Dodaj do ulubionych

do użytkowniczek bugaboo

25.12.06, 15:51
Ostatnio ktoś mnie przekonywał, że w nowy modelu bugaboo (cameleon) da się
regulować wysokość zamontowania gondoli, tudzież fotelika Maxi Cosi.
Oglądałam ten wózek gruntownie ale jakoś nie mogę znaleźć takiej funkcji -
czy wiecie coś na ten temat ?
Obserwuj wątek
    • coronella Re: do użytkowniczek bugaboo 25.12.06, 22:22
      nic nie wiem :) a mam cameleona.
      Myslę, że ktos sie pomylił, regulowac da sie długość rączki, ale nie wysokość gondoli.
      • euna Re: do użytkowniczek bugaboo 25.12.06, 22:29
        dzięki za odpowiedź. a czy nie wydaje Ci się, że gondola za nisko nisko ? ja
        sama jestem wysoka i boję się, że ledwo dojrzę co się tam w środku dzieje... no
        i nie wiem czy w związku z tym ta torba na dole jest w ogóle praktyczna -
        dostęp średni....?
        • coronella Re: do użytkowniczek bugaboo 25.12.06, 23:20
          wiesz, ja mam spacerówke, nie uzywałam gondoli. Jest nisko, to fakt, ale czy za nisko? to nie wiem, chyba nie :) Podobno do torby jest kiepski dostęp gdy jest gondolka, ale ze spacerówka nie ma juz zadnego problemu. A koszyk jest rewelacyjny!!! Ogromny i mega pakowny!!
          Jedyna pociecha w tym, że siedzisko bugaboo jest bardzo fajnie wyprofilowane, i ustawione tak, że wygodnie jest w nim nawet malutkim dzieciom. Myślę, że taki 4 miesięczniak już mógłby w spacerówce jezdzić. A więc godnolka nie będzie na długo.
          Ja jej nawet nie oglądałam, spakowałam i schowałam.
    • mamami Re: do użytkowniczek bugaboo 28.12.06, 15:44
      Gondolka jest nisko ale to tylko kwestia przyzwyczajenia, jesli nie zmienisz
      wozka ze zwykla gandola na bugaboo z dnia na dzien to nawet nie pomyslisz ze
      moze byc inaczej.
      Ja przez pierwsze dni czulam sie dziwnie, bo zmienilam Speedi Sxa na bugaboo a
      w tym pierwszym godnola jest wyjątkowo wysoko :)
      teraz w ogole mi to nie przeszkadza.
      Dostęp do kosza jest rzeczywiście utrudniony, ale da sie z tym żyć. Jak
      potrzebuje wsadzic cos duzego to odpinam gondole wsadzam pakunek i zapinam
      znowu, ostatnio pomagal mi w tym pan sprzedawca bo musialam tam zapakowac
      narzute na lozko :), zmiescila sie razem z dwoma wielkimi siatami ciuchow :)))
    • pinik Re: do użytkowniczek bugaboo 28.12.06, 16:21
      Hej,

z ta regulacja wysokosci, to faktycznie jest cos takiego napisane w ulotce
      bugaboo. Sama mam cameleona i froga i przjrzalam sie mocno cameleonowi (to ten
      nowszy model) i nic takiego jak regulacja nie wypatrzylam. Ale dziwi mnie, ze
      te zaczepy sa troche inne niz we Frogu, czyli moze jest jakas dodatkowa funkcja
      tych w cameleonie?

Z tym koszem pod wozkiem to racja. Z gondola czasem slaby dostep, z siedzonkiem
      super. Swietne sa te haczyki na raczke na torbe, ale one sa tylko do froga.
      • euna Re: do użytkowniczek bugaboo 29.12.06, 17:55
        cameleon to jak rozumiem nowsza wersja froga, czy czyms sie zasadniczo roznia ?
        (oprocz tych kolorowych opcji ?) a te haczyki super haczyki, o ktorych piszesz,
        da sie przelozyc do cameleona (widzialalm je w sprzedazy na ebayu to moze bym
        sobie kupila jak juz zdecyduje sie na bugaboo).
        • coronella Re: do użytkowniczek bugaboo 29.12.06, 18:38
          cameleon ma nieco większe siedzisko i gondole (ma wieksza rame na której rozpina sie gonsole), ma regulowaną długośc raczki (można ją wysunąć), ma regulowaną amortyzację na przednie koła. To chyba podstawowe różnice

te klipsy nie pasuja do cameleona.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka