Dodaj do ulubionych

zapytanie dosc pilne

04.03.16, 23:44
ma do mnie przyjechac przyjaciolka na weekend wraz ze swymi kotami. celem jest obejrzenie kilku doskonalych filmow na duzym ekranie, w pomieszczeniu w ktorym znajduje sie nowa skorzana kanapa oraz dywan, ktory bardzo lubie; Wiem ze koty odwiedzaja nasz dom i zrobily sporo szkody w piwnicy, drapiac pazurkami materialowa szafe, gdzie przechowuje sezonowo nienoszone ubrania. Zatem nie chcialabym by koty przyjaciloki przebywaly w e wspomnianych pomieszczeniach. Po kuchni moge sobie chodzic, wspiac sie schodami na pietro ( jesli nie podrapia dewna) i moga pomieszkac sobie w pokoju, ktory oddam przyjaciolce do spania. Czy koty mozna zamkanc na noc w tym pomieszczeniu wraz z gosciem? Mamy duzy ogrod, koty beda mogly dowolnie korzystac. Prosze o pilna odowiedz czy moje warunki sa dla kotow do spelnienia.
Obserwuj wątek
    • andreadoria13 Re: zapytanie dosc pilne 04.03.16, 23:55
      Ile kotów przyjedzie z przyjaciółką ? I jakiej płci ? Czy są sterylizowane ? Czy te koty są przyzwyczajone do bywania w ogrodzie ? A gdzie planujesz kuwety dla kotów, jeśli będą w domu ? Zbyt dużo niewiadomych, żeby Ci coś rozsądnie poradzić ...
      • mitta Re: zapytanie dosc pilne 05.03.16, 00:18
        Wstaw kuwetę do pokoju przyjaciółki oraz miskę z wodą i jedzeniem i mogą tam siedzieć. Ja tak robię, gdy przyjeżdża mój brat z psem. Mogą też biegać po domu, bez przesady, aż.takich szkód nie robią. Do ogrodu nie wypuszczaj, bo uciekną i tyle będziecie je widzieć.
        • mysiulek08 Re: zapytanie dosc pilne 05.03.16, 20:38
          Tak jak mowi Mitta, najlepiej bedzie jak beda tylko w pokoju przyjaciolki, beda na tyle zestresowane nowym miejscem, ze im mniejsza przestrzen tym lepiej, beda mialy swoje koszyki, swoj zapach. Przyjaciolka kuwety nei zabrac ze soba? To najlepsze, wlasna, pachnaca swojskoscia kuweta.

ZADNEGO OTWIERANIA OKIEN! i ZADNEGO OGRODU!
    • kordula22 Re: zapytanie dosc pilne 05.03.16, 07:12
      Dzieki za wskazowki. Zupelnie zapomnialam o kuwecie. To sa koty zadbane, wystrylizowane, chyba kocorki. Maja sporo wolnosci na codzien, gdyz przyjaciolka ma duzy ogrod; Dosc czesto bywa, ze wyjezdza, ale wowczas ma opiekunke, ktora wpuszcza koty do domu.Kiedys bylismy u niej i zauwazylam, ze sa dosc plochliwe, ale grzecznie wchodza do koszykow i po najedzeniu sie spokojnie w koszykach siedza.Jednak do pokoju z nowa, skorzana kanapa nie wpuscilabym ich. Jesli moga sobie posiedziec w pokoju dla przyjacioki i tam jesc + kuweta to nie ma sprawy. Co do ogrodu, to przyjaciolka zadecyduje. Nie wiem czy one juz przezyly taki wyjazd i czy dobrze to zniosa, gdyz raczej sa przyzwyczajone do wolnisci. A skoro moglyby uciec, to bylaby tragedia. Sprawa do omowienia z przyjaciolka. Jest jeszcze zdanie meza, ktory lubi koty, ale uwaza je za istoty wolne, ktore sie piesci i daje jesc, a one zyja wlasnym zyciem. Jednak tak nie jest, koty to indywidualnosci, z ktorych zachowaniami i odczuciami trzeba sie liczyc.
      • mitta Re: zapytanie dosc pilne 05.03.16, 13:30
        Myślę, że to koty zadecydują, co chcą robić wink
        W każdym razie pod żadnym pozorem nie wypuszczajcie je na obcy teren. Kot, to nie pies, nie przybiegnie na wołanie. Giną nawet koty domowe, niewychodzące, które skorzystały z okazji, pełno jest takich historii, chociażby najświeższa na Zakątku
        A kuwetę można zrobić prowizoryczną z kartonu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka