olka_krakow 12.02.08, 02:36 Jak sobie poradziliscie z podarta gabkowa oslona raczki X-landera? U nas sie podarla po 18 miesiacach uzytkowania. Da sie kupic nowa gabke? Czy mozna jaki inny patent zastosowac? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sylki napisz/zadzwoń do producenta 12.02.08, 09:11 podejrzewam, ze nie bedzie probemu. Jezeli to nic nie da, tapicer samochodowy moze ci ja obszyć np skórą. Nie jest to może najtańsze, ale bardziej trwałe niż gąbka. Mi gąbka podarła sie po 4 tyg użytkowania, więc ja miałam jeszcze gwarancje. Odpowiedz Link Zgłoś
pstrabiedronka Re: napisz/zadzwoń do producenta 12.02.08, 09:56 moja sie tylko naderwała z boku, jak sprzedawałam wózek zamówiła gąbke w serwsie. Przysłali za darmo dwie nowe gąbki mimo, że wózek nie był juz na gwarancji. Problemem może byc to jak nałozyc ta gąbkę.... Mysmy najpierw sie mordowali "na sucho"... Potem wpadłam na pomysł który każdemu polecam: - kupic małą strzykawke i IGŁĘ do strzykawki. - rozpocząć zakładanie gabki na rurkę smarując olejem rurkę. Kawałek da się w ten sposób załozyć, ale potem będzie juz szlo straasznie ciężko, nakładanie stanie sie praktycznie niemożliwe. - wtedy napełnic strzykawke olejem i bardzo delikatnie wstrzyknąć za pomoca igły troszkę oleju po gąbkę na środkowym odcinku juz założónej gabki. Można wstrzyknąc olej w kilku miejscach. Tylko oczywiscie delikatnie i bez przesady. Po wstrzykniciu oleju idzie "jak po maśle" a właściciwie "jak po oleju" :DD Odpowiedz Link Zgłoś
sylki mi pan nakładał gąbke w sklepie 12.02.08, 10:32 na mokro, nie wiem dokładnie jak, ale gabka była przesiaknieta woda. Męczył się ponad godz. Odpowiedz Link Zgłoś
pstrabiedronka Re: mi pan nakładał gąbke w sklepie 12.02.08, 10:49 i tak mu gratuluję !!! ja nakładałam najpierw sama, nałozyłam do zakrzywienia, potem dałam spokój, następnego dnia mąż nakładał i nałożył mniej niż połowe całości i klął na czym świat stoi :D Obiecałam kupującemu że przy odbiorze będzie miał nową gąbke i juz myślałam że będę musiała odwoływac transakcje albo obniżać cene o połowe bo nałożenie wydawało się niemożliwe.... Az wpadłam na pomysł ze strzykawką - wstrzyknęłam troszkę tego oleju i poszło super :DD Odpowiedz Link Zgłoś