zara_ka 27.06.07, 20:49 Kupiłam maclarena mx3 i jestem bardzo zadowolona z wyboru, naprawdę świetny wózek. Dziękuję wszystkim forumowiczkom za pomoc. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
niemogewtouwierzyc Re: :)) nt 29.06.07, 21:51 Mariken i Abraj... taka reklame maclarenowi robicie, ze powinnysie miec z tego jakies profity ;) Ja jeszcze nie podjelam decyzji :) Na allegro ceny spadly... komplet 1540 pln :) Odpowiedz Link Zgłoś
zara_ka Re: :)) nt 29.06.07, 22:00 To w szczególności Mariken i Abraj zawdzięczam kupno mx3, gdyby nie wasze rady i podpowiedzi motałabym się z wyborem wózka pewnie do dziś, dzięki raz jeszcze teraz potrzebuję śpiworka do tego wózka i zastanawiam sie czy śpiworek do mx3 nie jest zbyt wąski (nie znam wymiarów) i jeszcze jedno czy można kupić osobno śpiworek do xlr i czy będzie pasował do mx3? śpiworek na stronie DlaDzieci.NET jest za 259zł Odpowiedz Link Zgłoś
martynika74 Re: maclaren mx3 29.06.07, 20:48 Cześć dziewczyny! Ja usiłuję kupić maclarena mx3 ne e-bay-u od sprzedawcy: toysbabyfachmarkt, ale on nie odpowiada na moje e-maile. Nie znam niemieckiego więc posługuję się angielskim, kolejnym razem polskim językiem i nic. Powiedzcie mi czy Wy też kupowałyścuie na e-bay-u?. Jeżeli tak to jak wyglądała Wasza transakcja? A może macie jakiegoś sprawdzonego sprzedawcę, anglojęzycznego? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
magia Re: maclaren mx3 29.06.07, 20:58 Kupilam dokladnie u tego sprzedawcy. Wygralam aukc, zaplacilam, podalam adres do wysylki i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
ahimsia Re: maclaren mx3 12.07.07, 11:41 Magia mam pytanko: a co z ewentualnymi reklamacjami, serwisem itp.? Jeżeli kupiłabym u niemieckiego sprzedawcy to jak to wygląda wtedy? Bo ceny są interesujące, ale nad tym to się zastanawiam... Odpowiedz Link Zgłoś
magia Re: maclaren mx3 29.06.07, 21:00 Acha i jeszcze jedno. Na wozek troche czekalam, wiec zadzwonilam do nich i rozmawialam po angielsku. Odpowiedz Link Zgłoś
martynika74 MAGIA 29.06.07, 21:32 Witaj! Dziękuję za odpowiedź. Podaj mi proszę dokładną nazwę tego sprzedawcy i namiary na niego. Odpowiedz Link Zgłoś
martynika74 Re: MAGIA 29.06.07, 22:10 Ups... popełniłam gafę, za szybko przeczytałam (niedokładnie) - wybacz:). Ja chciałam kupić u tego sprzedawcy, ale przy pomocy opcji kup teraz. Może tak często nie sprawdza poczty. Ile czekałaś na przesyłkę? Odpowiedz Link Zgłoś
magia Re: MAGIA 29.06.07, 22:30 Na wozek czekalam 2 tygodnie (ale ja kupowalam w licytacji i tam bylo zaznaczone, ze dostawa 2 tygodnie od daty wplaty). Kupowalam miesiac temu. Moja rada. Nie psz emaili tylko kupuj. Nr konta dostaniesz, zaplac i czekaj na paczke. Odpowiedz Link Zgłoś
zara_ka Re: maclaren mx3 29.06.07, 21:30 Ja kupiłam mx3 w świecie dziecka na Malborskiej w Warszawie (targówek) zapłaciłam 1099zł a w sklepach internetowych są po 1200zł (nie wiem jakie są ceny na e-bay bo nie sprawdzałam). Odpowiedz Link Zgłoś
magia Re: maclaren mx3 29.06.07, 22:28 Cena kup teraz jest 180€, a w licytacji kupisz za 80-140€. Ja kupilam szary za 98€. Odpowiedz Link Zgłoś
magia Re: maclaren mx3 29.06.07, 22:40 A ja srednio zachwycona jestem. Chyba jestem rozpieszczna przez Peg Perego i pare rzeczy mi w maclarenie nie pasuje 1. siedzisko w najwyzszej pozycji jest pollezaco - moja corka tak nie lubi siedziec 2. regulacja oparcia na pasek 3. krotkie oparcie 4. palak owiniety materialem, ktory moje dziecko namietnie slini i brudzi (wafle ryzowe, chrupki) i najwazniejsze - pasy przytwierdzone do oparcia. Musialam odpiac gorna czesc i zapinam ja tylko pasanmi biodrowymi co z kolei wywoluje lek, ze mala wypadnie. Na plus - duza porzadna budka i koszyk, rewelacyjnie sie prowadzi i podbija nawet z dwojka dzieci w srodku, regulowana wysokosc raczki, lekkosc. IMO nie wart jest 1200zl. Odpowiedz Link Zgłoś
martynika74 MAGIA 30.06.07, 09:37 Ja już przymierzałam moją roczną córkę do maclarena. Jest jak dla niej obszerny, długi - pomimo, że ona jest dość dużą dziewczynką. Bardzo dobrze się go prowadzi, kosz jest rzeczywiście duży. Rozkłada się do pozycji leżącej (prawie na płasko). Zainteresowało mnie co piszesz o oparciu. Z tego co pamiętam to dla mojej Marty było dobre. Jest rzeczywiście takie krótkie? Skupiłam się na tym żeby mogła się przespać na spacerze i miała luz w wózku. Jeżeli chodzi o mój komfort to zależało mi na dużym koszu i na skrętnym przednim kole. Oparcie półleżące mojej córze nie przeszkadza. Tak jak Ty chcę kupić szary. Jaki jest w rzeczywistości? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
abraj Re: MAGIA 30.06.07, 11:09 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=22462&w=61371158&v=2&s=0 w tym wątku mariken opisała i pokazała na fotach jak przedłużać oparcie Magia - jak odepniesz zatrzaski mocujące tą górną zakładkę oparcia do niego i bedzie ona tylko tak po prostu luźno założona bez zatrzasków lub podpieta do budki, to paski da się ściągnąć jeszcze bardziej i oparcie idzie bardziej w pion, choć i tak nie jest całkiem pionowo - mój synek lubi taką półleżącą pozycję na szczęście i jeszcze najczęściej nóżki, a no chociaz jedna, muszą być przełożone/przewieszone górą przez pałąk i rozłożone na boki! :) - wygodniś :) Mój syn nie zna innych pasów, niż przytwierdzone do oparcia - we wszystkich wózkach, foteliku samochodowym i do karmienia miał/ma takie i nie protestuje, jest dość ruchliwy, ale wie, że jak będzie zapięty w pasy to 'Święty Boże nie pomoże' . Widzę, że skończyło się na szarym... :) Ja kupiłam u w/w sprzedawcy w licytacji, wylicytowałam za 419 zł - koszt samego wózka plus przesyłka, kontaktowałam się po niemiecku pisemnie z pomocą koleżanki znającej język, na przesyłkę czekałam parę dni dłużej niż Magia. Tak, na allegro obniżyli teraz ceny o jakieś 50 zł, haha, ale kupując na ebay z wysyłką kosztuje to najwyżej połowę polskiej ceny, w podanym linku pisałam o aukcjach wygranych za 158 zł i dwieście parę zł :) Odpowiedz Link Zgłoś
abraj Re: MAGIA 30.06.07, 11:26 Sam wózek bardzo dobrze się prowadzi, jest rewelacyjnie zwrotny, bajecznie łatwo i szybko się składa, trochę mi przeszkadza łamana rączka, nie miałam takiej dotychczas i początkowo miałam wrażenie, że 'nie czuję wózka'. Tak jak zachwalała Mariken, wózek da się prowadzić i manewrować nim trzymając raczkę dosłownie dwoma palcami. Mimo stosunkowo dużych kół i niezłej amortyzacji uważam, że jest dość 'twardy' i raczej nie zdecydowałabym się na zakup godolki i wożenie noworodka na tym stelażu - pompowane koła - to jest to - do takich celów. Co mnie denerwuje - czasem taki mały kamyczek się przyczepi do tych kółek i 'cienko turkoce' i nie mogę doczekać, aż odpadnie, tylko zatrzymuję wózek i strącam go stopą. To samo tyczy kółek piankowych w M. xlr - mój mąż natomiast takich rzeczy w ogóle nie zauważa , haha. Moja mama uznała mx3 za okropny niezdatny do prowadzenia i niestabilny wózek i powozi małego okazjonalnie w xlr, do którego się przyzwyczaiła, no ale ona i Mutsy urban rider długo nie umiała kierować, uważając, ze wózek to należy podbijać przy zmianie kierunku jazdy... :) Odpowiedz Link Zgłoś
magia Re: MAGIA 30.06.07, 22:44 Radze sobie przekladajac paski/tasiemki (mocowane do stelaza od tylnych kol) na rurke w miejscu lamania sie stelaza i wtedy mam prawie pionowo. Z zakladka u gory juz sie nauczylam, ale to i tak dziwadlo jest. Jakby nie mogli od razu oparcia wyzszego bez kombinowania zrobic. Ja kupilam jednak szary. Najpierw kupilam limonke, ale kolor mi totalnie nie pasowal i zamienilam na szary - IMO bardzo ladny. Odpowiedz Link Zgłoś
a_beatle Re: maclaren mx3 02.08.07, 21:00 Dołączam się do podziękowań, zwłaszcza Mariken:-) MX3 mam od 3 tygodni, korzystam na razie z wersji z gondolą. Prowadzi się świetnie, również przez b. wysokiego meżczyznę:-) Jest dość lekki, zwrotny, nie "trzęsie" bardziej niż w innych wózkach, nawet na nierównym terenie. Koła w porządku, wydają się solidne i są na pewno dużo lżejsze niż pompowane. Jesteśmy bardzo zadowoleni, mała chyba też, bo smacznie sobie śpi na spacerach, no chyba że zrobi się głodna:-) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś