Dodaj do ulubionych

Helicobacter

30.12.04, 14:14
Witam,

Proszę wtajemniczonych o informację w jaki sposób można odczuwać obecność w
organiźmie bakterii Helicobacter.
Czy ciągłe nudności (bez wymiotów), "odbijanie" i wrażenie obecności ciała
obcego w przewodzie pokarmowym plus straszny ból głowy, to może być to?
Byłam wczoraj u lekarza, bo już nie mogę spać od kilku nocy, tak mnie męczą
te nudności, i zlecił mi on wykonanie gastroenduoskopii (mam nadzieję, że nie
przekręciłam) + test ureazowy.
Z tego co wyczytałam w internecie test ureazowy robi się by stwierdzić
obecnośc Helicobacter ...
Proszę o pomoc.
Obserwuj wątek
    • Gość: kiciak Re: Helicobacter IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.04, 15:27
      U mnie obecnośc helicobacter pylori objawiała się tylko ostrymi bólam
      żołądka,nie wymiotowałam,nie miałam mdłości.Po kuracji antybiotykiem objawy
      ustąpiły,ale bakteria może siedzieć w organizmie jeszcze przez wiele miesięcy i
      doprowadzić do wrzodów.
      • Gość: Jola Re: Helicobacter IP: *.penkom.pl 30.12.04, 22:14
        1. Helikobakter Pyrolli moze miec rozne objawy, ale same nudnosci, bol glowy i
        wrazenie obcego ciala wcale na to nie wskazuja- sama to mialam i troche twoj
        opis mnie zdziwil...
        2. Napisalas o badaniu gastroendoskopowym- wiem ze gastroskopia to badanie
        gronej czesci przewodu pokarmowego w tym najczesciej zoladka, gdzie
        rzeczywiscie moze znajdowac sie Helikobakter; ale o ile mi wiadomo to
        endoskopia to badanie ale dolnej czesci jelita grubego- robi sie go w zupelnie
        innym celu i inna droga wprowadzasie kamerke do organizmu...
        3. Jesli jednak maja ci zrobic gastroskopie (a to wydaje mi sie bardziej
        wskazane) to to badanie nie tylko pomaga stwierdzic czy wykluczyc Helikobakter,
        ale rowniez np wrzody zoladka, nadkwasote czy nowotwor
        • szymkaj Re: Helicobacter 26.09.13, 13:10
          Miałam podobne objawy tzn. uczucie ciała obcego w brzuchu (jakbym miała kamienie), wykręcanie jelit, mdłości itp. Oprócz tego ciągły kwas w ustach, brak apetytu, ból w dołku (przy łączeniu żeber). Miałam robioną gastroskopię, pobrano wycinek do badania. Stwierdzono przewlekły aktywny stan zapalny żołądka i Helicobacter. Zalecono eradykację..Niestety moja rodzinna stwierdziła, że zna się na leczeniu bakterii lepiej od lekarza specjalisty i nie przepisała mi żadnych antybiotyków...Bo jak oznajmiła, tą bakterię ma nawet zdrowy człowiek...Bądź tu zdrowy człowieku...
          • osmanthus Re: Helicobacter 26.09.13, 21:28
            Zalecono eradykację..Niestety moja rodzinna stwierdziła, że zna się na le
            > czeniu bakterii lepiej od lekarza specjalisty i nie przepisała mi żadnych antyb
            > iotyków...Bo jak oznajmiła, tą bakterię ma nawet zdrowy człowiek...Bądź tu zdro
            > wy człowieku...

Ile lat ma ta rodzinna?
            Zalec jej doksztalt na pozegnanie i udaj sie do lekarza, ktory jest na biezaco ze zdobyczami nauk medycznych i zacznij sie leczyc.
            W przeciwnym razie mozesz pewnego pieknego dnia obudzic sie z reka w nocniku, tj. w szpitalu, po operacji raka zoladka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka