24.08.06, 10:23
Zamierzam kupić wózek X-lander (bardzo podoba mi się spacerówka), ale póki co
potrzebna będzie gondola. Czy ktoś uzywał gondoli X-lander. Dziecko urodzi
się na koniec września, dlatego do wiosny czeka je gondola, a na wiosne mozna
się przesiąść. Tylko nie wiem jak sprawuje sie gondola czy jest wygodna dla
małego dziecka. Minusem dla mnie jest brak oparcia, ale wózki które oglądałam
maja oparcie w gondoli tak wysoko że i tak chyba nie używałabym tego.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • marweg25 Re: X-lander 24.08.06, 18:46
      Właśnie wożę swojego szkraba w gondolce. Mały ma prawie 2 miesiące i jak na
      razie gondolka bardzo mu odpowiada. Musisz jednak wziąć pod uwagę, że gondola
      nie jest duża. To oczywiście ułatwia znacznie poruszanie się szczególnie w
      mieście ( klatka schodowa, podjazdy, winda, sklepiki osiedlowe), ale może być
      wadą zimą, gdy maluch z gondoli wyrośnie.
      • edytajak Re: X-lander 24.08.06, 21:14
        Ja tez teraz używam gondoli mała ma niecałe 2 miesiąca ale jak na swój wiek
        jest bardzo długa ( 62 cm,) i obawiam się że nie przejeżdzimy całej zimy w
        gondoli, ale mimo to bardzo dobrze spawuje się ten wózeczek szczególnie na
        nierównych chodnikach. Jestem zadowolona oglądałam inne wózki np Chicco i
        gondola jest dokładnie taka sama jeśli chodzi o długość nawet Roan czy jakoś
        tak co podobno ma mega dużą gondole ma tak samo długą tylko troszkę szerszą a
        moja kruszyna jest długa a chuda więc nic by nam to nie dało . Ja jestem mega
        zadowolona z tego wózka mąż i babcie również więc mogę szczerze polecić.
        • krztyna Re: X-lander 25.08.06, 09:47
          Dziewczyny, o jakim modelu X-Landera wspominacie? Czy pisząc gondola macie na
          myśli nosidło czy osobno przypinaną gondolę?

------------
          Aniołek Platek (21.11.2004) - pamiętamy
          Czekamy na Ciebie
          • kasiol81 Re: X-lander 25.08.06, 13:35
            Jestem na 100% pewna ze w gondoli x-landera nie przejeździsz z wrzesniowym
            maluszkiem do wiosny,kolezanka ma x-landera,dzidzia ma 3-m ,wozona aktualnie w
            letnich ubrankach zaczyna mieć już ciasno, a dziewczynka wcale duża się nie
            urodziła (3000g i 51 cm dł)
          • marweg25 Re: X-lander 25.08.06, 17:29
            Miałam na myśli osobną dopinaną gondolę. X-lander nie ma nosidła. Dla noworodka
            konieczna jest dopinana gondolka sprzedawana w komplecie ze spacerówką.
    • jade_adas Re: X-lander 25.08.06, 13:50
      My gondolką jeździliśmy od listopada do kwietnia. Potem mały chciał coś widzieć
      i złościła go pozycja leżąca.
      Bardzo sobie chwalę ten wózek, gondolka była bardzo wygodna do wnoszenia
      dziecka.

Pozdrawiam,
      Jade
    • ania_k80 Re: X-lander 25.08.06, 15:48
      Z tego co się orientowałam to gondola nie jest o wiele krótsza od innych
      wózków. Inne co najwyżej są szersze. Wielka gondola to np Roan Marita, ale ta z
      kolei nie podoba mi się zbytnio ( jest taka wielka)
    • ania_k80 Re: X-lander 26.08.06, 19:52
      Słyszałam że teraz są nowe gondole większe X-lander. ale nie wiem czym one sie
      różnią. czy ktos ma taka nową gondolę??
      • edytajak Re: X-lander 26.08.06, 21:52
        Ja mam już tą nową gondole ale nie wiem czym ona się różni od starej bo starej
        nie widziałam. Taki jak już pisałam gondola x-landera na długość jest taka sama
        jak większość innych czyli ok 73-4 cm a szerokość w nogach i głowie 31 cm w
        pasie 27 bo ona jest lekko w środku zwężona. Nie bardzo chce mi się wierzyć że
        3-miesięćzne dziecko się w niej nie mieści bo moja mała jest naprawdę długa i
        ma jeszcze luzik. My mamy X-landera w kolorze lemon.
        • kaliaa Re: X-lander 26.08.06, 22:34
          dziewczyny moja siostra ktora urodzila 10 lipca coreczka zakupila wozek x-
          landera. Tez na nia nakrzyczalam ze to zly wybor bowiem wydawalo mi sie ze
          gondola w tym wozku jest mala. Ja mam prawie roczna coreczke i dla zabawy
          mieisac temu posadzialam ja w tej gondoli a ona sie w niej pozlozyla i ku
          mojemu zdziwieniu zmiescila sie w tej gondoli bez problemu co prawda na styk,
          ale jednka sie zmiescila. Bylam w szoku, dodam mala jest drobna ale bez
          przesady, spokojnie wiekszosc dzieci sie w gondoli x-landera zmiesci przez
          conajmniej 8 miesiecy. Zalaczam linka do zdjecia mojej cory w gondoli x-landera
          co prawda mala na tych zdjeciach w niej siedzi ale zawsze macie mniej wiecej
          orientacje jak wyglada w niej wieksze dziecko:

www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/dadaa116402b7c82.html
          www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/843762b8ba71d493.html
    • ania_k80 Re: X-lander 01.09.06, 14:08
      a czy miałyście torbę do tego wózeczka? Jak ona jest przypinana, bo z tego co
      oglądam na zdjęciach to nie ma żadnego zapięcia na rączkę wózka www.x-
      lander.com/pl/
      • marweg25 Re: X-lander 02.09.06, 19:02
        Torbę kupiłam innej firmy, ale praktycznie w tym samych kolorze co wózek ( tak
        doradzili mi w sklepie, gdzie kupowałam wózek). Torbę wieszam na rączce wózka
        lub kładę do koszyka podwózkie. Wszystko trzyma się razem OK i nie spada nawet
        podczas skomplikowanych manewrów.
      • esselte5 Torba 03.09.06, 21:04
        A ja kupiłam właśnie 2 dni temu torbę X-lander do wózka (wózek jeszcze nie
        używany, torby akurat nie było na stanie, jak go kupowaliśmy). Podoba mi się .
        Koszowała 68 zł, inne były droższe i nie takie ładne (rok gwarancji na torbę
        również). Nie ma rzeczywiście jakiegoś specjalnego zapięcia do rączki, ale po
        przewieszeniu przez rączkę trzyma się bez problemu, na pewno nie spadnie.
        Zauważyłam też przy budce gondoli taką metalową sprzączkę, którą można tę torbę
        przypiąć -sprzączka tak naprawdę nie wiem jeszcze do czego służy, ale do tego
        można ją też wykorzystać :) Sprawdziłam, przypięłam, jest super. Przytrzymuje
        torbę, na pewno nikt jej nie zabierze w przelocie.
        • esselte5 Re: Torba 03.09.06, 21:19
          Ta sprzączka jest przy budce spacerówki, a nie gondoli :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka