Dodaj do ulubionych

maclaren mx3

27.06.07, 20:49
Kupiłam maclarena mx3 i jestem bardzo zadowolona z wyboru, naprawdę świetny
wózek.
Dziękuję wszystkim forumowiczkom za pomoc.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • mariken :)) nt 28.06.07, 08:52

• abraj Re: :)) nt 29.06.07, 14:04
        też tak myślę , hihi
        • niemogewtouwierzyc Re: :)) nt 29.06.07, 21:51
          Mariken i Abraj... taka reklame maclarenowi robicie, ze powinnysie miec z tego
          jakies profity ;)
          Ja jeszcze nie podjelam decyzji :)

Na allegro ceny spadly... komplet 1540 pln :)
          • zara_ka Re: :)) nt 29.06.07, 22:00
            To w szczególności Mariken i Abraj zawdzięczam kupno mx3, gdyby nie wasze rady
            i podpowiedzi motałabym się z wyborem wózka pewnie do dziś, dzięki raz jeszcze
            teraz potrzebuję śpiworka do tego wózka i zastanawiam sie czy śpiworek do mx3
            nie jest zbyt wąski (nie znam wymiarów) i jeszcze jedno czy można kupić osobno
            śpiworek do xlr i czy będzie pasował do mx3?
            śpiworek na stronie DlaDzieci.NET jest za 259zł
    • martynika74 Re: maclaren mx3 29.06.07, 20:48
      Cześć dziewczyny!
      Ja usiłuję kupić maclarena mx3 ne e-bay-u od sprzedawcy: toysbabyfachmarkt, ale
      on nie odpowiada na moje e-maile. Nie znam niemieckiego więc posługuję się
      angielskim, kolejnym razem polskim językiem i nic. Powiedzcie mi czy Wy też
      kupowałyścuie na e-bay-u?. Jeżeli tak to jak wyglądała Wasza transakcja? A może
      macie jakiegoś sprawdzonego sprzedawcę, anglojęzycznego?

Pozdrawiam
      • magia Re: maclaren mx3 29.06.07, 20:58
        Kupilam dokladnie u tego sprzedawcy. Wygralam aukc, zaplacilam, podalam adres
        do wysylki i tyle.
        • ahimsia Re: maclaren mx3 12.07.07, 11:41
          Magia mam pytanko: a co z ewentualnymi reklamacjami, serwisem itp.? Jeżeli
          kupiłabym u niemieckiego sprzedawcy to jak to wygląda wtedy? Bo ceny są
          interesujące, ale nad tym to się zastanawiam...
      • magia Re: maclaren mx3 29.06.07, 21:00
        Acha i jeszcze jedno. Na wozek troche czekalam, wiec zadzwonilam do nich i
        rozmawialam po angielsku.
        • martynika74 MAGIA 29.06.07, 21:32
          Witaj!
          Dziękuję za odpowiedź. Podaj mi proszę dokładną nazwę tego sprzedawcy i namiary
          na niego.
          • martynika74 Re: MAGIA 29.06.07, 22:10
            Ups... popełniłam gafę, za szybko przeczytałam (niedokładnie) - wybacz:). Ja
            chciałam kupić u tego sprzedawcy, ale przy pomocy opcji kup teraz. Może tak
            często nie sprawdza poczty. Ile czekałaś na przesyłkę?
            • magia Re: MAGIA 29.06.07, 22:30
              Na wozek czekalam 2 tygodnie (ale ja kupowalam w licytacji i tam bylo
              zaznaczone, ze dostawa 2 tygodnie od daty wplaty). Kupowalam miesiac temu.

Moja rada. Nie psz emaili tylko kupuj. Nr konta dostaniesz, zaplac i czekaj na
              paczke.
      • zara_ka Re: maclaren mx3 29.06.07, 21:30
        Ja kupiłam mx3 w świecie dziecka na Malborskiej w Warszawie (targówek)
        zapłaciłam 1099zł a w sklepach internetowych są po 1200zł (nie wiem jakie są
        ceny na e-bay bo nie sprawdzałam).
        • magia Re: maclaren mx3 29.06.07, 22:28
          Cena kup teraz jest 180€, a w licytacji kupisz za 80-140€. Ja kupilam szary za
          98€.
    • magia Re: maclaren mx3 29.06.07, 22:40
      A ja srednio zachwycona jestem. Chyba jestem rozpieszczna przez Peg Perego i
      pare rzeczy mi w maclarenie nie pasuje
      1. siedzisko w najwyzszej pozycji jest pollezaco - moja corka tak nie lubi
      siedziec
      2. regulacja oparcia na pasek
      3. krotkie oparcie
      4. palak owiniety materialem, ktory moje dziecko namietnie slini i brudzi
      (wafle ryzowe, chrupki)
      i najwazniejsze - pasy przytwierdzone do oparcia. Musialam odpiac gorna czesc i
      zapinam ja tylko pasanmi biodrowymi co z kolei wywoluje lek, ze mala wypadnie.

Na plus - duza porzadna budka i koszyk, rewelacyjnie sie prowadzi i podbija
      nawet z dwojka dzieci w srodku, regulowana wysokosc raczki, lekkosc.

IMO nie wart jest 1200zl.
      • martynika74 MAGIA 30.06.07, 09:37
        Ja już przymierzałam moją roczną córkę do maclarena. Jest jak dla niej obszerny,
        długi - pomimo, że ona jest dość dużą dziewczynką. Bardzo dobrze się go
        prowadzi, kosz jest rzeczywiście duży. Rozkłada się do pozycji leżącej (prawie
        na płasko). Zainteresowało mnie co piszesz o oparciu. Z tego co pamiętam to dla
        mojej Marty było dobre. Jest rzeczywiście takie krótkie? Skupiłam się na tym
        żeby mogła się przespać na spacerze i miała luz w wózku. Jeżeli chodzi o mój
        komfort to zależało mi na dużym koszu i na skrętnym przednim kole. Oparcie
        półleżące mojej córze nie przeszkadza. Tak jak Ty chcę kupić szary. Jaki jest w
        rzeczywistości?

Pozdrawiam
        • abraj Re: MAGIA 30.06.07, 11:09
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=22462&w=61371158&v=2&s=0
          w tym wątku mariken opisała i pokazała na fotach jak przedłużać oparcie

Magia - jak odepniesz zatrzaski mocujące tą górną zakładkę oparcia do niego i
          bedzie ona tylko tak po prostu luźno założona bez zatrzasków lub podpieta do
          budki, to paski da się ściągnąć jeszcze bardziej i oparcie idzie bardziej w
          pion, choć i tak nie jest całkiem pionowo - mój synek lubi taką półleżącą
          pozycję na szczęście i jeszcze najczęściej nóżki, a no chociaz jedna, muszą
          być przełożone/przewieszone górą przez pałąk i rozłożone na boki! :) -
          wygodniś :)
          Mój syn nie zna innych pasów, niż przytwierdzone do oparcia - we wszystkich
          wózkach, foteliku samochodowym i do karmienia miał/ma takie i nie protestuje,
          jest dość ruchliwy, ale wie, że jak będzie zapięty w pasy to 'Święty Boże nie
          pomoże' .
          Widzę, że skończyło się na szarym... :)

Ja kupiłam u w/w sprzedawcy w licytacji, wylicytowałam za 419 zł - koszt samego
          wózka plus przesyłka, kontaktowałam się po niemiecku pisemnie z pomocą
          koleżanki znającej język, na przesyłkę czekałam parę dni dłużej niż Magia.
          Tak, na allegro obniżyli teraz ceny o jakieś 50 zł, haha, ale kupując na ebay z
          wysyłką kosztuje to najwyżej połowę polskiej ceny, w podanym linku pisałam o
          aukcjach wygranych za 158 zł i dwieście parę zł :)
          • abraj Re: MAGIA 30.06.07, 11:26
            Sam wózek bardzo dobrze się prowadzi, jest rewelacyjnie zwrotny, bajecznie
            łatwo i szybko się składa, trochę mi przeszkadza łamana rączka, nie miałam
            takiej dotychczas i początkowo miałam wrażenie, że 'nie czuję wózka'.
            Tak jak zachwalała Mariken, wózek da się prowadzić i manewrować nim trzymając
            raczkę dosłownie dwoma palcami.
            Mimo stosunkowo dużych kół i niezłej amortyzacji uważam, że jest dość 'twardy'
            i raczej nie zdecydowałabym się na zakup godolki i wożenie noworodka na tym
            stelażu - pompowane koła - to jest to - do takich celów.
            Co mnie denerwuje - czasem taki mały kamyczek się przyczepi do tych kółek
            i 'cienko turkoce' i nie mogę doczekać, aż odpadnie, tylko zatrzymuję wózek i
            strącam go stopą. To samo tyczy kółek piankowych w M. xlr - mój mąż natomiast
            takich rzeczy w ogóle nie zauważa , haha.
            Moja mama uznała mx3 za okropny niezdatny do prowadzenia i niestabilny wózek i
            powozi małego okazjonalnie w xlr, do którego się przyzwyczaiła, no ale ona i
            Mutsy urban rider długo nie umiała kierować, uważając, ze wózek to należy
            podbijać przy zmianie kierunku jazdy... :)
          • magia Re: MAGIA 30.06.07, 22:44
            Radze sobie przekladajac paski/tasiemki (mocowane do stelaza od tylnych kol) na
            rurke w miejscu lamania sie stelaza i wtedy mam prawie pionowo.
            Z zakladka u gory juz sie nauczylam, ale to i tak dziwadlo jest. Jakby nie
            mogli od razu oparcia wyzszego bez kombinowania zrobic.
            Ja kupilam jednak szary. Najpierw kupilam limonke, ale kolor mi totalnie nie
            pasowal i zamienilam na szary - IMO bardzo ladny.
    • a_beatle Re: maclaren mx3 02.08.07, 21:00
      Dołączam się do podziękowań, zwłaszcza Mariken:-) MX3 mam od 3 tygodni,
      korzystam na razie z wersji z gondolą. Prowadzi się świetnie, również przez b.
      wysokiego meżczyznę:-) Jest dość lekki, zwrotny, nie "trzęsie" bardziej niż w
      innych wózkach, nawet na nierównym terenie. Koła w porządku, wydają się solidne
      i są na pewno dużo lżejsze niż pompowane. Jesteśmy bardzo zadowoleni, mała chyba
      też, bo smacznie sobie śpi na spacerach, no chyba że zrobi się głodna:-) Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka