Dodaj do ulubionych

hyrax ściągnięty :/

01.09.06, 19:09
hej.właśnie godzine temu orto zdjęła mi hyraxa i założyła stały.najpierw
próbowała na siłe go zdjąć, ale mocno siedział.no to zaczęła go nacinać.potem
wzięła jakiś przyrząd i zaczęła odłamywać kawałki tego pociętego
plastiku...bolało jak nie powiem co no ale przeżyłam.potem odkleiła mi całą
prawą strone, ale lewa nie chciała odejść no to ciągła, ciągła, ciągła, aż
wreszcie puściło...no i wtedy masa krwi i odparzone dziąsła - zaczeło
boleć.potem zakładała stały ale z jednego zęba mi tak ciekło, że trwało to pół
godziny dłużej niż normalnie.ogólny efekt jest taki że czuje sie straaaasznie
dziwnie i bolą mnie odparzone dziąsła.aparat narazie spoko chociaż haczyki na
moich trójkach mnie kaleczą jak próbuje zamknąć buzie.no ale trudno - przeżyje
smile trzymajcie kciuki zeby dziąsła sie szybko wyleczyły bo to naprawde boli.bye
Obserwuj wątek
    • outhlar Re: hyrax ściągnięty :/ 01.09.06, 20:01
      wejdż na temat o ściągnięciu hasa - dopiero po tygodniu mogłam zjeść coś w miarę
      normalnego, a w miarę wyleczone dziąsła były po ok. 2 tygodniach.
    • andzia109 Re: hyrax ściągnięty :/ 01.09.06, 21:07
      lool2006 współczuje ci . naprawde. jak sobie pomysle ze mnie tez czeka hyrax... uncertain
      • tictac10 Re: hyrax ściągnięty :/ 02.09.06, 00:56
        Czy możecie napisać co to takiego ten hyrax?? czy ma to coś wspólnego z wadą
        stłoczenia ząbków??
        • iqnia Re: hyrax ściągnięty :/ 02.09.06, 11:59
          Hyrax rozszerza szczeke, zeby zrobic wiecej miejsca dla zebow. Jezeli masz
          stloczone zeby to niewykluczone, ze rowniez tez Cie to czeka
          • outhlar Re: hyrax ściągnięty :/ 02.09.06, 12:43
            ale tez niekoniecznie. zalezy od orto ;]

ja miałam luzy między zębami a i tak mialam hasa ;]
            • lool2006 Re: hyrax ściągnięty :/ 02.09.06, 19:29
              ja jem już dzisiaj "normalnie" tylko ze 3 godziny dłużej uncertainuncertain jedno miejsce po
              lewej mam całe obdarte od zamka a ten głupi wosk nic nie pomaga uncertain no ale wiecie
              jak sie fajnie teraz śline połyka big_grin wogóle nic nie zostaje między śrubą (bo jej
              nie ma)a podniebieniem big_grin moja reakcja po pierwszym łyku herbaty "mama...ja
              umiem połykać big_grin" a mama śmiech big_grin chyba dożyje conajmniej do jutra big_grin a dzisiaj
              byłam do zdjęcia na legitke big_grin specjalnie czekałam aż zdjemą mi hyraxa żebym nie
              wyglądała jak chomik bo to wypycha policzki a do tego zęby sie nie domykają i
              też śmiesznie wygląda big_grin a teraz już jest spoko maroko big_grin outhlar a jak sie
              zdejmuje hasa?
      • lool2006 Re: hyrax ściągnięty :/ 02.09.06, 19:33
        andzia109 trzymamy kciuki big_grinbig_grin samo noszenie nie jest takie złe...może pierwszy
        tydzień ale potem już jest normalnie smile tylko po ściągnięciu...szkoda gadać no
        ale przecież to nas nie zabije, a wzmocni zęby...i do tego szczęka 3 rozmiary
        większa big_grinbig_grinbig_grintongue_out to jest dziwne...bo ja górne dwójki miałam mocno z tyłu a
        dzisiaj...są już w porównaniu z jedynkami prościutkie uncertain nie wiem czy to tak od
        wczoraj poszło czy ja tego nie zauwazyłam jak miałam hyraxa big_grin jestem mile
        zaskoczona big_grin
        • andzia109 Re: hyrax ściągnięty :/ 03.09.06, 19:50
          pozyjemy zobaczymysmile mam nadzieje ze wszysko bedzie w porzadku bo nie bede miala
          czasu na bol czy robienie sobie jakis papek do jedzeniasmile hehe ale poki co to
          czekam co powie jeszcze moja orto. ja szczerze mowiac wolalabym wyrwac zeba niz
          to nosic ale nie wiem czy przy mojej wadzie to cos dauncertain gorne 4ki i 5ki mam
          cofniete do tylu a gdzie tam 8ka wychodzi to nawet nie wiem. no ale sie
          zobaczy.w kazdym badz razie nie moge sie teraz z tego wycofac bo pozniej to moge
          sie juz na to nie zdecydowac.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka