Dodaj do ulubionych

Eurespal - krwotoki??

08.01.05, 12:49
Witam, od tygodnia siedzę na L-4, stwierdzono u mnie anginę. Lekarka mi
przepisała lek eurespal - owszem, polepszyło mi się, ale mniej więcej za
każdym razem, gdy biorę tabletkę, w dwie godziny później zaczynam mieć krwotok
z nosa (a kataru nie miałam - więc nie jest to jakaś reakcja na podrażnienie
śluzówki nosa).
Czy ktoś się spotkał z czymś takim?
Obserwuj wątek
    • Gość: Jola Re: Eurespal - krwotoki?? IP: *.penkom.pl 08.01.05, 22:38
      Wiesz... Moim zdaniem eurespal nie powinien powodowac takiej reakcji organizmu.
      Przeczytaj wiec dokladnie ulotke i jesli jest to wymienione jako mozliwe
      powiklania to zglos sie do lekarza. Jesli jednak nie, to pamietaj, ze kazda
      choroba wyczerpuje organizm. Trzeba sie w czasie niej i przynajmniej 2 tygodnie
      potem DOBRZE odrzywiac tzn duzo owocow, warzyw, mineralow i bialka! Krwotoki z
      nosa moga byc spowodowane zlym stanem organizmu (np stresem czy choroba), ale
      rozwniez przez podwyzszone cisnienie krwi czy przez milo witaminy c. Jesli wiec
      cisnienie jest OK polecam duzo owocow cytrusowych, pietruszki i pozeczek lub
      zastepczo tabletki z witamina c.
      Pozdrawiam!
      • milenna5555 Re: Eurespal - krwotoki?? 08.01.05, 23:56
        Ja podaję eurespal dzieciom, gdy są li tylko przeziębione. Lekarka mówi mi, że
        to jest dobry lek dla alergików (a takowymi dzieci są). Słyszałam, że anginę
        leczy się zazwyczaj tylko antybiotykami. Może faktycznie lekarstwo należy
        zmienić?
        • e29 Re: Eurespal - krwotoki?? 09.01.05, 01:00
          Moje dzieci często przyjmują eurespal i często też miewają krwotoki z nosa.
          Niewiem, czy jest to wina leku, czy może osłabienia. Przyznaję jednak, że już
          kilka miesięcy temu podejrzewałam eurespal, że powoduje u moich dzieci różne
          dolegliwośc np. wysypkę, bóle brzycha. Być może jest sprawcą również krwotoków
          z nosa, które pojawiają się w nocy podczas snu?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka