Dodaj do ulubionych

chyba się rozpadnę na drobne...

05.06.15, 12:33
Witam, doradżcie proszę co tu robić.
Wyniki badań: tsh 0,006 a ft4 -3,42.
Jestem kobietą lat 40. Od kilku dni cała drżę, nie umiem spać, jakiś wewnętrzny niepokój,jestem rozkojarzona, nie potrafię się skupić. po prostu masakra !! Obecnie biorę thyrozol 3x1 (10 mg)
Wcześniej brałam Metizol.
Co ja mam zrobić jak sie tak czuję?? wizytę mam dopiero pod koniec czerwca sad((
Obserwuj wątek
    • muktprega1 Re: chyba się rozpadnę na drobne... 05.06.15, 22:21
      Witaj
      A jaką masz diagnozę? GB?
      tsh 0,006 a ft4 -3,42.

TSH to widać, ze niziutkie, a napisz proszę normy Ft4, a Ft3 nie robiłaś? Inne badania np przeciwciała, TRAB, a-TPO?
      Jaki uSG tarczycy?
      Czy po Metizolu czułaś się lepiej, gorzej? W jakiej dawce brałaś?
      • a.g9910 Re: chyba się rozpadnę na drobne... 15.06.15, 12:37
        Witam, Ft-3 mam 3,42, innych badań nie robiłam, usg wykazało guza na jednym płacie ale nie można przy takich wynikach operować. Brałam metizol - 2 raz po 10 , a teraz thyrozol 3x 10mg
    • hashitess Re: chyba się rozpadnę na drobne... 15.06.15, 19:59
      powinnaś przed tak agresywnym medykamentem jakim jest thyrozol czy metizol,
      otrzymać skierowanie na kompleksowe badania pod kątem tarczycy.
      Miałaś oznaczane p/ciała p/tarczycowe?
      Masz oznaczoną morfologię?
      Wpisz ponownie wyniki hormonów wraz z normami i skorzystaj
      z forumowego kalkulatora i przelicz te wyniki na % normy.

W międzyczasie idź do apteki, zakup slowmag i zażywaj
      2 tabletki rano, najlepiej podczas śniadania,
      a wieczorem zażyj 4 tabletki.
      Niech Cię ilość tabletek nie przerazi bo w ten sposób najszybciej
      uzupełnisz braki magnezu, którego wszyscy mamy za mało.
      • muktprega1 a.g9910 25.07.15, 17:58
        Hej, napisz co tam u Ciebie? Jak się czujesz? Czy doczekałaś się pełnej diagnostyki? Robiłaś badania? Chociaż napisz coś dla potomnych wink
        • a.g9910 Re: a.g9910 21.09.15, 13:08
          Witam, dziś odebrałam wyniki i są: tsh :11,4139 !!!!!!!!!!!!!! gdzie jeszcze miesiąc temu było" 0,3095 ulU/ml co o tym sądzić mam? wizyta za 2 tygodnie sad
          • muktprega1 Re: a.g9910 22.09.15, 09:28
            Być może dawka tyrozolu już zrobiła swoje i teraz jest za wysoka, stąd wpadasz w niedoczynność, a jak Ft4 i Ft3?
            Odpowiedz proszę na pytania Hashitess (przeciwciałą, normy wyników, diagnoza)

A jak się z tym wszystkim czujesz w porównaniu z poprzednim okresem nadczynnosci?
    • a.g9910 Re: chyba się rozpadnę na drobne... 07.10.15, 12:22
      Witam serdecznie, już kilka razy korzystałam z tego forum, w różnych wątkach, ale mam pytanie : czy chorując na tarczycę również macie problemy ze skórą?
      Mi od jakiegoś czas mniej więcej ponad roku peka skóra u rąk, jest czerwona, bardzo delikatna, będąc u kilku lekarzy diagnoza była że to łuszczyca, jednak mój lekarz ogólny do końca NIE JEST PRZEKONANY ZE TO ŁUSZCZYCA, ponieważ mam to od ponad roku i nie przenosi się na inne partie ciała. Dlatego pytam Was drodzy forumowicze czy też się zmagacie z tym problemem??
      Moje wyniki na początku czyli rok temu były: tsh: 0,005, obecnie od miesiąca 11,5 smile
    • muktprega1 Re: chyba się rozpadnę na drobne... 08.10.15, 08:44
      Tak, dlatego prawie w każdym wątku ja mantra wink przewija się temat - D3, B12, ferrytyna,
      Powtórzę pytanie Hashi tess:

Miałaś oznaczane p/ciała p/tarczycowe?
      TRAB, a-TPO jaką masz diagnozę konkretnie? Czy GB? Jak wygląda USG (opis, wymiary płatów)? Jeśli nie masz tych badań, to w Twoim interesie leży, żebyś je zrobiła, naciskaj lekarza na te badania, bo to standard przy chorej tarczycy. Bez pełnej diagnostyki nikogo się nie leczy.

Re: a.g9910
      a.g9910 21.09.15, 13:08
      Witam, dziś odebrałam wyniki i są: tsh :11,4139 !!!!!!!!!!!!!! gdzie jeszcze miesiąc temu było" 0,3095 ulU/ml co o tym sądzić mam? wizyta za 2 tygodnie

byłaś? Co powiedział? TSH 11, to spora niedoczynność!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka