lewana77 30.06.08, 14:27 tez macie z nimi problem? (w Fun dokladnie), co raz mniej podoba mi sie ten wozek:( Najpierw kiepska budka, teraz szelki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lewana77 Re: Szelki w Teutoni? 01.07.08, 08:43 no ogolnie kiepsko pasuja na dlugosc, gorne mega dlugie mozna zrobic, z ato w kroku krotki pasek Odpowiedz Link Zgłoś
kaskahh Re: Szelki w Teutoni? 01.07.08, 09:50 a ja chcialam fun-a... i chce chyba nadal... mam nadzieje, ze te szelki mozecie jakos wymienic... Odpowiedz Link Zgłoś
a_beatle Re: Szelki w Teutoni? 01.07.08, 15:00 Budka spoko:-)))) A jeśli chodzi o szelki, to wg mnie nie w długości jest problem, tylko w braku efektywnej regulacji wysokości. Szelki są długie (np. w porównaniu do Maclarena MX3) - ja mam problem, bo skróciłam prawie na maxa i nadal są za długie. Beznadziejny jest natomiast pas między nogami:-( Ależ mamy inne spostrzeżenia.... Odpowiedz Link Zgłoś
annie123 Re: Szelki w Teutoni? 01.07.08, 19:14 A ja slyszalam ze ten miedzy nogami jest bardzo dobry, fajniejszy niz w innych wozkach, bo daje duza mozliwosc regulacji. Podobno w niektorych wozkach pas ten przytwierdzony jest w polowie siedzonka albo na jego krawedzi i nie mozna przez to sciagnac mocno. Tutaj mozna regulowac w zaleznosci od wielkosci dziecka i tak aby nie zsuwalo sie z siedzonka. Jak widac- ile uzytkownikow, tyle opinii... Odpowiedz Link Zgłoś
niesia22 Re: Szelki w Teutoni? 01.07.08, 23:52 taaak...do szelek też mam zastrzeżenia,zwłaszcza do górnych, są na wysokości końca głowy mojej córki...dlatego korzystamy tolko z krocznych...podobno w modelu 2008 jest regulacja... Odpowiedz Link Zgłoś
lewana77 Re: Szelki w Teutoni? 03.07.08, 11:23 Niesia, ale jak tylko z krocznych???? Ja mu czasem zapinam gore, a dolny puszczam bokiem. Moim zdaniem dolny mu sie wrzyna w pieluszke Odpowiedz Link Zgłoś
annie123 Re: Szelki w Teutoni? 04.07.08, 21:39 No wiec przy okazji zakupow w swiecie dziecka, zapytalam o te szelki. Podobno instrukcja, z ktorej czerpalam informacje o 3 parach otworow jest stara (lub nieuaktualniona), tzn. dawno temu tak faktycznie bylo, natomiast stalo sie to sprzeczne z nowymi regulacjami i juz od jakiegos czasu jest tylko jedna para otworow. Nie wiem o jakie regulacje chodzi, natomiast pan powiedzial, ze siedzisko spacerowki przystosowane jest dla dzieci od 6 miesiaca, a ze duzo osob wozi dzieci juz wczesniej i dlatego te szelki nie pasuja. Podobno wczesniej nie nalezy dziecka przesadzac do spacerowek. Sprawdzilami i faktycznie w instrukcji jest napisane ze siedzisko spacerowki jest od 6-go miesiaca (ale w sumie dziecko dziecku nierowne). Co do pasa krocznego- w odroznieniu do niektorych wozkow, w teutonii sa dwa otwory, przez ktore mozna ten pas przeciagnac. Jeden w miejscu gdzie siedzonko laczy sie z oparciem (dla mniejszych dzieci) i drugi, na krawedzi siedzonka (dla starszych). Dzieki tej pierwszej opcji male dzieci moga byc solidnie przytwierdzone do oparcia i nie zsuwaja sie w dol siedzonka. Odpowiedz Link Zgłoś
a_beatle Re: Szelki w Teutoni? 04.07.08, 22:09 Niestety, wszystko w teorii wygląda pięknie, w praktyce jest gorzej:-) Tego wózka zaczęłyśmy używać, jak córka skończyła 9 miesięcy. Dodam, że jest długa, więc teoretycznie szelki powinny być idealne. A nie są, zaczynają się w okolicach jej uszu (sic!). A pas między nogami wcale nie pomaga w zachowaniu prawidłowej pozycji:-( Jak jest luźny, to oczywiście mała się zsuwa (chociaż to też kwestia siedziska), jak go skrócę, to uwiera:-( Te pasy to, moim zdaniem, największa wada tych wózków... Odpowiedz Link Zgłoś
kasia-j Re: Szelki w Teutoni? 06.07.08, 21:41 Hmm od tyogodnia mam teutonię pixxel i nie zauwazyłam problemów z szelkami. Owszem te górne są dosyć wysoko, ale to chyba dobrze (biorąc pod uwagę, że wózek ma starszyć na jakieś 2-3 lata). Ten dolny pasek jest naparawdę długi (przynjamniej w pixxel-u (a siedziska są chyba w fun dokładnie takie same jak w pixxel-u). Jakie problemy są z budą? Odpowiedz Link Zgłoś