Dodaj do ulubionych

HASHIMOTO - suplementy, witaminy i inne ulepszacze

21.03.13, 16:02
HASHIMOTO i Niedoczynność Tarczycy
Więc jak w temacie.
Mam kilka pytań a mianowicie co należy stosować przy Hashimoto oprócz euthyroxu? Słyszałam o selenie, wit B12, D.
Więc co jeszcze? co należy kupić? W jakiej proporcji zażywać.
A czy można zażywać :
kolagen activ plus:

olimp-labs.com/11,13,206/Produkty/KOLAGEN-ACTIV-PLUS-TABLETKI.htmlHyrominum
www.doz.pl/leki/p8887-Hydrominum
czy np napar z pokrzywy?
Obserwuj wątek
    • anna-jarzebina Re: HASHIMOTO - suplementy, witaminy i inne uleps 21.03.13, 16:05
      Kolagen Activ Plus:
      olimp-labs.com/11,13,206/Produkty/KOLAGEN-ACTIV-PLUS-TABLETKI.html
      Hydrominum:
      www.doz.pl/leki/p8887-Hydrominum
      • ekamana Re: HASHIMOTO - suplementy, witaminy i inne uleps 24.03.13, 18:43
        Słuchajcie, doradźcie coś!
        Czy można bezpiecznie pić sok z grejfruta gdy bierze się eutyrox? ktoś coś wie na ten temat? I w ogóle przy niedoczynności można go pić? ekamana
    • anna-jarzebina Re: HASHIMOTO - suplementy, witaminy i inne uleps 23.03.13, 08:14
      halo ludzie, dajcie jakies wskazowki! tyle tu znawcow i tyle diagnoz jak lekarze stawiacie to dajcie znac co i jak.
      • muktprega1 Re: HASHIMOTO - suplementy, witaminy i inne uleps 23.03.13, 20:08
        Hm, jakby to powiedzieć, nigdy nie używam suplementów bez potrzeby i bez potwierdzenia niedoborów w wynikach i samopoczuciu. Wit D biorę ze względu na niedobory poniżej normy, B12 w bardzo niskich normach. Do głowy nie przyszłoby mi brać ten specyfik na usuwanie wody z organizmu, ani z kolagenem, jeśli nie ma problemów ze stawami (te o których piszesz).
        Selen 200 jest bezpieczną codzienną dawką, którą Hashi może brać na poprawę przemiany.
        Jakie dodatkowe suplementy chcesz brać, to jest Twoja indywidualna sprawa i nikt nie będzie Cię zachęcał lub zniechęcał smile
        • pies_z_laki_2 Re: HASHIMOTO - suplementy, witaminy i inne uleps 24.03.13, 18:29
          Miód na serce, z ust mi to wyjęłaś smile

Dodałabym jeszcze tylko, że selen łyka się z przerwami, czyli opakowanie, a potem miesiąc czy więcej przerwy. Albo w naturalnej formie czyli cztery orzechy brazylijskie na dobę.
    • agask81 Re: HASHIMOTO - suplementy, witaminy i inne uleps 23.03.13, 18:15
      Te suplementy nie powinny wpłynąć na tarczycę.
      Nie używaj takich które są silnymi spalaczami tłuszczu.

Dawkowanie b12,d3,żelaza zależy od niedoborów.Robiłaś badania ?

Selen ja biorę 200 mg(?)codzienie
      • anna-jarzebina Re: HASHIMOTO - suplementy, witaminy i inne uleps 23.03.13, 22:13
        Ludzie moze to dziwne Wam sie wyda, ale ja na prawde nie mam problemow z metabolizmem... Jem, nie tyje, moge schudnac(!). Cwicze, miesnie mam, slabo mi nie jest no chyba, ze cisnienie mi spadnie(oddzialuje na pogode), stawy mnie nie bola, chyba ze mam bardzo intensywny trening. Nie mam niedoborow, morfologie mam super. Jedynie co u mnie wykryt to 600 przeciwcial, gdzie norma jest do 36,0. Niby kwalifikuje sie do hasimoto, chodz podwazylabym diagnoze endokrynologa. Co czlowiek inny organizm, inne funkcjonowanie inne"normy". Najpierw mialam lekka nadczynnosc, pozniej niedoczynnosc. Moja gospodarka hormonalna zostala zaburzona, urodzilam w wieku 18 lat. Juz tyle mialam afer z wynikami, powazne diagnozy itp a wyniki wrocily do normy.

Na moje oko to ewentualnie poporodowe zapalenie tarczycy. Waszym zdaniem mozliwe ?? TSH samo wrocilo mi do normy rowny miesiac po pierwszych badaniach bez zadnych lekow. Ludzie ja glupieje... Moze zmienic lekarza?

A wracajac do tematu dzis wzielam selen+ wit E. Czy moge brac ten kolagen?? Nie zaszkodzi mi?
        • anna-jarzebina Re: HASHIMOTO - suplementy, witaminy i inne uleps 23.03.13, 22:27
          Chce dodac, ze nie mam juz niedoczynnsci...
          • juniort Re: HASHIMOTO - suplementy, witaminy i inne uleps 24.03.13, 05:31
            Osobiscie zarzywam:
            - orzechy brazylijskie (selen) - aby przemiana była ok
            - Vit D - 1000 - mam niedobory
            - Omega 3 - aby zbić przeciwciała
            - Vitamina C - 1000 - aby zmniejszyć ewentualny stan zapalny
            - Olimp vitamin plus lub Asprarganing lub Hela mag B6
            - Do tego Euthyrox 75
            - Gdy mam problem z zaśnięciem Valerin SEN
            - Gdy się denerwuję i mam lęki Valerin MAX lub Forte
            - Na wątrobe - Essentsiale Forte.

Całkiem sporo.
            • anna-jarzebina Re: HASHIMOTO - suplementy, witaminy i inne uleps 24.03.13, 10:14
              Podbijam swoje pytanie. Kolagen mi nie zaszkodzi!?
            • pies_z_laki_2 Re: HASHIMOTO - suplementy, witaminy i inne uleps 24.03.13, 18:32
              Junior, na niedobory wit D3 tysiąc jednostek to raczej ci nie pomoże, ale na uszkodzenie wątroby to i owszem... Niedobór należy leczyć dawkami leczniczymi, a nie łykać sobie dawkę profilaktyczną dla niemowlaka...
              • juniort Re: HASHIMOTO - suplementy, witaminy i inne uleps 24.03.13, 22:55
                Zmniejszyłem dawkę bo wapno wyskoczyło ponad normę ?

Dużo jeżdżę teraz po ciepłych krajach więc łapię słońce - chyba to lepsze niż tabletki smile

za tydzień robię kontrolę także zobaczymy....
        • anna-jarzebina Re: HASHIMOTO - suplementy, witaminy i inne uleps 24.03.13, 15:29
          sklep.kfd.pl/grenade-thermo-detonator-100kap-p-3008.html
          sklep.kfd.pl/olimp-thermo-speed-extreme-mega-caps-120-kap-p-2235.html
          czy to może byc??
          • wierka-5 Re: HASHIMOTO - suplementy, witaminy i inne uleps 25.03.13, 08:38
            forum.gazeta.pl/forum/w,24776,96373603,96428129,Re_normy_hormonow_tarczycy_zalezne_od_wieku_.html
            tu jest odpowiedż bo głownymi składnikami preparatów podanych w linkach jest thyrozyna i fenyloalanina
          • pies_z_laki_2 Re: HASHIMOTO - suplementy, witaminy i inne uleps 25.03.13, 11:04
            > halo ludzie, dajcie jakies wskazowki! tyle tu znawcow i tyle diagnoz jak lekarze stawiacie to dajcie znac co i jak.

Anna Jarzębina - nie stawiamy tu diagnoz, chyba nie zauważyłaś, że od diagnozowania są lekarze... my mozemy tylko podpowiadać, co jeszcze jest do zbadania, wyszukania, jakie leki, czy jaka dieta służy nam, Hashimotkom, a jakie nie służy.

Pytasz co możesz łykać, żeby szybko schudnąć? Nie ma takiej tabletki, która działa cuda, a jeśli ktoś tak reklamuje jakiś specyfik, to z reguły będzie on bardziej szkodliwy, niż np. zmiana diety...
            "Spalacze tłuszczu", przyspieszacze metabolizmu, różne cuda wianki znane z portali dla mięśniaków budujących masę, raczej zostawiłabym dla tych wątłych chłoptysiów, którzy naiwnie sądzą, że można sztucznie i bez wysiłku wyglądać jak idol z ringu czy inna gwiazda ekranów i scen.

Inaczej mówiąc takie dopalacze są dobre tylko dla bardzo zdrowych ludzi, bo trzeba mieć dużo zdrowia, żeby było co tracić przez łykanie tych preparatów. Hashimotki nie są zdrowe, w dodatku inaczej reagują na normalne składniki diety, a co dopiero na różne medykamenty. Chcesz sprawdzić na sobie, to nikt cię od tego nie odwiedzie, ale przykładać do tego ręki nie zamierzam.
      • ekamana Re: HASHIMOTO - suplementy, witaminy i inne uleps 28.04.13, 20:02
        do agask81
        Czemu nie można zażywać suplementów mocno spalających tłuszcz? Są jakieś przeciwwskazania? ekamana
    • anna-jarzebina Re: HASHIMOTO - suplementy, witaminy i inne uleps 26.03.13, 17:42
      pies z laki, mozna wiec brac...? Duzo roznych informacji, pogubic sie mozna.
      • muktprega1 Re: HASHIMOTO - suplementy, witaminy i inne uleps 27.03.13, 08:47
        > pies z laki, mozna wiec brac...? Duzo roznych informacji, pogubic sie mozna.

> Podbijam swoje pytanie. Kolagen mi nie zaszkodzi!?

> ...czy to może byc??

Wydaje mi się, ze jednak pomyliłaś forum, jakieś spalacze tłuszczu, wyciągacze nie wiem czego. A poniżej odpowiedzi,m których udzielono na Twoje pytania - cytaty

> Jakie dodatkowe suplementy chcesz brać, to jest Twoja indywidualna sprawa i nikt nie będzie Cię zachęcał lub zniechęcał

> Pytasz co możesz łykać, żeby szybko schudnąć? Nie ma takiej tabletki

> Chcesz sprawdzić na sobie, to nikt cię od tego nie odwiedzie, ale przykładać do tego ręki nie zamierzam.
        • anna-jarzebina Re: HASHIMOTO - suplementy, witaminy i inne uleps 27.03.13, 11:02
          Sluchaj, przeczytaj uwaznie, nie chodzilo o spalacz tylko kolagen!
          spalaczy nie musze brac bo nie tyje!! moge schudnac, nie mam problemow. wlosy mi nie wypadaja, funkcjonuje normalnie dlatego zmianiam lekarza bo to jakies jajca wyszly z tymi wynikami.
          • muktprega1 Re: HASHIMOTO - suplementy, witaminy i inne uleps 27.03.13, 17:36
            anna-jarzebina napisała:

> rel="nofollow">sklep.kfd.pl/grenade-thermo-detonator-100kap-p-3008.html
            > rel="nofollow">sklep.kfd.pl/olimp-thermo-speed-extreme-mega-caps-120-kap-p-2235.html
            > czy to może byc??
          • anna-jarzebina Re: HASHIMOTO - suplementy, witaminy i inne uleps 28.03.13, 09:58
            chodzilo o kolagen- pies z laki pisal cos o jakis jego skladnikach i dlatego zapytalam czy moge stosowac....
            • rita_miko Re: HASHIMOTO - suplementy, witaminy i inne uleps 02.05.13, 09:16
              w jakim celu chcesz stosować kolagen?
    • ol-a09 Re: HASHIMOTO - suplementy, witaminy i inne uleps 10.10.15, 15:41
      jest HashiForte ja polecam, dużo składników.
    • hashitess Re: HASHIMOTO - suplementy, witaminy i inne uleps 10.10.15, 21:28
      Hashiforte to drenaż kieszeni.
      skład paskudny, a cena z kosmosu.
      • ol-a09 Re: HASHIMOTO - suplementy, witaminy i inne uleps 11.10.15, 16:56
        Ja wiem czy drenaż kieszeni???
        drenaż kieszeni to chyba kupowanie poszczególnych składników i witamin osobno.
        Nie rozumiem czemu paskudny skład??
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka