Dodaj do ulubionych

alternatywne leczenie

07.03.05, 08:46
jakie specyfiki mogą przyśpieszyć metabolizm przy hasi , sprawić poprawę
samopoczucia i chudnięcie?
Obserwuj wątek
    • zwierzchu Re: alternatywne leczenie 07.03.05, 11:33
      tyroksyna smile) czyli letrox, euthyrox i inne
      • tess-hashi Re: alternatywne leczenie 07.03.05, 13:28
        zwierzchu napisała:

> tyroksyna smile) czyli letrox, euthyrox i inne

Zwierzchu!
        To nie jest alternatywne leczenie, nie mąć.
        Tess
        • zwierzchu Re: alternatywne leczenie 07.03.05, 13:41
          Wiem, sorki. Zalozylam, ze andziuleczka wie, co to tyroksyna, ale rzecz jasna
          nie musi tego wiedziec, zwlaszcza jak jest poczatkujacasmile.
          Na marginesie: ogolnie jestem niedowiarkiem i w alternatywne leczenie nie
          bardzo wierze.
          Pozdrawiam.
          • aada1 Re: alternatywne leczenie 07.03.05, 14:10
            Witaj smile
            Bardzo trudno zbija się wagę przy Hashi. Alternatywne leczenie, czyli mam
            rozumieć chcesz chudnąć.Andziulka spokojnie z tego co piszesz to u Ciebie ta
            tarczyca nie jest pod kontrolą,pracuje jak chce no i nie da się ukryć- robi
            niezły bałagan w Twoim organizmie ( na razie to ona panuję nad Tobą!)Musisz
            doprowadzić TSH do normy to pierwszy krok. Nie myśl teraz o diecie smile
            Masz program Skype?- jeśli tak to możemy porozmawiać na kompie lub
            telefonicznie.
            Pozdrawiam Ada
            • andziuleczka Re: alternatywne leczenie 07.03.05, 14:41
              kapnęły mi łezki.........łaj!!!!!!!!! bardzo Wam wszystkim dziękuję, to chyba
              jakieś przeznaczenie , że wczoraj znalazłam to forum - czuję się bowiem
              strasznie bezradna wobec tego choróbska!!!!!!hormon przyjmuję bardzo
              systematycznie już 3 lata, waga utrzymuje tendencję wzrostową, strasznie się w
              tym czasie zestarzałam / ciało - feeeee!/, więc myślałam może jakieś zioła , ,
              jest też coś z siary bydlęcej,mam 54 lata - dopiero?????????ancol@o2.pl
              • kolina111 Re: alternatywne leczenie 07.03.05, 15:47
                Witaj. Jestem na forum niedługo. I nie byłam jeszcze u endokrynologa - szukam !
                Ale w czwartek mam umówione spotkanie z moim znajomym od leczenia
                alternatywnego. Jeśli coś mi poradzi to napiszę.
                • julkakra do Andziuleczka 07.03.05, 16:38
                  Pisałaś, ze spadają Ci płytki krwi. A mi lecąbiałe ciałka,teraz mam 3400.też
                  się martwię,lekarze każą czekać, na co?
                  Podobno to też może być wynik autoagresji ten spadek. Co mówią na Twoje płytki?
                  Byłaś u hematologa?
                • tess-hashi Re: alternatywne leczenie 07.03.05, 18:17
                  Kolina 111! Mącisz.
                  Dla tarczycy nie ma leczenia alternatywnego.
                  Wszystkie metody są tylko wyciąganiem pieniędzy od zdesperowanych chorych. Nie mąć.
                  Idz po poradę do endokrynologa, pod warunkiem, że jesteś chora.
                  Tess
                  • kolina111 Re: alternatywne leczenie 07.03.05, 20:43
                    To nie tak. Szukam endokrynologa, i nie jestem ignorantką, żebym zdawała się na
                    cuda. Ale dzięki temu człowiekowi po latach udręki poszłam na badania TPO,
                    lekarz mi tego nie zaproponował i nic ze mną nie robił. Dobry i wykształcony
                    radiosteta zawsze współpracuje z lekarzami.A swoją drogą - nie podoba mi się
                    słowo mącić. To Forum jest super!!!
                    • tess-hashi Re: alternatywne leczenie 07.03.05, 22:26
                      kolina111 napisała:

> To nie tak. Szukam endokrynologa, i nie jestem ignorantką, żebym zdawała się na
                      >
                      > cuda. Ale dzięki temu człowiekowi po latach udręki poszłam na badania TPO,
                      > lekarz mi tego nie zaproponował i nic ze mną nie robił. Dobry i wykształcony
                      > radiosteta zawsze współpracuje z lekarzami.A swoją drogą - nie podoba mi się
                      > słowo mącić. To Forum jest super!!!

W wątku "co powinien dobry lekarz"
                      napisałam co myślę o lekarzach.

O mąceniu piszę, ponieważ przy złej pracy tarczycy nie wolno odstawiać leków medycyny akademickiej, a b. często czytam, że właśnie rózni bioenergo coś tam, tak zalecają.
                      Mnie też to forum przypadło do gustu i często zabieram mniej czy bardziej udanie głos.
                      Pozdrawiam Tess
                • aada1 Re: Do Andziuleczka 07.03.05, 19:18
                  Witajsmile
                  Tak się zastanawiam nad Tobą co ci tu poradzić...Waga jest problemem to prawda(
                  ja miałam ponad 10 kg nadwagi na początku zmagań z Hash)Wejście na dietę tu
                  prawdopodobnie nic nie da(Twoja morfologia też to wyklucza w tym momęcie)
                  Bierzesz Euthyrox? Ja nie mam dobrych wspomnień po tym leku( ja po nim tyłam!!)
                  możliwe ,że to samo jest u Ciebie- próbowałaś zmienić go na inne hormoniki np
                  Eltroxin , Letrox. Na Twoim miejscu bym próbowała...smile, nie masz nic do
                  stracenia.Moja waga zleciała po Eltroxinie- 10 kg w miesiąc.Możliwe ,że i Ty
                  lepiej się poczujesz jak zmienisz lek...smile
                  Pozdrawiam serdecznie Ada

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka