Dodaj do ulubionych

prosze o pomoc

05.03.07, 22:35
mam prosbe mam do wyciecia cala tarczyce prosze poleccie mi szpital w
warszawie w ktorym mnialyscie operacje i z ktorego jestescie zadowolone,nie
wiem gdzie sie operowac i kto najlepiej to zrobi.prosze o rade dziekuje
Obserwuj wątek
    • iwotlen Re: prosze o pomoc 06.03.07, 08:31
      Nie mialam operacji tarczycy ale interesowalismy sie tym tematem, poniewaz maz
      ma wole guzkowate do wyciecia. Wydaje sie ze niezla jest (tzn. czesto polecana)
      dr. Stachlewska - Instytut Onkologii na Ursynowie. Operacje przeprowadza rowniez
      prywatnie w Klinice Damiana koszt ca 5000 zl (jesli bez powiklan, a tak
      zazwyczaj jest - dluzszy pobyt dodatkowy koszt. Najlepiej wrzuc w wyszukiwarke
      na gorze strony hasla i poczytaj wczesniejsze watki sporo na ten temat juz bylo.
      • sylwia280679 Re: prosze o pomoc 06.03.07, 08:47
        dziekuje za rade,Ursynow bylby mi na reke poniewaz nawet blisko mieszkam.A tak
        wogole mam straszne obawy i tak dalej wiec pytam na forum bo nie stety bedzie
        to pierwsza operacja w moim zyciu.jeszcze raz dziekuje i pozdrawiam!
        • kasiam306 Re: prosze o pomoc 06.03.07, 08:58
          ja bylam w Szpitalu Bielanskim - ale poszlam tam za lekarzem, wiec ciezko mi
          powiedziec
          jakas kobieta mowila ze bardzo dobry szpital jest w Wolominie.....
        • iwotlen Re: prosze o pomoc 06.03.07, 09:17
          Rozumiem Cie bo tez nie mialam operacji, ale poczytaj na forum tutaj naaprawde
          duzo dziewczyny pisaly o opercjach u dr. Stachlewskiej i innych i wydaje sie ze
          to jest dobre rozwiazanie. Jesli maz juz zdecyduje sie na te operacje - bo
          ciagle zwleka - rozumiesz mysle ze tez sie boi to normalne, to wybierzemy dr.
          Stachlewska, ale raczej w Damianie. Na Ursynowie trzeba napewno czekac na termin.
          • sylwia280679 Re: prosze o pomoc 06.03.07, 10:47
            wielkie dzieki za odpowiedzi ,ja tez zwlekam z operacja,tak wogole to guzki
            nosze jakies 6 lat.Od nie dawna lecze sie thyrozolem.Ostatnie usg i biopsje
            mnialam 8 miesiecy temu i byly wporzo.Ale mam bardzo duzo guzkow,moja szyja
            przypomina indorzyce.Strasznie sie boje ze cos pojdzie nie tak ,albo ze nie daj
            Boze okaze sie ze mam to najgorsze poniewaz przy ostatniej biopsji mnialam
            naklowany tylko najbardziej podejrzany guzek a nie wszystkie.Leczy mnie
            dr.Seklecka prywatnie na Warynskiego.Wczesniej sie nie leczylam bo a to bylam w
            ciazy,a to karmilam piersia,a to strach mnial wielkie oczy!Nie wiem jak to
            dalej bedzie wiem jedno chce byc zdrowa.Pozdrawiam serdecznie wszystkie
            dziewczyny i duzo zdrowka zycze!
            • sylwia280679 Re: prosze o pomoc 06.03.07, 10:52
              mam jescze pytanko czy ktoras z Was tez mniala tak duzo guzkow u mnie sa one
              duze.I jak wogole operacja i te wszystkie badania i czy wiecie moze cos o
              leczeniu tym jodem radioaktywnym,poniewaz moj lekarz rodzinny powiedzial mi
              kiedys ze jezeli chce miec jeszcze dzieci i wogole to ze lepiej operowac niz
              podac mi jod.Ale czytam tutaj ze niektore z Was lecza sie tym jodem no ico
              wtedy nie mosicie poddawac sie operacji?
              • olka9939 Re: prosze o pomoc 06.03.07, 12:13
                witaj sylwia! również mam podobną tarczycę do twojej czyli dużo guzków (sa one
                duże).narazie czekam na wynik biobsji. lekarz powiedział mi to samo co
                Tobie ,że musi być jod albo aperacja
                • sylwia280679 Re: prosze o pomoc 06.03.07, 13:44
                  witaj ola mam pytanko ile masz lat i gdzie sie leczysz?moj guzki sa baardzo
                  duze moja biopsja byla oki ale 8 mcy temu i tylko 1 guzka najbardziej
                  podejrzanego a Toie ile guzkow kloli?pozdro czekam na odp.
                • sylwia280679 Re: prosze o pomoc 06.03.07, 13:45
                  witaj ola mam pytanko ile masz lat i gdzie sie leczysz?moj guzki sa baardzo
                  duze moja biopsja byla oki ale 8 mcy temu i tylko 1 guzka najbardziej
                  podejrzanego a Toie ile guzkow kloli?pozdro czekam na odp. i dzieki za
                  zainteresowanie pa
                  • olka9939 Re: prosze o pomoc 06.03.07, 14:05
                    Mam 38lat. Oto moje usg : Prawy płat tarczycy wielkości 56mm x 23mm x27 mm ,
                    Lewy płat tarczycy wielkości 53mm x 21mm x 17 mm. Cieśń gruczołu grubości 7,9
                    mm,
                    W całej tarczycy obserwuje się różnej wielkości zmiany hiperechogeniczne.
                    NAjwiększa z nich w dolnych 2/3 płata lewego jest wielkości 36mm x 16mm x 14mm.
                    R. Wole miąższowo-guzkowe.
                    Biobsję miałam w środę dzisiaj dowiedziałam się od znajomego lekarza ,że nie
                    mam raka , ale wyniki dopiero beda miała chyba w czwartek.
                    Kłuli mi tylko jeden guzek dlatego ta biobsja nie jest przynajmniej dla mnie
                    taka dokładna. Co będzie dalej zobaczę w czwartek jak pójdę do lekarza. Na
                    razie to jestem tą cała tarczycą załamana. Leczę się od października 2006 a
                    dopiero teraz trafiłam na w miarę przystępnego lekarza. Co prawda sama
                    porobiłam badania łacznie z Usg . Poprzedni lekarz dał mi skierowanie tylko na
                    TSH i morfologię . Jestem przerażona bo nie wiem co będzie dalej . Bo i jod jak
                    i operacja mają swoje złe strony . Wiem ,że dla wielu osób z tego forum takie
                    pisanie jak teraz moje jest oburzające . Jeśli miałabym podjąc decyzję czy wolę
                    jod czy operację to przynajmniej na tą chwilę nie potrafię podjąc decyzji.
                    Pozdrawiam
                    • olka9939 Re: prosze o pomoc 06.03.07, 14:09
                      Leczę się w Bydgoszczy w wojskowym szpitalu klinicznym. Obecnie chodze do
                      d.Krymera oraz prywatnie byłam u dr Komorowskiego(ordynatora oddziału endo w
                      tymże szpitalu).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka