Gość: piotr IP: *.cu.com.pl 21.01.02, 14:42 jak można temu zapobiec w młodym wieku (23 lata) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ola Re: siwienie IP: *.port.gdynia.pl 21.01.02, 15:11 no wlasnie - to jest dobre pytanie. mam ten sam problem. w wieku 21 lat zaczelam "dziwnie: siwiec. piszac dziwnie mam na mysli to, ze wlosy nie siwieja mi na calej dlugosci tylko te 3, 4 centymetrowe (mam wlosy do ramion). gdy naloze farbe to niby problem znika, ale po tygodniu powraca, a nie moge przeciez farbowac wlosow co tydzien. najwiecej siwych wlosków mam na czubku glowy, a ostatnio zaczely sie pojawiac na calej glowie. sa bardzo sztywne i roznią sie w dotyku od pozostalych. moze sa jakies preparaty, ktore radza sobie z tym problemem? mam 24 lata i chce sie tego pozbyc. pozdrawiam, ps. czasami mam wrazenia, ze pojawia sie ich wiecej po jakiejs sytuacji stresowej. moze to wynik nerów? Odpowiedz Link Zgłoś
uve Re: siwienie 23.01.02, 02:41 No naprawde to jest cos niesamowitego, siwe wlosy w wieku dwudziestu kilku lat? Mysle ze w wiekszosci wypadkow jest to zwiazane ze stresem, chociaz czasami moga byc przyczyna sprawy genetyczne. Jesli chodzi o wlosy, w naszej praktyce mamy kilka przypadkow, w ktorych pacjentom zgestnialy wlosy. Ten proces wymaga dluzszego czasu leczenia, ale efekty sa naprawde dobre. Niektorym pacjentom odrastaja wlosy do tego stopnia ze po kilku miesiacach sa takie jakie mieli w czasach swojej mlodosci. Jest tez mozliwosc naturalnego leczenia wlosow siwych - aby przybraly naturalny kolor, ale jak nadmienilem, jest to kwestia czasu no i pewnej sumy pieniedzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 300M Re: siwienie IP: 192.168.6.* 25.01.02, 21:15 Osiwiałem po bokach w wieku 18 lat po czym systematycznie "poszło", sądząc po dokonanych porównaniach rodzinnych ze strony mamy wszyscy siwieli w bardzo młodym wieku. To genetyka. Na to nie ma lekarstwa. Nigdy z tego powodu nie czułem się inny, wręcz odwrotnie pewna część płci pieknej uważa to za dodatkowy walor.A ja to odczuwałem. Ha ha. Głowa (SIWA) do góry. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sowa Re: siwienie IP: *.carlnfd1.nsw.optusnet.com.au 18.02.02, 11:09 Gość portalu: 300M napisał(a): > Osiwiałem po bokach w wieku 18 lat po czym systematycznie "poszło", > sądząc po dokonanych porównaniach rodzinnych ze strony mamy wszyscy siwieli w > bardzo młodym wieku. To genetyka. Na to nie ma lekarstwa. Nigdy z tego powodu > nie czułem się inny, wręcz odwrotnie pewna część płci pieknej uważa to za > dodatkowy walor.A ja to odczuwałem. Ha ha. Głowa (SIWA) do góry. Pzdr. Podobno jest to zwiazane z nadmiarem zelaza. Czy macie jakies moze wyniki analiz. Sowa Odpowiedz Link Zgłoś
jogger Re: siwienie 18.02.02, 11:39 Znałem kiedyś starszego gościa, który miał wspaniałą srebrną grzywę, a osiwiał bardzo późno. W jego rodzinie była tradycja, że w maju z siekanej pokrzywy robiono nalewkę (zalewano spirytusem) i cały rok wszyscy nacierali tym włosy i skórę głowy. Wszyscy zachowywali kolor i gęstość włosów przez długie lata (a może to i geny?). Mnie ta kuracja już nie była potrzebna, bo z kolei wcześnie wyliniałem:( Odpowiedz Link Zgłoś