Dodaj do ulubionych

Concord FUSION 2011

10.10.10, 22:06
Praktycznie zdecydowałam się na ten wózek i teraz kupic teraz ten 2010, czy poczekać na 2011? Wiecie coś może? będa jakieś różnice?
bo modele wczesniejsze a 2010 to jest zupełnie inne siedzisko, wczesniejsze to Nomad, a te z 2010 dużo wyższe.
Poradźcie bo już mam dość spacerów bez dużego wózka :(
Obserwuj wątek
    • isabel_o Re: Concord FUSION 2011 11.10.10, 08:18

Concord fusion i Jane Nomad to nie jest ten sam model. Oczywiście mają podobny styl ale to różne modele wózków...
      • emasis Re: Concord FUSION 2011 11.10.10, 11:52
        Wiem, że to różne wózki - za bardzo skróciłam myśl :) chodziło mi o to, że wcześniejsze modele concorda miały siedziska bardzo podobne do Nomada - czyli niższe o 10 cm.
    • zofia-filozofia Re: Concord FUSION 2011 11.10.10, 18:26
      Tu masz kolorystyke 2011:
      www.concord.de/en/#/products/moving/buggys
      Wiać ze zmienili koła, w Concordzie, z takich piankowych gładkich na takie "z fakturą". Jakiś bardziej drastycznych zmian jak w Jane nie widać;) Jezeli komuś bardziej zależy na szerokości siedziska ,niż na funkcji odwracania przodem do mamy to tu zdecydowanie Fusion wygrywa. Jane w 2010 ulepszyli ciut bude i dodali waśnie funkcję "przodem do mamy". Concord też ma fajną budę, sporo naciąganą. Najlepiej jak pójdziesz do sklepu i pooglądasz. A czy warto czekać na kolkcje 2011?? jeżeli dadzą upust na 2010...to moim zdaniem nie warto. W Niemczech już jest wyprzedaż starej kolekcji:
      www.kinderwagen.com/concord-kinderwagen?brand=220&product_type=276
      • emasis Re: Concord FUSION 2011 11.10.10, 23:12
        Jene nie chce, bo wysokośc siedziska ma praktycznie jak Vedi, a własnie z powodu przyciasności Vedi musze zmienic wózek , a funkcją przodem do mamy tez juz nie bardzo zainteresowane - prawie dwa latka :))
        Własnie się zastanawiam czy warto czekać na 2011, tylko w sklepach jeszcze jej chyba nie ma, może amortyzację dali lepszą, dla samych kół nie warto czekać, ale może cos jeszcze ulepszyli.
        • mamaly Re: Concord FUSION 2011 12.10.10, 07:58
          A mierzyłaś osobiście to oparcie ??? Bo na zdjęciach model 2009 i 2010 wyglądają tak samo, budka jest na tej samej wysokości, oparcie pod budką też się kończy na tej samej wysokości. Ja tego siedziska nie mierzyłam, ale widziałam ten wózek i opracie nie sprawiało wrażenia wyjatkowo wysokiego. Jane Nomad miał wysokość oparcia ok. 50 cm i taka wysokość spokojnie starcza dla dwulatka. Wyższe oparcie ma Baby Jogger City Elite.

A.
          • emasis Re: Concord FUSION 2011 12.10.10, 10:33
            osobiście mierzyłam, potem widziałam na Grochowskiej Concorda z wcześniejszych lat i ma zupełnie inne siedzisko. Właśnie przez to wysokie oparcie sie na niego zdecydowałam, zresztą on ma długie siedzisko, moje dziecko noszące rozmiar 86/92 w pozycji leżącej całe się mieście - jeszcze luz jest, a np. w Atlantico nóżki już wystają.
            Zresztą w Concordzie jeszcze nie dotyka do podnóżka - tego stałego, może siedzieć z tym podniesionym. Wogóle widać, że wózek starczy do końca wózkowania. Przymierzałam się do Nomada, ale on ma siedzisko porównywalne z wcześniejszym Concordem i dziecko będzie miało zaraz bude na głowie.
            • mamaly Re: Concord FUSION 2011 12.10.10, 10:54
              Tak buda w Nomadzie jest niżej. Chodzi mi tylko o oparcie, bo nie wygląda na takie wysokie. Moja córka ma ponad dwa lata i w Nomadzie też jeździła z podniesionym podnóżkiem i miała jeszcze luz, ale nie ma się co dziwić, powierzchnia spania w Nomadzie to 98 cm, a moja córka ma ok. 90 cm. Do podnóżka plastikowego też nie miała szans sięgnąć.
              Napisz proszę, ile concord ma powierzchni spania, bo jeżeli ma 10 cm wyższe siedzisko niż Nomad to powierzchnia spania wyszłaby ok. 108 cm, o ile nie więcej bo Concord miał chyba też ciut dłuższy podnóżek.

A.
              • devina Re: Concord FUSION 2011 12.10.10, 12:13
                Przed chwilą zmierzyłam powierzchnię spania w concordzie i ma ok. 108cm, jest naprawdę dużo miejsca.
                • mamaly Re: Concord FUSION 2011 12.10.10, 14:51
                  No to rzeczywiście dużo :) super.
                • emasis Re: Concord FUSION 2011 14.10.10, 12:52
                  mi w sklepie też 108 wyszło
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka