IP: *.cu.com.pl 21.01.02, 14:42
jak można temu zapobiec w młodym wieku (23 lata)
Obserwuj wątek
    • Gość: Ola Re: siwienie IP: *.port.gdynia.pl 21.01.02, 15:11
      no wlasnie - to jest dobre pytanie. mam ten sam problem. w wieku 21 lat
      zaczelam "dziwnie: siwiec. piszac dziwnie mam na mysli to, ze wlosy nie siwieja
      mi na calej dlugosci tylko te 3, 4 centymetrowe (mam wlosy do ramion). gdy
      naloze farbe to niby problem znika, ale po tygodniu powraca, a nie moge
      przeciez farbowac wlosow co tydzien. najwiecej siwych wlosków mam na czubku
      glowy, a ostatnio zaczely sie pojawiac na calej glowie. sa bardzo sztywne i
      roznią sie w dotyku od pozostalych. moze sa jakies preparaty, ktore radza sobie
      z tym problemem? mam 24 lata i chce sie tego pozbyc.
      pozdrawiam,
      ps. czasami mam wrazenia, ze pojawia sie ich wiecej po jakiejs sytuacji
      stresowej. moze to wynik nerów?
    • uve Re: siwienie 23.01.02, 02:41
      No naprawde to jest cos niesamowitego, siwe wlosy w wieku dwudziestu kilku lat?
      Mysle ze w wiekszosci wypadkow jest to zwiazane ze stresem, chociaz czasami
      moga byc przyczyna sprawy genetyczne. Jesli chodzi o wlosy, w naszej praktyce
      mamy kilka przypadkow, w ktorych pacjentom zgestnialy wlosy. Ten proces wymaga
      dluzszego czasu leczenia, ale efekty sa naprawde dobre. Niektorym pacjentom
      odrastaja wlosy do tego stopnia ze po kilku miesiacach sa takie jakie mieli w
      czasach swojej mlodosci. Jest tez mozliwosc naturalnego leczenia wlosow siwych -
      aby przybraly naturalny kolor, ale jak nadmienilem, jest to kwestia czasu no i
      pewnej sumy pieniedzy.
    • Gość: 300M Re: siwienie IP: 192.168.6.* 25.01.02, 21:15
      Osiwiałem po bokach w wieku 18 lat po czym systematycznie "poszło",
      sądząc po dokonanych porównaniach rodzinnych ze strony mamy wszyscy siwieli w
      bardzo młodym wieku. To genetyka. Na to nie ma lekarstwa. Nigdy z tego powodu
      nie czułem się inny, wręcz odwrotnie pewna część płci pieknej uważa to za
      dodatkowy walor.A ja to odczuwałem. Ha ha. Głowa (SIWA) do góry. Pzdr.
      • Gość: Sowa Re: siwienie IP: *.carlnfd1.nsw.optusnet.com.au 18.02.02, 11:09
        Gość portalu: 300M napisał(a):

> Osiwiałem po bokach w wieku 18 lat po czym systematycznie "poszło",
        > sądząc po dokonanych porównaniach rodzinnych ze strony mamy wszyscy siwieli w
        > bardzo młodym wieku. To genetyka. Na to nie ma lekarstwa. Nigdy z tego powodu
        > nie czułem się inny, wręcz odwrotnie pewna część płci pieknej uważa to za
        > dodatkowy walor.A ja to odczuwałem. Ha ha. Głowa (SIWA) do góry. Pzdr.

Podobno jest to zwiazane z nadmiarem zelaza.
        Czy macie jakies moze wyniki analiz.

Sowa

• jogger Re: siwienie 18.02.02, 11:39
      Znałem kiedyś starszego gościa, który miał wspaniałą srebrną grzywę, a osiwiał
      bardzo późno. W jego rodzinie była tradycja, że w maju z siekanej pokrzywy
      robiono nalewkę (zalewano spirytusem) i cały rok wszyscy nacierali tym włosy i
      skórę głowy. Wszyscy zachowywali kolor i gęstość włosów przez długie lata (a
      może to i geny?). Mnie ta kuracja już nie była potrzebna, bo z kolei wcześnie
      wyliniałem:(

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka