Dodaj do ulubionych

Przemęczenie

01.02.13, 08:40
Już od dłuższego czasu jestem zmęczona, psychicznie i fizycznie. Siedzę w domu z dziećmi, jestem ciągle zdenerwowana. Do tego jestem przemęczona fizycznie, ciągle chce mi się spać, a już popołudniu po prostu źle się czuję, kręci mi się w głowie i kołata serce. Nie byłam u lekarza i nie robiłam badań. Możecie mi poradzić jakieś witaminy albo coś innego na to. Może powinnam uprawiać sport albo łykać żelazo? No i co na ten stres? Proszę poradźcie.
Obserwuj wątek
    • patria5 Re: Przemęczenie 01.02.13, 09:19
      zrób podstawowe badania krwi plus tarczyca ( TSH, fT3 i fT4) oraz ew. niedobory wit.D, ferrytyna, wit B12; wyniki wpisz na forum - wtedy możemy coś podpowiedzieć
    • aaaniula Re: Przemęczenie 01.02.13, 20:41
      No wiesz, na przemęczenie nie pomogą witaminy. Sport- owszem, gdyż powoduje wytwarzanie hormonu szczęścia i odstresowuje. Ale głównie odpoczynek. Nie w sensie spania- a odbicia od codzienności. Jeśli masz na to czas- to nie widzę problemu- kino, kawa z koleżanką, wspomniany sport. Gorzej jak czasu nie ma. Ja siędzę z małym w domu od 6 miesięcy. Sama od rana do wieczora. Nie jestem zmęczona nim, ale marzy mi się czas na to, by raz w tygodniu wyjść na basen, rower, gdziekolwiek. Ale d..a
    • stuletnia_stokrotka Re: Przemęczenie 02.02.13, 08:10
      miałam tak samo od jakiegoś czasu.
      badania ok, czasu na wypoczynek sporo-a zmęczenie wprost powalało mnie na twarz. magnezu nie mogę brać bo serce mi łomoce i ręce latają (widać nie jest mi potrzebny).
      od 3 tygodni przyjmuję żelazo chelatowane (badania na poziom żelaza nie robiłam) i czuję się o niebo lepiej,nie ma porównania.
      no ale wiadomo,że badania warto zrobić-a nawet trzeba

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka