Dodaj do ulubionych

Wózek dla dwojga

26.07.08, 22:11
hej bardzo proszę o radę jaki jest najlepszy wózek dla dzieci z małą różnicą
wieku. Chciałbym dodać iż noworodek urodzi się w grudniu. Czekam na rady. Wiem
że jeszcze jest czas ale wózek pewnie będzie troszkę kosztował no i nie chce
kupować na ostatnią chwilę.
Obserwuj wątek
    • marta2202 Re: Wózek dla dwojga 26.07.08, 22:19
      Podrzucam kilka wątków, może znajdziesz coś dla siebie:)
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=22462&w=82425578&a=82425578
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=22462&w=80808511&a=80808511
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=22462&w=82384084&a=82384084
      Ja już sama sie wiem co robić:) Zobaczę jak to wszystko wyjdzie w
      praniu:)
    • pstrabiedronka Re: Wózek dla dwojga 27.07.08, 09:53

ja wybrałam coś tego typu:
      www.allegro.pl/item398251827_wozek_emmaljunga_dla_2_dzieci_z_nadstawka.html
      Mam normalny zestaw Emmaljunga i właśnie takie krzesełko. Mozna je montować
      także do gondoli.
      Tylko niestety - takie krzesełka (Toddler seat) można juz dostać tylko na rynku
      wtórnym, przestano je produkować.

moje dziecko urodzi się w listopadzie, starsze będzie mieć równo dwa lata.
      • marta2202 do pstrabiedronka 27.07.08, 11:58
        a czy to pasuje tylko na wózki emmalujnga? Mogła byś zmierzyć
        rozstaw boków spacerówki emmy? Kurcze sastanawiam się czy takie
        siedzisko nie pasowało by na moją teutonię pixxel?
        • marta2202 Re: do pstrabiedronka 27.07.08, 13:30
          Jeszcze mam pytanie znalazłam zakończoną aukcję
          www.allegro.pl/item370076147_dostawka_do_wozka_emmaljunga_toddler_seat.html

I wygląda na to że było by ok, ale czy ten czarny drut:) (to
          mocowanie do stelaża, nie do samej spacerówki) jest też już z tym
          krzesełkiem czy trzeba je dokupić osobno?
          • pstrabiedronka Re: do pstrabiedronka 28.07.08, 08:13
            marta2202 napisała:

> Jeszcze mam pytanie znalazłam zakończoną aukcję
            > www.allegro.pl/item370076147_dostawka_do_wozka_emmaljunga_toddler_seat.html
            >
            > I wygląda na to że było by ok, ale czy ten czarny drut:) (to
            > mocowanie do stelaża, nie do samej spacerówki) jest też już z tym
            > krzesełkiem czy trzeba je dokupić osobno?

wszystko jest, drut też :)
            mysle ze pasuje do wielu stelazy, ale musi to byc stelaz solidny, cos w rodzaju
            Emmy.
            • marta2202 Re: do pstrabiedronka 28.07.08, 20:58
              To jeszcze spytam czy ten czarny drut:) to jest tan adapter do
              zamontowania na gondoli?
              A i jak udało Ci się to kupić, masz nowe czy używane?
      • dagusia_29 Re: Wózek dla dwojga 27.07.08, 14:11
        Jeśli chodzi o taką nadstawkę to raczej nie. Syn będzie miał 1,5 roczku i chce
        kupić wózek dla dwojga. Taki aby z jednej strony mógł spać sobie noworodek, nie
        musi to być 100% gondola ale aby było wygodnie, oraz maluszek który mógłby też
        sobie pospać.

Oglądając wózki widzę że są takie co mają pokrowce na nogi ale nie mają
        przekładanych siedzisk. Te co mają przekładane siedziska nie mają pokrowców na
        nogi. Co jest lepsze czy te przekładane siedziska są na tyle fajne aby kupić
        taki wózek???
        • dagusia_29 Re: Wózek dla dwojga 27.07.08, 14:24
          www.allegro.pl/item405000541_wyprzedaz_wozek_kolcraft_dla_dwojga_4_pozycje_sied.html
          www.allegro.pl/item407359637_cena_spada_kolcraft_duo_wozek_blizniaczy_dla_2_ki.html
          www.allegro.pl/item407007749_graco_stadium_duo_wozek_dla_rodzenstwa.html
          www.allegro.pl/item404335082_obnizylismy_cene_wozek_duo_graco_ionic_dla_2.html
          Znalazłam 4 wózki na allegro ale proszę napiszcie co o nich myślicie i który
          byście wybrały dla noworodka i dla starszego synka.
          • kiniak22 Re: Wózek dla dwojga 27.07.08, 20:34
            z tych konkretnie wybranych to wzielabym 3 bo do kupienia w pl (chociaz nr 4 tez
            mozna kupic w jakims sklepie int.), do reszty trzeba by doliczyc pewnie ze 100zl
            za przesylke bo sa z usa sprowadzane
            ale tak naprawde nie wzielabym zadnego, kolcraft jak dla mnie troche ciezki ale
            ogolnie prezentuje sie super a poza tym jakos nie wyobrazam sobie prowadzenia
            takiego dlugasnego wozka, ja chcialam wozek z siedzeniami obok siebie bo wole
            miec obie dziewczyny na oku :) no i mam zoopera ktorego sobie chwale :) chociaz
            w swojej manii wozkowej upatrzylam sobie jeszcze innego blizniaka tylko ze
            troche za pozno :P a wymieniac juz nie mam zamiaru no i rodzina by mnie w
            wariatkowie zamknela :P
            • dagusia_29 Re: Wózek dla dwojga 27.07.08, 22:19
              A to może poleć ten który masz jest sprawdzony i się sprawdza a to bardzo ważne.
              Co do wagi czytałam opinie że mimo wszystko taki wózek musi mieć swoją wagę ze
              względu na to że będą w nim siedziały dwie dzidzie. Z drugiej strony chce takie
              bo dzieci będą w różnym wieku i różna waga mam wrażenie że ciężko by mi się
              prowadziło taki wózek obok siebie.
              • kika53 Re: Wózek dla dwojga 27.07.08, 22:42
                Jako posiadaczka takowego,moge z czystym sumieniem polecic peg perego Duette,ale
                wszystko zalezy od tego,jakie masz wymagania i oczekiwania.Ja uwazam,ze dobry
                wozek dla dwojga nie bedzie lekki,maly i tani.Nie ma cudow.A przetestowalam
                kilka innych i w zadnym starsze dziecko nie mialo takiej wygody.
                • ogar_polski Re: Wózek dla dwojga 28.07.08, 08:02
                  Ja bym wybrała Graco - miałam model Duoglider i byłam mega
                  zadowolona - waga odpowiednia bo tylko 12 kg a to jak na podwójny
                  wozek to mało.
                  Z tego co wiem to Peg Perego Duette jest ciężki i jak dla mnie to
                  raczej dla bliźniaków pasuje ;)
                  • kika53 Re: Wózek dla dwojga 28.07.08, 09:36
                    Duette jest ciezki,ale akurat dla mnie nie jest to wada.Gdyby byl mniejszy i
                    lzejszy,nie sprostalby swojej roli.Dlatego napisalam,ze trzeba sie zastanowic
                    czego od wozka oczekujemy.Dla mnie decydujac sie na jego zakup,priorytetem byla
                    wygoda dzieci.Jesli chodzi o noworodka,czy blizniaki,to nie trudno znalezc
                    wygodny wozek,ale kiedy dochodzi do tego starsze rodzenstwo,ktore ma jezdzic tym
                    samym wozkiem,to juz gorsza sprawa.Poczatkowo,kierujac sie wylacznie optyka
                    chcialam kupic wozek firmy Jane,ale jesli chodzi o cala reszte,to jednak Duette
                    go przebil.jako jedyny z kilku testowanych wozkow,ma wystarczajo duze
                    siedzisko,aby starszak mogl oprzec glowke i wygodnie rozprostowac nogi.Siedziska
                    montuje sie w roznych mozliwych pozycjach,takze jedno z dzieci nie jest skazane
                    na ogladanie oparcia przedniego siedziska.co jest w wielu innych wozkach
                    norma.jest to wozek zarowno dla blizniakow jak i dla rodzenstwa w roznym
                    wieku.Jest swietny na dlugie spacery i na zakupy,prowadzi sie lekko.Jesli chodzi
                    o podrozowanie komunikacja miejska to samodzielnie mozna nim wjechac tylko do
                    pojazdow niskopodlogowych.
                    ten wozek cos w sobie ma,czego nie maja inne;)czesto na ulicy spotykalam sie z
                    pozytywnymi reakcjami przechodniow i komentarzami w stylu-´zeby za moich czasow
                    byly takie wozki´
                    • kiniak22 Re: Wózek dla dwojga 28.07.08, 10:24
                      ja mieszkam w malym miescie wiec wozki podwojne moge ogladac tylku u ludzi na
                      ulicy albo w internecie :/ sama zastanawialam sie nad pp duette ale niestety
                      cena nie na moja kieszen :/ wiec mam zooper tango, typowa spacerowka chociaz
                      mozna dokupic do niego spiworki i maluszki tez beda jezdzic wygodnie :) u mnie
                      wagowo dziewczyny zaczynaja sie powoli roznicowac wiec zobacze jak to bedzie
                      dalej z prowadzenie tego wozka, no ale jak tylko mala siedzi a starsza idzie to
                      nie odczuwam roznicy w jego prowadzeniu, znalazlam taki maly filmik z
                      prezentacja zoopera
                      pl.youtube.com/watch?v=Db_7JAfLNWk
                      a sama zastanawialam sie tez nad kees twin k2 czy jakos tak no ale chcialam jak
                      najmniejszy wozek wiec wybralam zoopera
                      • mlubik Re: Wózek dla dwojga 28.07.08, 13:17
                        wózek dla dwojga w różnym wieku to tylko PHIL&TEDS :) bez dwóch
                        zdań!!!!! ;)
                        • pstrabiedronka Re: Wózek dla dwojga 28.07.08, 13:20
                          mlubik napisała:

> wózek dla dwojga w różnym wieku to tylko PHIL&TEDS :) bez dwóch
                          > zdań!!!!! ;)

niestety nie dla noworodka urodzonego w zimie w naszym klimacie... Noworodek
                          jeździ tam tuz przy ziemi a miejsca mało więc nie można otulić dosyć mocno.
                          Jak dla mnie dla zimowego maleństwa - odpada.
                          Ale dla siedzącej dwójki to juz fakt - rewelacja.
                • dagusia_29 Re: Wózek dla dwojga 28.07.08, 16:41
                  Zdaje sobie sprawę że będzie to dość duży koszt dlatego chce wybrać jak
                  najlepszy. A że mam jeszcze troszkę czasu to chcę wybrać super wóz a że
                  sprowadzane ze stanów są tańsze to będzie czas aby sprowadzić.

> Jako posiadaczka takowego,moge z czystym sumieniem polecic peg perego Duette,al
                  > e
                  > wszystko zalezy od tego,jakie masz wymagania i oczekiwania.Ja uwazam,ze dobry
                  > wozek dla dwojga nie bedzie lekki,maly i tani.Nie ma cudow.A przetestowalam
                  > kilka innych i w zadnym starsze dziecko nie mialo takiej wygody.
                  • everbaby Wózek dla dwojga - phil?&teds 30.07.08, 15:35
                    Używam phil&teds vibe (wczesniej uzywalam sport).
                    Uratował mi zycie bo byłam niezależna.
                    I woziłam młodsze dziecko całą zimę w gondoli w śpiworku i było
                    idealnie.
                    Ta gondola w phil&teds jest cieplejsza niż zwykłe - dziecko jest
                    osłonięte ze wszystkich stron, nic na nie nie wieje.

Wózek jest mały, skrętny, lekki.
                    • kamisa7 Re: Wózek dla dwojga - phil?&teds 01.08.08, 13:27
                      Dziewczyny a gdzie można w Wawie obejrzeć to cudo? Mam emmaljungę i kłopot bo
                      starsza będzie miała roki 5 miesięcy gdy się urodzi młodsza:] W emmaljundze są
                      albo stojące dostawki, na które wg mnie jest trochę za mała a siedzonek jak
                      mówicie juz nie produkują.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka