Dodaj do ulubionych

ZACIEMNIENIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

04.08.11, 00:53
Nie byłem na spotkaniu gdzie podobno wyjaśniono sprawy zaciemnienia.
No ale dla mnie to jest poroniony pomysł, że zaciemniamy ulice o godz 24:00
a o godz 5:00 ulice są oświetlone.... oświetlenie zgasło ok. 5:05 wczoraj.
Proponuję p.burmistrzowi spacer w czasie zaciemnienia, polecam park za domem strażaka, park pokoleń, i wejście do gimnazjum.
Dwie rady dla spacerowicza... Albo z kolegami, albo kieszenie pełne drobnych i paczka fajek na częstowanie.... kapturowcy nie odpuszczą, myto trzeba dać...
Zawiodłem się jak na Tusku..... ten mi miał dać liniowy podatek, zlikwidować senat, i jednomandatowe okręgi miały być.
Tuska rozliczę na jesieni....
Obserwuj wątek
    • logiczek1 Re: ZACIEMNIENIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 04.08.11, 09:08
      mar.u.da przestań MARUDZIĆ!!! Jak masz jakiś pomysł na twoje "zaciemnienie" to go zaproponuj, a nie swoje żale wylewaj.
      • ve-to Re: Ciemnogród 04.08.11, 10:19
        zrobienie z piechowic ciemnogrodu okazało się niezwykle proste, ciekawe na co oszczędza burmistrz, może na kolejne nagrody dla urzedasów
        • edi.ed Re: Ciemnogród 04.08.11, 16:51
          maruda lazi po parku od 24 do 5 rano normalni ludzie o tej poze spia albo pracuja na nocna zmiene , chyba ze maruda wlasnie pracuje i i kaptury robia mu konkurencje z powodu zaciemnienia . ve-to burmistrz napewno nie o nagrody sie martwi ale czy starczy na pensje dla pracownikow .Masz pomysl skad nazbierac ?........ , podpowiedz mile widziana .Nagroda gwarantowana .
          • logiczek Re: Ciemnogród 05.08.11, 00:09
            to pierwsza inicjatywa tego bezjajowca rudolfa, jak na pół roku urzędowania - niezłe osiągnięcie. Czekamy na więcej, może teraz zakręcić wodę, a zaraz potem .........
            • piechowi-czanin01 Re: Ciemnogród 05.08.11, 09:10
              oj, widzę, że niektórym puszczają nerwy. :P
              • chodziarka1 Re: Ciemnogród 05.08.11, 12:20
                A mi to wcale nie przeszkadza. Ciekawi mnie tylko ile dziennie jest zaoszczędzone z tego tytułu.
                • serszen Re: Ciemnogród 05.08.11, 23:07
                  Właśnie wybieram się do urzędu wyrazić swój podziw dla pomysłowości ,polotu,a przede wszystkim wyobraźni burmistrza .Zaciemnienie -raj dla złodziei i bandytów,a tych w Piechowicach nie brakuje.Oni też mają jakieś prawo do swoich pięciu minut...Jak demokracja to demokracja.
                  Rzeczywiście dobry sposób na oszczędzanie-wyłączyć prąd i zakręcić wodę,przecież to takie proste,że nikt na to nie wpadł.Nie używanie-znaczy oszczędzanie. Wow...
                  No teraz nie musimy się już martwić,po prosto tego co będzie drogie nie będziemy używać.
                  Gratulacje panie Rudolf,aleś pan zabłysnął ????
                  • serszen Re: Ciemnogród 05.08.11, 23:23
                    Powiem jedno -szlak mnie trafia jak o tym wszystkim pomyślę.
                    Mam już dosyć tej głupoty i braku kompetencji,ale to jest nasza wina,mieszkańców.Nie zdajemy sobie sprawy idąc na wybory,jak odpowiedzialne są takie funkcje jak burmistrz czy radny.
                    Czas na porządną weryfikację postaci w urzędzie.Jak to jest możliwe ,że pomimo tylu błędów popełnionych w ostatnim dziesięcioleciu w radzie zasiadają te same osoby?
                    Radny czy burmistrz to nie władza a ciężka służba i trzeba im to dosadnie uświadomić,bo im się wszystkim trochę w główkach poprzewracało....
                  • piechowiczanincija Re: Ciemnogród 05.08.11, 23:51
                    Oj, oj głąby od Zofii!
                    1. Nie wiem czy pamiętacie ale to była burmistrz na swoim ostatnim spotkaniu przedwyborczym w straży powiedziała, że w przyszłym roku (czyli bieżącym) może dojść do bardziej intensywnego wyłączania oświetlenie na ulicach.
                    2. Próbujecie zwrócić opinię publiczną na temat oszczędzania w oświetlaniu ulic, robicie z tego temat zastępczy a Rudolf powiedział na 3 godzinnym spotkaniu tylko jedno zdanie dotyczące ewentualnego, częstszego wyłączania światła na ulicach w przypadku jeszcze gorszej sytuacji finansowej UM.
                    3. Przypominam, że za miłościwie panującej nam carycy zofii oświetlenia ulic też były wyłączane.
                    4. I tak nie zrobicie ludziom wody z mózgu, bo to dzięki wam radnym z poprzedniej kadencji miasto jest w takiej fatalnej sytuacji finansowej.
                    Spotkanie w straży pokazało wam miejsce w szeregu ( żal mi tylko nowych radnych od Zośki, ponieważ, jak zauważyłem na spotkaniu p. Jacuś Kaminski tylko wypuszcza ich na pożarcie-sam się nie wychyla - a mieszkańcy Piechowic utożsamiają ich ze starymi radnymi Zochy i obwiniają za to, m.in. że weszliśmy w ten KSWiK,za brak pieniędzy na dopłaty do wody, za przekształcenie Zuku i dużo, dużo innych rzeczy ) a myślę,że niedługo będziecie sami prosić burmistrza o wygaszanie świateł na ulicach, żebyście mogli bezpiecznie chodzić po Piechowicach. Jeszcze na światło dzienne wyjdzie jeszcze kilka waszych sprawek z poprzednich lat ( ciekawe czy to prawda, że za reklamę kolarzy Lechii na swoim busie żona jednego z radnych dostawała całkiem ładne pieniądze?) i radni z Górzyńca i jeden radny z dolnych Piechowic będą pakować manatki.
                    • gorszejutroo Re: Ciemnogród 09.08.11, 12:20
                      Zofia,Zośka, Zocha- wszystkiemu winna ok, ale TERAZ decyzje wydaje i podpisuje Witold, Wituś czy Witeczek i pora aby wziąl się do roboty i szukał pieniędzy w budżecie na realizację zadań gminy,a nie szukał rozwiązań poniżających mieszkańców, a na nagrody dla pracowników urzędu pieniądze skąd wziął z własnego konta czy z konta urzedu
                      A ty synku nie broń tak tatusia, jeszcze 3,5 latek nic mu sie nie stanie, ale nastepna kadencja pod znakiem zapytania jak takie głupie pomysły ktos mu bedzie podsuwał
          • mar.u.da Re: Ciemnogród 06.08.11, 04:00
            Edek Ed czy jak Ci tam.... ograniczone jest Twoje myślenie o pracy.
            Dla Ciebie praca to 6-14, 14-22, 22-6 czyli jesteś pracownikiem jakiejś nasze fabryki piechowickiej.
            Uwierz mi ludzie pracują też w innych godzinach.
            Ludzie mają garaże, a mieszkają w blokach... i chcieliby wrócić do domu w jednym kawałku.
            Dla Ciebie oczywiście jestem złodziejem bo wracam do domu o pierwszej w nocy....
            A może to dla Ciebie raj jak jest ciemno w nocy, że tak bronisz poronionego pomysłu?
            Nikogo nie boli jakoś to, że od świtu do piątej z minutami miasto nie oszczędza tylko oświetla ulice.
            Myślisz, że woda stanieje bo jest ciemno w nocy?????????????????
            • edi.ed Re: Ciemnogród 06.08.11, 21:40
              oj! maruda maruda moze pracuje w jakiejs fabryce i dlatego nie jetem tak blyskotliwy jak ty , zeby dostac natchnienia o 4 nad ranem na napisanie postu na forum .Przepraszam za burmistrza , niewiedzialem ze uprawiasz pisanie postow gdzies pod miejska lampa i z powodu ciemnosci nie możesz trafic palcem w klawisz Pozdrawiam cie niekoniecznie ale serdecznie .....
              • mirekbbi Re: Ciemnogród 09.08.11, 09:16
                Latarnie...hmm :) Dopiero w ciemności człowiek jest tak naprawdę sobą. Ja to ja sam a nie moje otoczenie. Rozumiem Burmistrza i jego oszczędności, bo wszystko może być śmieszne, z wyjątkiem nędzy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka