dalliaa 21.01.11, 10:11 Bardzo proszę użytkowników tego wózka o opinie - jak sprawdza się na co dzień. Jakie są jego zalety, wady, rzeczywista waga. dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
avispa_aa Re: ABC Design Mamba - opinie 31.01.11, 20:38 Mam tez wózeczek, użytkujemy od sierpnia zeszłego roku. Wciąż jeździmy w gondoli, ale już nie mogę się doczekać kiedy przesadzę córę w spacerówkę. Zacznę od zalet: +super skrętne przednie koła- na prawdę można go dzięki temu prowadzić jedną ręką. Można je zablokować. +lekkie podbijanie +pojemny kosz na zakupy +bardzo łatwy sposób montażu gondoli, spacerówki, czy fotelika +jest naprawdę malutki po złożeniu +system składania (ale ten jest też drobnym minusikiem - czasami mam problem ze złożeniem, ale mężowi jeszcze nigdy się to nie zdarzyło, może mi brakuje zręczności:)) +regulowana rączka +tylnie koła w bardzo łatwy sposób można zdemontować, gdyby np. nie chciał zmieścić się po złożeniu do bagażnika. +lekki stelaż, lekka gondolka, całość lekka- znoszę sama z II piętra- tylko dziecko coraz cięższe, więc nie wiem ile jeszcze dam radę +budka składana na równi z gondolą - łatwiej dzięki temu wyjąć dziecko +gondola składana na płasko - wygodne do przewożenia np. w samochodzie + można do niego za pomocą adapterów zamontować fotelik Maxi Cosi +lekkie, bezdętkowe koła +okrycie na nóżki w wersji spacerowej i przykrycie do gondoli Wady: -system składania budki w gondolce - trzeba równocześnie nacisnąć przyciski po obu stronach budki i opuścić ją - trochę to niewygodne - mechanizm składania - jw. -trochę sztywny - tzn. można w nim bujać dziecko ale nie jest to takie bujanie jak w wózkach na pasach -ogromna torba (wogóle jej nie używam, jest za wielka i niewygodna gdy przypnie się ją do wózka) -nieco utrudniony dostęp do kosza przy zamontowanej gondoli. Przy spacerówce nie będzie już tego problemu Myślę ze trochę pomogłam. Wagę mogę dopisać jutro, jak wrzucę go na wagę. Odpowiedz Link Zgłoś
dalliaa Re: ABC Design Mamba - opinie 19.02.11, 11:09 dziękuję za opinię, dopiero dziś ją przeczytałam. byłam obejrzeć mambę w sklepie - co do wagi, to rzeczywiście w porównaniu z innymi wydaje się lekki, ponieważ podniosłam go za gondolkę (ze stelażem) bez większego wysiłku. a co do składania budki - rzeczywiście niezbyt to wygodne, gdy trzeba z dwóch stron przyciskać, ale sądzę, że to szczegół przy tylu zaletach. Odpowiedz Link Zgłoś
avispa_aa Re: ABC Design Mamba - opinie 21.02.11, 21:54 Sam stelaż jest na prawdę bardzo lekki. Gondola również. Na pusto oczywiście. Z siedmiomiesięczną obecnie córeczką coraz trudniej mi się ją podnosi. Ale też prawdę powiedziawszy to już ostatnie chwile Małej w gondoli. Jak tylko zrobi się cieplej, przesadzę ją w spacerówkę. Już nie mogę się doczekać, bo wygląd wersji spacerowej podobał mi się w tym wózku najbardziej. No i spacerówką też zdecydowanie dłużej się jeździ. My jesteśmy bardzo zadowoleni z tego wózka. Z zalet, które mi się przypomniały, choć jeszcze tego nie przetestowałam, to regulacja nachylenia oparcia w wersji spacerowej, no i to że można spacerówkę montować przodem i tyłem. Nie wszystkie spacerówki to mają. Gdybym mogła coś w nim zmienić (na podstawie dotychczasowego użytkowania) to chyba tylko tą budkę, a raczej jej składanie i może widziałabym w nim taką rączkę jak ma Joolz Bloom do przenoszenia gondoli. Odpowiedz Link Zgłoś