guslawka 16.07.09, 21:57 Witam! Jak sądzicie czy warto kupić wózek zagranicą? Chodzi o to czy znajdę coś innego,lepszego,bo na tańsze to nie liczę.. Macie jakieś rozeznanie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aribeth1 Re: wózek z zagranicy 17.07.09, 08:05 Warto ze względów finansowych - ja np. kupiłam MB na angielskim ebay i zapłaciłam za niego o 1.000 zł taniej, niż zapłaciłabym u nas. Natomiast co do wyboru, to nasz rynek wózkowy jest całkiem dobrze rozwinięty i wybór marek jest spory. Niewiele jest takich, których nie dałoby się kupić u nas, ale owszem, zdarzają się - chociażby Mamas&papas. Odpowiedz Link Zgłoś
marsupilami25 Re: wózek z zagranicy 17.07.09, 09:51 Zalezy jakiego wozka szukasz, bo jesli porzadnej bujawy typu Emmaljunga, to nie wszedzie jest ona dostepna (u mnie niet, i nawet takiego typu wozka nie spotkalam). Sieciowe sklepy dzieciece czesto robia promocje, nawet poza sezonem obnizek, wiec zajrzec warto. Cos innego, niedostepnego w Polsce proponowala tu jedna Forumka (chyba Safety 1 - odradzam, choc cena zachecajaca, nie wiem jak funkcjonalnosc, ale bardzo niestaranne wykonanie - tapicerka, nieladna kolorystyka). Jest sporo wozkow no name czyli supermarketowych lub sieciowkowych. Odpowiedz Link Zgłoś
annalena1976 Re: wózek z zagranicy 17.07.09, 11:43 Jeśli znajdziesz taniej to kupuj, bo wiadomo że się opłaca, nawet z przesyłką (zazwyczaj ok 30 euro powinna kosztować) Ale uważaj z usa-na cło, a z Europy to oczywiście. Dowiedz się też wcześniej jak z serwisem (Chicco np nie uznaje sprzedaży z zagranicy, przy mnie się facet kłócił w sklepie, oni twardo że nie, podsłuchałam całą rozmowę:) Nie i już, nie mają takiego obowiązku powiedzieli. Odpowiedz Link Zgłoś