Dodaj do ulubionych

ABC Design Mamba - opinie

21.01.11, 10:11
Bardzo proszę użytkowników tego wózka o opinie - jak sprawdza się na co dzień. Jakie są jego zalety, wady, rzeczywista waga. dzięki.
Obserwuj wątek
    • avispa_aa Re: ABC Design Mamba - opinie 31.01.11, 20:38
      Mam tez wózeczek, użytkujemy od sierpnia zeszłego roku. Wciąż jeździmy w gondoli, ale już nie mogę się doczekać kiedy przesadzę córę w spacerówkę.
      Zacznę od zalet:
      +super skrętne przednie koła- na prawdę można go dzięki temu prowadzić jedną ręką. Można je zablokować.
      +lekkie podbijanie
      +pojemny kosz na zakupy
      +bardzo łatwy sposób montażu gondoli, spacerówki, czy fotelika
      +jest naprawdę malutki po złożeniu
      +system składania (ale ten jest też drobnym minusikiem - czasami mam problem ze złożeniem, ale mężowi jeszcze nigdy się to nie zdarzyło, może mi brakuje zręczności:))
      +regulowana rączka
      +tylnie koła w bardzo łatwy sposób można zdemontować, gdyby np. nie chciał zmieścić się po złożeniu do bagażnika.
      +lekki stelaż, lekka gondolka, całość lekka- znoszę sama z II piętra- tylko dziecko coraz cięższe, więc nie wiem ile jeszcze dam radę
      +budka składana na równi z gondolą - łatwiej dzięki temu wyjąć dziecko
      +gondola składana na płasko - wygodne do przewożenia np. w samochodzie
      + można do niego za pomocą adapterów zamontować fotelik Maxi Cosi
      +lekkie, bezdętkowe koła
      +okrycie na nóżki w wersji spacerowej i przykrycie do gondoli

Wady:
      -system składania budki w gondolce - trzeba równocześnie nacisnąć przyciski po obu stronach budki i opuścić ją - trochę to niewygodne
      - mechanizm składania - jw.
      -trochę sztywny - tzn. można w nim bujać dziecko ale nie jest to takie bujanie jak w wózkach na pasach
      -ogromna torba (wogóle jej nie używam, jest za wielka i niewygodna gdy przypnie się ją do wózka)
      -nieco utrudniony dostęp do kosza przy zamontowanej gondoli. Przy spacerówce nie będzie już tego problemu

Myślę ze trochę pomogłam. Wagę mogę dopisać jutro, jak wrzucę go na wagę.
      • dalliaa Re: ABC Design Mamba - opinie 19.02.11, 11:09
        dziękuję za opinię, dopiero dziś ją przeczytałam.
        byłam obejrzeć mambę w sklepie - co do wagi, to rzeczywiście w porównaniu z innymi wydaje się lekki, ponieważ podniosłam go za gondolkę (ze stelażem) bez większego wysiłku.
        a co do składania budki - rzeczywiście niezbyt to wygodne, gdy trzeba z dwóch stron przyciskać, ale sądzę, że to szczegół przy tylu zaletach.
        • avispa_aa Re: ABC Design Mamba - opinie 21.02.11, 21:54
          Sam stelaż jest na prawdę bardzo lekki. Gondola również. Na pusto oczywiście. Z siedmiomiesięczną obecnie córeczką coraz trudniej mi się ją podnosi. Ale też prawdę powiedziawszy to już ostatnie chwile Małej w gondoli. Jak tylko zrobi się cieplej, przesadzę ją w spacerówkę. Już nie mogę się doczekać, bo wygląd wersji spacerowej podobał mi się w tym wózku najbardziej. No i spacerówką też zdecydowanie dłużej się jeździ. My jesteśmy bardzo zadowoleni z tego wózka.
          Z zalet, które mi się przypomniały, choć jeszcze tego nie przetestowałam, to regulacja nachylenia oparcia w wersji spacerowej, no i to że można spacerówkę montować przodem i tyłem. Nie wszystkie spacerówki to mają.
          Gdybym mogła coś w nim zmienić (na podstawie dotychczasowego użytkowania) to chyba tylko tą budkę, a raczej jej składanie i może widziałabym w nim taką rączkę jak ma Joolz Bloom do przenoszenia gondoli.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka