Dodaj do ulubionych

KREDYT GOTÓWKOWY

IP: *.b-m.pl 19.01.05, 12:30
GDZIE WZIĄŚĆ NAJLEPSZY KREDYT GOTÓWKOWY (30000,00 ZŁ).
Obserwuj wątek
    • Gość: jowita Re: KREDYT GOTÓWKOWY IP: 83.168.74.* 19.01.05, 14:03
      PKO BP
    • agryc Re: KREDYT GOTÓWKOWY 14.02.05, 20:16
      cześć
      wg mnie w Citibanku
      beż zabezpieczń i poręczycieli, bez opłat za wniosek i uruchomienie kredytu i
      żadnych dodatkowych opłat:-) no i nie trzeba mieć konta u nich
      jakbyś miałą jakieś pytania - o szczegóły to pisz
      Aga
      agawas@post.pl
      agryc@gazeta.pl
      • 4bajery Re: KREDYT GOTÓWKOWY 14.02.05, 20:24
        ale w Citi odsetki, uuuu, ok. 30%...
        • agryc Re: KREDYT GOTÓWKOWY 14.02.05, 20:43
          skąd takie odsetki????? mylisz się
          może źle zrozumiałeś doradcę?
          • rsa127 Re: KREDYT GOTÓWKOWY 15.02.05, 07:52
            Skoro nie to bardzo proszę o przedstawienie przykładowego kredytu na wspomniane
            30 000 PLN. Proszę o podanie wszystkich opłat i RZECZYWISTEGO oprocentowania.
            • agryc Re: KREDYT GOTÓWKOWY 15.02.05, 12:07
              prosze bardzo:-)
              30 tys
              na 4 lata - rata 921
              na 3 lata - rata 1126
              na 2 lata - rata 1545

wszystkie opłaty są zawarte w ratach - tzn odsetki i prowizja, nie ma zadnych
              dodatkowych opłat - np za uruchomienie kredytu albo rozpatrzenie wniosku
              podane raty są przykładowe - to zależy do jakiej grupy zawodowej należysz (bo
              są promocje dla niektórych grup)
              daj znać jeśli masz jakieś pytania
              a co do rzeczywistego % to nie patrz na to - ważne jest % nominalne i wysokośc
              raty - wtedy obliczasz sobie prawdziwy koszt kredytu - czyli tyle ile
              faktycznie spłacasz i to Cie najbardziej interesuje, prawda?:-)
              pozdrawiam
              Agnieszka
              tel 660783290
              • rsa127 Re: KREDYT GOTÓWKOWY 21.02.05, 07:29
                > wszystkie opłaty są zawarte w ratach - tzn odsetki i prowizja, nie ma zadnych
                > dodatkowych opłat - np za uruchomienie kredytu albo rozpatrzenie wniosku
                > podane raty są przykładowe - to zależy do jakiej grupy zawodowej należysz (bo
                > są promocje dla niektórych grup)
                > daj znać jeśli masz jakieś pytania
                > a co do rzeczywistego % to nie patrz na to - ważne jest % nominalne i
                wysokośc
                > raty - wtedy obliczasz sobie prawdziwy koszt kredytu - czyli tyle ile
                > faktycznie spłacasz i to Cie najbardziej interesuje, prawda?:-)
                > pozdrawiam
                > Agnieszka

Tu się mylisz. Mnie interesuje oprocentowanie rzeczywiste. Mogę wtedy łatwo
                porównać różne kredyty i zobaczyć jakim zdziercą są niektóre banki - np.
                Citibank. Dla rat w karcie kredytowej dostaje co miesiąc ostatnio specjalną
                ofertę dla mnie (zatytułowaną Szanowny Panie/Szanowna Pani), gdzie
                oprocentowanie jest tylko 9,99... A małym druczkiem, że rzeczywiste jest 20%.
                Dla mniej jak ktoś nie podaje rzeczywistego oprocentowania tylko raty i
                nominalne to próbuje zamydlić mi oczy. Niestety wiele osób na to się łapie. Ja
                frajerem jednak nie jestem.
                • agryc Re: KREDYT GOTÓWKOWY 21.02.05, 21:57
                  dla mnie koszty kredytu są najważniejsze - czyli tyle ile musze oddać
                  oprocentowanie rzeszywiste - to wszystko - prowizje odsetki i koszt pieniądza w
                  czasie - na co jest skomplikowany wzór matematyczny - mnie to nie interesuje
                  ja biorę pod uwagę - oprocentowanie i wszelkie prowizje - sumuję to do kupy i
                  obliczam ile REALNIE MUSZE ODDAĆ - TO CHYBA JEST NAJWAŻNIEJSZE, NIE?
                  A w citi - przy kredytach - to tylko % nominalne + prowizja - którą wliczają
                  w raty i tyle - wiem ile oddaje, nie ma żadnych ukrytych opłat - tzn koszty
                  rozpatrzenia wniosku, opłata za uruchomienie kredytu itp - co często ukrywają
                  inne banki
                  pozdr Aga
                  • rsa127 Re: KREDYT GOTÓWKOWY 24.02.05, 08:30
                    > dla mnie koszty kredytu są najważniejsze - czyli tyle ile musze oddać
                    > oprocentowanie rzeszywiste - to wszystko - prowizje odsetki i koszt pieniądza
                    w
                    >
                    > czasie - na co jest skomplikowany wzór matematyczny - mnie to nie interesuje
                    > ja biorę pod uwagę - oprocentowanie i wszelkie prowizje - sumuję to do kupy i
                    > obliczam ile REALNIE MUSZE ODDAĆ - TO CHYBA JEST NAJWAŻNIEJSZE, NIE?
                    > A w citi - przy kredytach - to tylko % nominalne + prowizja - którą wliczają
                    > w raty i tyle - wiem ile oddaje, nie ma żadnych ukrytych opłat - tzn koszty
                    > rozpatrzenia wniosku, opłata za uruchomienie kredytu itp - co często ukrywają
                    > inne banki
                    > pozdr Aga

Provident też ma takie podejście. Mówią: spłaci Pan tylko 30 PLN tygodniowo. A
                    okazuje się, że oprocentowanie rzeczywiste jest ponad 100%.
                    Zgodnie z Twoją sugestią porównanie ile jest do spłaty nie jest miarodajne.
                    Różne banki różną mają konstrukcję oferty (np. prowizje nie są wliczone w cenę
                    kredytu jak to jest wg. Ciebie w Citibanku) i JEDYNYM sposobem porównania,
                    który kredyt jest drogi, a który tani jest oprocentowanie rzeczywiste. No chyba
                    że Citibank zmienił grupę docelową i kieruje swoją ofertę do prostych gospodyń
                    domowych, a nie do inteligentnych, dobrze zarabiających osób.
                    Podam też inny przykład. Oferowane są kredyty w sklepach, gdzie płacisz z góry
                    10%, a później przez 10 miesięcy po 10%. Zatem wiesz ile "REALNIE" płacisz.
                    Spotkałem się z komentarzem do takiego kredytu, że jest atrakcyjny bo
                    oprocentowany tylko 10%. Jak się jednak wylizy oprocentowanie rzeczyiste to
                    wychodzi ponad 26%. Chyba już mało atrakcyjne.
                    Podsumowując, aby ocenić koszt kredytu należy moim zdaniem patrzeć wyłącznie na
                    oprocentowanie rzeczywiste. Gadki banków o oprocentowaniu nominalnym, o
                    konkretnych ratach itp. jest tylko próbą mydlenia oczu i ukrycia
                    nieatrakcyjności oferty.
    • kukurydzia Re: KREDYT GOTÓWKOWY 15.02.05, 21:42
      PKO BP oferuje "szybki serwis kredytowy" do 35. 000 bez poręczycieli, z tym,
      że....kwota kredytu (bez poręczycieli) uzależniona jest od wysokości dochodów
      brutto. Do 6-krotności dochodów brutto i max. na okres 5 lat możesz ubiegać
      sie o taki kredyt bez dodatkowych zabezpieczeń. Oprocentowanie na okres 60
      miesięcy wynosi 12,70 % w stosunku rocznym. Pobierana jest dodatkowa prowizja
      7,9% ( a jeżeli nie posiadasz konta w PKO BP to 8,4%).
      Oczywiście im krótszy okres kredytowania tym niższe oprocentowanie i prowizja
      • marta1973 Re: KREDYT GOTÓWKOWY 21.02.05, 21:06
        bierz tam gdzie masz konto ror, banki czesto miewają preferencje dla takich
        osób (brak zabezpieczeń w postaci zyrantów, niższe % czy prowizje). Jestem tak
        jak kukurydzia za PKo
        • czuk1 Re: KREDYT GOTÓWKOWY 27.02.05, 12:03
          Oczywiście w PKO BP. A dlaczego nie porównujemy rzeczywistego kosztu kredytu (w
          żł, w %, w bankach). Wtedy obiektywnie wybierzemy bank. m
    • Gość: Piotr Re: KREDYT GOTÓWKOWY IP: *.Smoczka.ptc.pl 22.02.05, 02:30
      Zaglądnij na strone www.konto.hil.pl znajdziesz tam oferty różnych banków od
      kont bankowych po karty kredytowe.

Pozdrawiam
      • Gość: polecający Sprawdz tutaj ___> IP: *.artcom.pl / *.b.jawnet.pl 22.02.05, 22:39
        Kredyt konsumpcyjny (Raiffeisen Bank Polska) nieograniczona kwota kredytu • bez
        zabezpieczeń do 60 000 zł • minimalna kwota 3 000 zł • zamawiasz przez
        Internet • obsługujesz przez telefon

Info: www.kredyt.strona.pl/gotowkowe.htm
        • czuk1 Re: Sprawdz tutaj ___> 27.02.05, 12:07
          Widzisz jaka tu segmentacja. Jak Cię szufladkują???? najmniej 3000 zł???>!!!
          Widzisz tu bankowi nie opłaca się Tobą zajmować - jako małym, biednym klientem.
          To bank dla średnio zamożnych.
          W PKO BP dostaniesz za kilkanaście mnut , najmniej 800 - PLN, USD, EuRO,CHF.
          A górnej kwoty nikt Ci nie narzuca. m

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka