Dodaj do ulubionych

problemy z tarczycą??

29.11.06, 08:41
Witam! Mam kilka pytań... Otóż mam problemy z czymś na szyi w okolicy żuchwy.
Początkowo leczona byłam na śliniankę podżuchwową, jednak nie dawało to
specjalnych efektów. Wczoraj miałam robione usg, wydaje mi się, że jest
prawidłowe, jednak prawy płat jest większy od lewego, ale z tego co wiem jest
to normalne. Zastanawiam się, czy mimo, że tarczyca jest prawidłowej
wielkości, mogę mieć jej niedoczynność? Z góry dziękuję za odpowiedź.
Obserwuj wątek
    • virlomi Re: problemy z tarczycą?? 29.11.06, 08:50
      Specjalistką nie jestem, ale najprostszym sposobem przekonania się czy wszystko
      gra jest zrobienie badań. Wydaje mi się, że na podstawie TSH, T3 i T4 można już
      coś powiedzieć, ale poczekaj aż ktoś z większym doświadczeniem niż ja się wypowie.
      • pauulinaa Re: problemy z tarczycą?? 29.11.06, 12:06
        no właśnie chce zrobić badania, ale najpierw chciałabym wiedzieć, czy jest
        możliwość, żeby usg było ok, a mimo tego coś się działo z tarczycą. A czy te
        badania są odpłatne?
        • virlomi Re: problemy z tarczycą?? 29.11.06, 22:39
          TSH na pewno możesz zrobić na zlecenie lekarza pierwszego kontaktu bezpłatnie,
          ja tak na początku zrobiłam. Nie wiem jak z resztą, chyba lekarz ogólny nie
          przypisze Ci ich bezpłatnie.
          Ja bym poszła po prostu do lekarza ogólnego i poprosiła o skierowanie bez
          wdawania się w szczegóły i tyle. Jak zacznie pytać to coś wymyśl, że masz
          wątpliwości etc, cokolwiek. T3/T4 chyba nie mogą być zlecone przez lekarza 1
          kontatu bezpłatnie (mi nie wypisał). Ale z wynikami TSH będziesz mądrzejsza niż
          bez nich. I poczekaj, może ktoś kto więcej wie niż ja się wypowie, ew. poczytaj
          forum, tu naprawdę jest sporo informacji.
          • zajacowna Re: problemy z tarczycą?? 30.11.06, 23:18
            tak jak radzi poprzedniczka , zrob badania. A nie gdybaj co to moze byc, a co
            nie moze byc.

Tylko nie T§ T$ tylko ft3 i ft4..... to rozne badania!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka