Dodaj do ulubionych

Nawracający problem pcheł

06.07.16, 11:58
Dzień dobry, mam pewien problem kotem. Od ponad roku walczymy z powracającymi pchłami. Szczerze niemam pojęcia dlaczego pchły lgnął do kota pomimo odpchlenia zwierzęcia. Do tej pory używałam kropli z Fripexu, które najwyraźniej nie działają. Próbowałam mu nawet ograniczać kontakt z ogrodem, spędzał czas najwyżej na tarasie co i tak nie poskutkowało. Czytałam opinie dotyczące sprayu z tej strony www.frontlinecombo.pl, podobno jest to strasznie silny preparat ponieważ martwe pchły już po chwili wypadają z sierści zwierzęcia. Chciałabym zakupić coś naprawdę silnego by pozbyć się tych ustrojstw raz na zawsze, nie chcę jednak zagrozić tym zdrowiu kota..

Czy ktoś miał podobny problem?
Obserwuj wątek
    • mysiulek08 Re: Nawracający problem pcheł 09.07.16, 06:11
      Frontline nie jest bezpieczny, wiele kotow ma na ten srodek uczulenie, zdarzaly sie zejscia smiertelne.

U naszej bandy stosujemy advantage, od dawna, srodek skuteczny i sprawdzony, tylko jesli kot wychodzi, to praktycznie musisz stosowac go ciagle, nie ma innego wyjscia.

Po za tym jaja pchel moga byc po prostu w domu i przy sprzyjacych warunkach jest cykl rozwojy, w takim przypadku nie pozostaje nic innego jak solidne sprzatanie i stosowanie srodka 'zewnetrznego' do spryskiwania newralgicznych miejsc.

np:
      animalia.pl/flee-spray-3-w-1-do-stosowania-w-domu-przeciw-pchlom-roztoczom-i-alergenom-400ml/szczegoly/24133/

www.zooplus.pl/shop/koty/kuwety_pielegnacja_kota/preparaty_przeciwpchelne/434760

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka