Dodaj do ulubionych

BOJE SIE ODPISUJCIE PROSZE

16.01.05, 21:06
JUTRO IDE NA WYRWANIE PIERWSZEGO ZABKA I BOJE SIE BARDZO CZY TO BOLI, BOJE
SIE BOLU PODCZAS WYRYWANIA , PODCZAS SIEDZENIA NA FOTELLLLU.....PO FAKCIE
KIEDY JZU WYJDE OD DENTYSTY MOZE BOLEC ILE WLEZIE ALE DZISIAJ CHYBA NEIZASNE
PISZCIE PROSZE !!!JEST TO 6 NA GORZE
Obserwuj wątek
    • vip_malinka Re: BOJE SIE ODPISUJCIE PROSZE 16.01.05, 21:28
      Ello!!! Ja miałam wyrywane 4 ząbki też się mega bałam, ale potem się okazało że
      nie było czego sie bać!!! Samo wyrwanie to jest 5 minut (jak masz dobrego
      dentyste) jeśli poprosisz o znieczulenie mogę Ci zagwarantować że nie bedziesz
      wiedzieć keidy ząbka juz nie bedzie!!! Natomiast gorzej jest później...gdy
      znieczulenie puszczaa...mocno leci krew to wtedy jest koszmarniee...najlepiej
      wziąc przeciwbólowe i położyć sie nyny =)
      Życzę powodzonka i nie masz się czego bać bedzie Oki!!!

Pozdrawiaaaam buźkaaaa papa
      • malgosiaaaaa Re: BOJE SIE ODPISUJCIE PROSZE 17.01.05, 15:12
        DZIEKUJE WAM WSZYSTKIM SIEDZIALAM NA FOTELU DENTYSTYCZNYM JAKIES 30 MINUT Z
        CZEGO WYRYWANIE TRWAŁO 2 MINUTY HAH MOWIE WAM NIC ALE TO NIC
        NEIBOLAŁO ...DOKTOR BYŁA BARDZO MIŁA ROZMAWIAŁA ZE MNA GDY JA ZE STRACHU
        MIALAM MOKRE OCZY HAH <STRACH MA WIELKIE OCZY> JESTEM SZCZESLIWA BO JUZ ZA 2
        DNI BEDE MIALA APARAT NA GORZE I SIE NIEMOGE DOCZEKAC BEDE WASZA KOLEZANKA
        APARATKI/ACI smile CAŁUJE
    • maga1977 wiele hałasu o nic ;-) 17.01.05, 06:00
      jak już napisałam na <a
      href="https://forum.gazeta.pl/fo rum/71,1.html?f=22832">aparacie </a>...
      znieczulenie działa. ja miałam usuwane dwie górne 6 (dzień po dniu). mam słabą
      krzepliwośc krwi a mimo to nie miałam wrażenia że zalewałam się krwią wink tylko
      czułam taki słodki posmak. nie jest to najprzyjemniejsze uczucie ale da się
      przezyć. u mnie usunięcie trwało ok 15 minut (bo 6 to przecież duże zęby) ale
      nic nie czułam poza małym ukłuciem przy znieczuleniu. po powrocie połozyłam się
      spać i przespałam moment gdy zastrzyk przestał działać. przez kilka kolejnych
      dni bardzo ostrożnie myłam zęby żeby nie naruszyć dziąseł. drugiego dnia ze
      strachu ze mnie rozboli wzięłam ibuprom (czułam lekki ból bo naruszyłam dziąsło
      szczotką) w 3 dzień po rwaniu czułam takie dziwne swędzenie. przez kilka dni
      starałam sie nie jeść niczego co mogłoby dostać się do rany. i tyle - nic
      więcej. drugiego dnia po ekstrakcji zaczęłam płukać buzię septosanem (lekko
      wystudzonym) zeby dziąsło się szybciej zasklepiało (bo po ekstrakcji 6 jest
      więcej rozpulchnionego dziąsła niż po 4)
      trzymam kciuki!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka