olivereczka 10.02.09, 09:53 Proszę o info tylko o tym wózku. Czy dobrze sie nim jeżdzi ?? czy nie trzęsie nim na kostce brukowej albo na nierównej drodze ?? do jakiego wieku wozicie w nim dziecko ?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olja8 Re: chicco simplicity 10.02.09, 23:24 mam ten wózeczek, jestem jak narazie bardzo zadowolona woże w nim 14 miesięczną córeczke jest jej wygodnie.po parasolce którą miałam jest cudowna nie terkocze tak jak tamta na kostce itp jest cicha i ma fajną rozkładaną budke, ogólnie jestem very happy że ją zakupiłam :) Odpowiedz Link Zgłoś
olivereczka Re: chicco simplicity 11.02.09, 12:10 a czy jak się rozłoży ją na płasko to jest chociaż mały dostęp do kosza ?? Odpowiedz Link Zgłoś
niesia22 Re: chicco simplicity 11.02.09, 13:12 I ja się podłączę...czy jak dziecko spi to nie zwisają nóżki, bo chyba tam nie ma podnózka.... Odpowiedz Link Zgłoś
olja8 Re: chicco simplicity 11.02.09, 13:47 nie , gdy rozłożysz oparcie, to nie ma dostępu do koszyka ale jeszcze nie spotkałam się z wózkiem w którym byłoby to możliwe, no bo niby jak, jedno drugie wyklucza :)Niestety podnóżka nie ma, moja córcia ma 14 miesięcy i gdy zaśnie nóżki jej wiszą ale niewiele, przypinam ją pasami żeby się nie zsuwała i spi spokojnie nie zauważyłam zeby nie wygodnie jej było, zresztą jak wspomniałam nie wiszą jej jakoś strasznie, a musze zaznaczyć że to kawał baby jak na swój wiek :) Odpowiedz Link Zgłoś
olivereczka Re: chicco simplicity 11.02.09, 17:18 a czy był już testowany na lesnej ścieżce ?? :) Odpowiedz Link Zgłoś
saarrenka Re: chicco simplicity 11.02.09, 17:44 Też przymierzaliśmy się do tego wózka, bo bardzo mi się podoba. W sklepie włożyliśmy do wózka naszego 9-miesięczniaka i po rozłożeniu na płasko miał prawie taką samą długość jak miejsce do leżenia, więc jak będzie większy, z pewnością nóżki będą zwisały-nie sądzę, że to dla dziecka wygodne. Kiepsko się też z dzieckiem podbijał. Z tych dwóch powodów zrezygnowaliśmy z zakupu. Odpowiedz Link Zgłoś
maja3333 Re: chicco simplicity 11.02.09, 20:51 olivereczka moze to bedzie pomocne przy wyborze. zobacz ile miejsca mial w tym wozku moj 9-miesieczny (wowczas) syn. Dodam, ze to duzy chlopak jak na swoj wiek ;) img7.imageshack.us/my.php?image=1003692ch2.jpg acha - siedzenie mozna ustawic pod katem 90st. co w wielu wozkach jest niemozliwe, gdzie pozycja pionowa jest bardziej odchylona do tylu.. ogolem simplicity jest fajny - zalezy jakie kto ma wymagania co do wozka ;) Odpowiedz Link Zgłoś
olja8 Re: chicco simplicity 12.02.09, 11:44 ano był i etstowany na parkowej scierzce :) i jechało się super, bo koła nie są najmniejsze choc do dużych też nie należą :) maja3333 - jakim cudem w twoim wózku pasy są dostatecznie długie żeby zapiąć porządnie dziecko???? u mnie są krótkie jak dla noworodka ;(:( Odpowiedz Link Zgłoś
maja3333 olja8 12.02.09, 12:34 ja juz tego wozka nie mam ;) sprzedalam ale z pasami nie bylo problemu - pas krokowy jest zdecydowanie dluzszy niz w wiekszosci wozkow chicco. a ktory rocznik wozka masz?(moze w roznych latach rozne dlugosci pasow robili..) ten byl 2008 Odpowiedz Link Zgłoś
olja8 Re: olja8 12.02.09, 13:03 kupiłam go napoczątku roku 2009 więc prawdopodobnie to był model jeszcze 2008. hmm musze pomajstrowac cos przy tych pasach . a czemu sprzedałaś?? Odpowiedz Link Zgłoś
maja3333 Re: olja8 12.02.09, 14:00 za nisko mial raczke do prowadzenia jak dla mnie.. albo kopala w niego idac, albo musialam sie schylac, co bylo niewygodne. To byl glowny powod ;) poza tym wozek i tak polecam, ale nie wszystkim on przypasuje (gusta sa rozne) Odpowiedz Link Zgłoś
olivereczka Re: chicco simplicity 12.02.09, 15:28 dziękuje bardzo za info :) ja już sama nie wiem :) terazto się zastanawiam pomiędzy simplicity a chicco ct 0.4 :) poprostu chce żeby sie nim dobrze jeździło bo miałam przez tydzień zoopera twista i jazda nim po bruku to dla mnie masakra :) pozatym głosno chodzi ... cos w nim hałasuje :) i teraz sie tak zastanwiam po między dużym koszem a wygodną jazdą :) Odpowiedz Link Zgłoś
magda79pn Re: chicco simplicity 12.02.09, 15:37 olivereczka napisała: > dziękuje bardzo za info :) ja już sama nie wiem :) terazto się > zastanawiam pomiędzy simplicity a chicco ct 0.4 :) poprostu chce > żeby sie nim dobrze jeździło bo miałam przez tydzień zoopera twista > i jazda nim po bruku to dla mnie masakra :) pozatym głosno > chodzi ... cos w nim hałasuje :) i teraz sie tak zastanwiam po > między dużym koszem a wygodną jazdą :) ----------------------------------------------------- kup sobie peg perego (lub mamas&papas) arię będziesz miała i duży kosz i wygodną jazdę. Odpowiedz Link Zgłoś
olivereczka Re: chicco simplicity 12.02.09, 15:44 tylko troche droge ... a jaki model konkretnie ?? Odpowiedz Link Zgłoś
olivereczka Re: chicco simplicity 12.02.09, 15:52 jakos te małe kółka mnie przerażają :) w ari :) Odpowiedz Link Zgłoś
olja8 Re: chicco simplicity 12.02.09, 15:57 ja wybrałam simplicity bo dla mnie główną rzeczą jaką musi mieć wózek to jedną rączke a nie dwie bo nie można wtedy prowadzić jedną ręką no i wogóle jakoś mi nie wygodnie . a mało jest lekkich spacerówek "nie parasolek" Odpowiedz Link Zgłoś
magda79pn Re: chicco simplicity 12.02.09, 16:03 aria ma jedną rączkę, koła nie wiem czy małe 14cm... ogólnie podobny wózek do simplicity, tylko że ma oparcie wysokie na 49cm siedzenie głębokie na 27cm a szerokość między podłokietnikami to 35cm. Nie wiem jakie wymiary ma siplicity ale to ten sam rodzaj wózka. Drogi jest peg perego aria ale mamas&papas aria jest tańsza - jest to też peg perego pod inną nazwą produkowany na rynek brytyjski. Było dużo o tym wózku, wpisz w wyszukiwarkę, tam też są fotki. Odpowiedz Link Zgłoś
magda79pn Re: chicco simplicity 12.02.09, 16:07 jasne że może malutkie, ja mam dużego synka i jakoś było mi to obojętne, widziałam simplicity w auchan, ładne są kolorki i ma fajniejszą budkę od arii. Aria waży ok 6kg. Odpowiedz Link Zgłoś
magda79pn Re: chicco simplicity 12.02.09, 16:08 fotki - mojego ale są też inne na forum. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=22462&w=90206390&a=90206390 Odpowiedz Link Zgłoś
aniulekq Re: chicco simplicity 12.02.09, 18:29 Z tego co wiem to Aria nie ma rozkładanego oparcia, Simpicity ma. Może się jednak mylę? Odpowiedz Link Zgłoś
aniulekq Re: chicco simplicity 13.02.09, 00:26 To mnie zaskoczyłaś bo już prawie byłam zdecydowana na Simplicity właśnie z tego względu, że Aria nie ma rozkładanego oparcia. Odpowiedz Link Zgłoś
magda79pn Re: chicco simplicity 13.02.09, 09:10 w taj aukcji masz zdjęcia: http://cgi.ebay.pl/BUGGY-PEG-PEREGO-ARIA-On-Track-RED-NEU-2414_W0QQitemZ220341913567QQcmdZViewItemQQptZDE_AllesUmsKind_Baby_Kinderwagen_Buggies?hash=item220341913567&_trksid=p3286.c0.m14&_trkparms=72%3A1399|66%3A2|65%3A12|39%3A1|240%3A1318 Odpowiedz Link Zgłoś
olivereczka Re: chicco simplicity 13.02.09, 10:27 ja jednak po tych wszystkich przemysleniach zaraz kupie na allegro chicco ct 0.4 :) ma najlepsze opinie :) stara poczciwota z niego którego już nie produkują ale jeszcze można dostać :) zaraz kupie jutro pewnie dojdzie :) stwierdziałam że najważniejsza jest wygoda jazdy, to ma byc wózek na każdą drogę :) a na rączki ewentualnie kupie sobie siatke na zakupy do wózka :) Odpowiedz Link Zgłoś
magda79pn Re: chicco simplicity 13.02.09, 10:34 nie miałam ct04, miałam multiwaya a ct04 podobno jest lepszy, wszystko byłby ok tylko wózek jest ciężki (mulitiway ok 8kg, ct04 ok 10kg) i duży po złożeniu. Odpowiedz Link Zgłoś
olivereczka Re: chicco simplicity 13.02.09, 10:52 wiem ale mamy duży samochód (busa) a waga mi nie przeszkadza bo i tak zanosze go do piwnicy, po kilku schodkach w dół :) Wcześniej miałam ABC Design Rodeo, wspaniały wózek, spacerówka też ale mieliśmy okazje dobrze go sprzedac a gondola niepotrzebnie zajmowała miejsce w piwnicy :) i było trzeba najpierw wyczepic siedzisko a potem złożyc stelarz więc ten i tak będzie super pod względem wagi :) a jak jedziemy po zakupy np do Auchan to Olivcia jeżdzi w wózki od zakupów bo bardzo to lubi :) Odpowiedz Link Zgłoś
magda79pn Re: chicco simplicity 13.02.09, 11:22 to faktycznie nie masz problemu, jak ci się podoba to kup :) Odpowiedz Link Zgłoś