06, 12:29 Tomasz (nie forumowy) generalnie był nieco zabawny. Istnienie Boga udowodnił twierdząc: jest bo jest i koniec - nie będzie na ten temat dyskusji. Muszę się przyznać do intymnego przełomu, ponieważ sam przeżyłem powrót do wiary po okresie młodzieńczego buntu pod wpływem wybitnej osobistości tak wyszydzanego przez w niektórych kręgach kołtunerii oświecenia. Mam na myśli Kartezjusza, który daje dowód istnienia Boga niezaprzeczalny, wręcz - zgodnie z rzetelnością swojej epoki - niemalże matematyczny. Kartezjusz zadaje proste pytanie: każdy twórca jest co najmniej tak samo doskonały jak byt, który został przez niego stworzony. Czy to człowiek więc stworzył sobie Boga? Pozdrawiam Keep Rockin' Odpowiedz Link Zgłoś
bitch.with.a.brain Re: arystoteles 09.02.06, 12:05 A jak wiadomo świat składa się z atomów które fruwają i łapią się haczykami a może jednak składa się z ognia?Sama nie wiem jak to rozwiązać,żeby nie podważyć zdania żadnego z jakże wybitnych filozofów przyrody Odpowiedz Link Zgłoś
mamrotanie oj głupoty głupoty 09.02.06, 22:48 moj masochizm objawia się w czytaniu i pisaniu na forum. a nie ma nic gorszego jak być z facetem głupszym od siebie, abstrahujac juz od milosci. Ja dopatrywałabym sie raczej przewrotnosci w twierdzeniu Arystotelesa. Bycie niżej pobudza do dzialania i nie ma w tym zadnego kompleksu płciowego. Odpowiedz Link Zgłoś
gotlama Re: a mucha ma 8 nóg ;) 10.02.06, 00:08 Też podobno to za Arystotelesem przepisywano, choć dookoła latało miliony sześcionogich much. Ale "podważać zdanie wybitnego filozofa to po prostu faux pas!" ;P Odpowiedz Link Zgłoś
mamrotanie mam jedna nozke bardziej od drugiej 10.02.06, 17:58 mucha nie siada! oj, ludzie.lubie juz Was. Odpowiedz Link Zgłoś