Dodaj do ulubionych

pyt do JOKKA - Baby Jogger

13.08.09, 21:25
czy moglabys napisac mi jak sprawuje sie hamulec w tym wozku ? czy trzyma na
tyle mocno, ze wozek nie zjezdza z gorki gdy hamulec jest zalaczony?
ciekawi mnie tez wysokosc oparcia, a wlasciwie cala odleglosc od siedziska do
budki. czy dziecko ma duzo przestrzani nad glowa?
z gory dziekuje za odpowiedz :)
Obserwuj wątek
    • isabel_o Re: pyt do JOKKA - Baby Jogger 13.08.09, 22:04
      Ja nie Jokka, ale się wypowiem. W tym roku na wakacje zabrałam
      właśnie baby joggera city elite i sprawdził się super. Hamulec jest
      bardzo dobry. Wózek nie zjeżdża. Oparcie jest naprawdę długie. Nie
      podam Ci dokładnie w centymetrach bo wózek mam teraz schowany, ale
      dla porównania jak wkładam mojego ponad trzylatka to jeszcze ma
      miejsce nad głową. Generalnie wózek polecam, ale zaznaczam, że do
      najmniejszych i najlżejszych nie należy, ale dla niektórych nie jest
      to problem:) Każdy ma inne priorytety co jest normalne;) Pozdrawiam
      • maja3333 Re: pyt do JOKKA - Baby Jogger 13.08.09, 22:23
        dziekuje za odpowiedz :)
        ja w zasadzie rozwazam zakup BJ city classic ale chyba nie rozni sie zbytnio od
        city elite. (chyba nikt na forum nie ma city classic?)
        zalezy mi na wysokim oparciu, bo moj 17mies. ma juz 95cm.
        Wlasnie ze wzgledu na wage sie waham.. poza tym wiem, ze jekosc jest super, bo
        mialam BJ city mini (tylko, ze ten to jest za maly na teren, a za duzy na
        przewozowke)
        • nori28 Re: pyt do JOKKA - Baby Jogger 14.08.09, 06:27
          Maju
          ja tez sie ciągle zastanawiam, kt. wybrać , z tego co wyszperałam w necie (na
          str. babyjogger.com jest zakładka compare our strollers czy cos takiego) to city
          classic ma oparcie jak mini, elite ma dłuższe.
          Mysle jeszcze intensywnie nad nipperem, nadawałby się dla 10-miesieczniaka?
          • maja3333 Re: pyt do JOKKA - Baby Jogger 14.08.09, 10:04
            moim zdaniem Nipper spokojnie nadaje sie dla 10mies. - super amortyzacja,
            oparcie rozklada sie zupelnie na plasko, nie ma regulowanego podnozka, ale jest
            dobrze wyprofilowane podparcie pod nozki, wiec nogi nie beda "dyndac"

Ja jestem pod wrazeniem tego wozka ;) i zaluje, ze nie mialam go juz kilka
            miesiecy wczesniej :) (odkad przeprowadzilismy sie poza miasto - 3mies temu)
            Sa w nim jednak dwie rzeczy, ktore niektorym moga przeszkadzac : 1) po
            rozlozeniu oparcia za glowa jest siatka (tzn. do polowy material i u gory
            siatka - dla porownania w BJ city classic/elite ta siatka z tylu jest na claej
            dlugosci, ale mozna ja zakryc materialem, w nipperze nie da sie niczym zakryc -
            mnie to nie przeszkadza, ale moze komus nie odpowiadac np. zima) 2) pasy
            sa slabej jakosci (mnie to rowniez nie przeszkadza), no i oparcie nie jest
            przytwierdzone "na sztywno" tylko ja dziecko sie wychyla to oparcie idzie razem
            z nim do przodu.

Poza tym innych wad nie widze, za to duuuuzo zalet :) m.in. hamulec jest
            rewelacyjny :)

Nipper u nas zostaje, bo nie znajde lzjejszego joggera na kazdy teren, ale mam
            ochote kupic uzywany BJ city classic i zobaczyc czy jak sie bedzie sprawowal.
            Jednak sporo piszesz, ze classic ma oparcie jak mini to chyba nie oplaca mi sie,
            bo w mini wkurzalo mnie, ze mlody mial glowe na budce jak byla ona zlozona (a
            mial wtedy tylko roczek)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka