hawana22 08.09.08, 13:19 Mam chorobę hashimoto i m.in. wypadaja mi włosy jak chyba większości z nas. Przeczytałam, że brak aminokwasów może przyczyniać się do utraty włosów.Czy któraś z Was próbowała brać aminokwasy i czy był jakiś efekt? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fado_m Re: aminokwasy 09.09.08, 22:38 Niektore leki na włosy zawieraja aminokwasy bo włos zbudowany jest z aminokowasów. Np Inneov zawiera taurynę, Silica: lizynę i metioninę, a Bio-silica: cysteinę i metioninę. Za "dowóz" do komorek aminokwasow jednak odpowiada insulina i jak masz jakies zaburzenia endokrynologiczne to moze taki preparat aminokwasowy nie pomóc na włosy. Odpowiedz Link
hawana22 Re: aminokwasy 10.09.08, 10:06 Dziękuję za odpowiedź. Teraz wiem dlaczego silica kompletnie mi nie pomaga. Odpowiedz Link
malinowymis Re: aminokwasy 10.09.08, 14:37 brałam Inneov pare miesięcy... nic mi nie pomogło :] Odpowiedz Link
fado_m Re: aminokwasy 11.09.08, 11:43 Te wszystkie preparaty na wlosy zarówno silica jak i inneov oraz inne na rynku zawieraja aminokwasow tyle co kot napłakał wiec nie dziwne ,ze nikomu to nie pomaga zwlaszcza ,ze zapotrzebowanie dzienne na aminokwasy jest duzo wyzsze. Na pewno jak komus wypadaja wlosy lepiej jest zazywac tabletki ,ktore zawieraja aminokwasy siarkowe niz takie ,ktore nie zawieraja aminokwasow. Odpowiedz Link