Dodaj do ulubionych

Czy ktos zakladal aparat w Londynie??

05.05.06, 22:23
Witam wszystkich!Mieszkam w Londynie i chcialabym zalozyc sobie tutaj aparat
staly.Obliczylam ze z podrozami do Polski cena bylaby ta sama jak w kraju.Na
osiedlu na ktorym mieszkam jest ortodonta wiec mialabym 10 minut spaceru ale
tak na wszelki wypadek spytam czy ktos z was korzystal z ortodonty w
Londynie??
Dzieki za ewentualne info,pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • yarzynka Re: Czy ktos zakladal aparat w Londynie?? 09.05.06, 22:54
      ja rowniez zastanawialam sie gdzie zdecydowac sie na aparat - w uk czy w
      polsce. poza kosztami leczenia wzielam pod uwage profesjonalizm ortodonty -
      wada troche skomplikowana w wieku 28 lat nie mogla byc leczona przez
      przypadkowego ortosmiledlatego od 2 miesiecy lecze sie w lublinie - dolatuje na
      wizyty, wlasnie wrocilam z kolejnej i nie zaluje swojej decyzji!
      jesli twoj londynski orto jest sprawdzony to sie nie wachaj, mojej szefowej
      corka leczyla sie ortodontycznie w uk i jak patrze na nia to wcale nie jest
      zlewink
      • panteraa Re: Czy ktos zakladal aparat w Londynie?? 09.05.06, 23:57
        Czesc Yarzynka,dzieki ze napisalas.Do mojej miejscowosci samoloty nie lataja
        wiec ta wyprawa bylaby troche skomplikowana.I tak jak wczesniej napisalam po
        obliczeniu kosztow i dojazdow przez dwa lata wyszloby to samo.
        Nie mam tu nikogo sprawdzonego oprocz tego,o ze asystentka orto jest Polka i
        mowila mi ze jest w porzo.
        A tak z ciekawosci ile kosztuje Twoj aparat?
        Pozdrawiam
        • akielich Re: Czy ktos zakladal aparat w Londynie?? 10.05.06, 08:24
          "obliczeniu kosztow i dojazdow przez dwa lata wyszloby to samo"
          czesc panteraa, ja sie jednak zdecydowalam na orto w Polsce, z wielu wzgledow
          miedzy innymi kasa. Powiedz mi jakie koszty w uk podyktowali Tobie? tak z
          ciekawosci.. smile
          pozdrawiam i powodzenia!
          • panteraa do akielich 10.05.06, 16:16
            Powiedzieli mi ze maksymalnie zaplace £2500.
            Ja tez chcialam zakladac w Polsce,mialam juz nawet odciski porobione,gumki na
            tylnich zebach zeby sie rozeszly!Ale jak wzielam pod uwage dojazdy(meczace!)no
            i kase na przeloty i na taksowke z lotniska do domu a czasami tez musialabym
            sie zwalniac z pracy wiec naprawde wyszly te same koszty a przynajmniej
            obejdzie sie bez stresu z samolotami(tanie loty sa przewaznie 0k 6 rano!)I
            jeszcze jedno,w razie czego zawsze mam dwa kroki jakby cos sie z tym aparatem
            dzialo.
            Wizyte tutaj mam dopiero na 14 czerwca ale mysle,ze nie zmienie zdaniasmile
            A Ty ile placisz za aparat
            Pozdrawiam
            • yarzynka aparat 10.05.06, 19:42
              • panteraa yarzynko 10.05.06, 19:48
                Yarzynko czy chcialas cos powiedziecwink)
              • yarzynka Re: aparat 10.05.06, 19:51
                uff, cos mi sie za szybko wcisnelowink za aparat porcelana placilam w lublinie 4
                tys zl, wizyta to bagatela 100zl,
                z dojazdami masz racje ze mozna zwariowac,ja wlasnie wrocilam z wizyty a
                poniewaz musze dojezdzac do lotniska i w polsce i w uk dwie godziny, to wieksza
                czesc mojego przedluzonego 4 dniowego weekendu spedzilam w podrozy...
                teraz wzielam dwa dni wolnego ale nastepnym razem lece w sobote rano, gonie
                prosto do orto ktora zgodzila sie ze bedzie mnie czasem przyjmowac w soboty i w
                niedziele wieczorem wracam do uk
                jak juz pisalam - to czy orto jest dobry jest najwazniejsze. skoro asystentka
                powiedziala ze jest w porzadku i jesli jest osoba wiarygodna to czemu nie
                zdecydowac sie na leczenie tam?!
                a najlepiej to popytaj jeszcze w innych miejscach zanim zdecydujesz
                udanego wyboru zyczesmile
            • akielich Re: do akielich 10.05.06, 19:56
              No to kwota mysle zblizona jaka zaplace w Polsce w przeciagu tych dwoch lat,
              tak jak sama wyliczylas smile Niemniej zdecydowalam sie na latanie do kraju
              poniewaz:
              nie ufam lekarzom i innych sluzbom medycznym w tym kraju (bylam swiadkiem kilku
              bardzo razacych pomylek i braku zainteresowania pacjentem, szczegolnie w
              szpitalach publicznych)
              nie sa mi znani i sprawdzeni orto tutaj wlasnie, ktorzy chyba sie gdzies
              chowaja, bo zeby znalezc specjaliste, to trzeba sie dobrze naszukac wink czego
              nie doswiadczysz w Polsce, a i opinii i tych szczesliwie zadrutowanych chyba
              jakos wiecej smile
              zawsze to cudowna okazja jechac choc na chwile w przyjacielskie
              strony+wyczekiwany spacer po lesie smile
              a poza tym lubie podrozowac, nawet kosztem wczesnych pobudek smile
              Aparat nosze od ponad 2 miesiecy, wszystko z nim w porzadku, zadnej wpadki jak
              narazie (pukam w niemalowane!)Pani Orto jest bardzo elastyczna jesli chodzi o
              moje wizyty, nawet niedziele wchodza w gre, dlatego tez nie musze sie zwalniac
              z pracy, latam w weekendy. Za aparat kosmetyczny ceramiczny(jeden luk0kto wie,
              mozliwe ze czeka mnie tez drugi luk) zaplacilam ok £450, kazda kolejna wizyta
              to koszt 50 zl.
              powodzenia panteraa!
              • panteraa Re: do akielich i yarzynki 11.05.06, 09:55
                Hej!Zgadzam sie z Wami,ze w Polsce opieka lekarska jest lepsza.Ja zawsze jak
                ide do gp to wybieram np Hindusa-nigdy Anglika,jakos z doswiadczenia wiem ze
                oni maja jakby mniej wspolczucia?smileMoim orto bedzie tez Hindus wiec jestem
                dobrej mylsli,chociaz zrobie jeszcze jakis wywiad wsrod orto tutaj.
                Strasznie sie ciesze na mysl o aparacie,czekalam bardzo dlugo,bo jak bylam
                nastolatka to nikt nie chcial sie podjac mojej wady.Dopiero teraz w wieku 30
                lat mam szanse na proste zebysmile!!
                A tak z innej beczki,gdzie mieszkacie w Londynie?Ja w polnocnym-Hendon.
                Pozdrawiam i powodzenia!
                • troianus Re: do akielich i yarzynki 15.05.06, 19:15
                  Hej!
                  A moglabys mi podac adres tego Twojego ortodonty w Londynie? Ja mam aparat juz
                  2 lata, teraz beda mi zdejmowac na dole, a na gorze zostawiaja. No i na dol
                  zainstaluja mi tzw. retainer, ktory podobno czesto sie odkleja, a z tym
                  przeciez nie bede jechala do Polski do mojej orto, tylko pomyslalam, ze zajde
                  do jakiego orto w Londynie. Napisz prosze, jak Ci sie podoba Twoj londynski
                  orto. Mam nadzieje, ze bedziesz zadowolona z aparatu, a najbardziej ze zmian w
                  usmiechusmilePozdrawiam - Karina
                  • panteraa adres 16.05.06, 00:10
                    To jest adres mojego orto w Londynie:
                    65a brent street NW4 2EA HENDON
                    telefon 02082015111
                    Jest ich tam kilku wiec jak pojedziesz albo zadzwonisz to do
                    kogos Cie skieruja.Ja teraz jestem w rozterce,nie wiem czy wybrac
                    porcelanowy aparat czy metalowy,a Ty jaki mialas?
                    Pozdrowienia
                    • troianus Re: metalowy czy porcelanowy 17.05.06, 13:46
                      hej!
                      no ja mam aparat metalowy. tez sie dlugo zastanawialam, jaki wybrac, metalowy,
                      porcelanowy, czy krysztalowy. w koncu po zapoznaniu sie z wieloma postami na
                      forum zdecydowalam sie na metalowy, bo przede wszystkim jest sporo tanszy i z
                      tego co inne apartki pisaly, to chyba latwiej na nim ortodoncie pracowac i jest
                      o wiele bardziej wytrzymaly. I jak ktos ma porcelanowy albo krysztalowy (czyli
                      mniej rzucajacy sie w oczy) aparat, to i tak widac, ze cos na tych zebach ma,
                      tylko nie wiadomo co to, a metalowy to widac i kazdy wie,ze to aparat do
                      prostowania zebowwinkNo chyba, ze to jakas wiekowa osoba (a co ty dziecko masz w
                      tej buzi?)smile Jestem ogolnie zadowolona z mojego metalowego i chyba balabym sie
                      nosic jakis delikatniejszy, bo z doswiadczenia wiem, ze zamki musza byc mocne i
                      trwale, bo inaczej to tylko zupy bym jadla.
                      A ile kosztowac Cie beda comiesieczne wizyty o Twego orto?
                      • panteraa Re: metalowy czy porcelanowy 17.05.06, 15:58
                        HejsmileDzieki za rady co do wboru aparatu.Pewnie sie zdecyduje na metalowy skoro
                        jest wytrzymalszy.Jezeli chodzi o koszt wizyt to pierwsza wizyta kosztowac
                        bedzie £80 i to juz z wyciskami i zdjeciami.Jezeli sie zdecyduje to caly aparat-
                        gora i dol bedzie kosztowac do 2500 tysiaca funtow i wyzyty sa wliczone.Jeszcze
                        nie wiem dokladnie ile mi policzy za aparat,bo pierwsza wizyte mam 14 czerwca.
                        Nalepiej zadzwon i spytaj ile moze kosztowac Twoja wizyta.
                        Pozdrawiam
                        • troianus Re: metalowy czy porcelanowy 18.05.06, 12:30
                          No to masz jeszcze troche czasu, zeby sie psychicznie przygotowacwink Napisz
                          koniecznie o swoich wrazeniach, jak juz Ci zainstaluja aparat. Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka