Dodaj do ulubionych

Do kolegi Karola

14.08.16, 13:17
Kolega Karol napisal: "Chcesz oceny moralnej zawodowej wróżki która tak zarabia na chleb? Porównaj ze złodziejem, który z fantow też wykarmia dzieci. Zło tego świata polega na pasozytowaniu na ludzkiej nieświadomości. Wyniosły pasterz i jego owieczki, jakież to zgodne.. Hehe"

i kolega Karolek przeprosi, bo nie jest wynioslym pasterzem, ktorego dzieci sa wykarmione, prawda?

Jeden ma zaplecze rodzinne, a inny nie.. Jeden ma zarabiajaca zone, czy malzonka, a ktos inny nie... Jeden robi cos tylko przy okazji, a ktos inny poswieca temu swoja uwage i czas przeznaczony na prace. Wrozka moze pomoc, jak moze pomoc wizyta u lekarza, ktory sie szczerze zainteresuje pacjentem, nawet nie uzywajac do tego swej wiedzy czysto medycznej, bo przeciez moze chorowac dusza, a przez to cialo - czy taki lekarz tez jest Twoim zdaniem zlodziejem? Pomaganie ubogim bez oplaty, to inna sprawa.

Przemysl swoje porownanie moj drogi kolego inteligentny bardzo i przepros, bo jesli nie, to tak, jak Cie tu zaprosilam, tak Cie wyprosze, chocby symbolicznie..a dlaczego? Dlatego, ze Twoja opinia jest niemerytoryczna, a tylko krzywdzaca osoby, ktore wymienilam powyzej i nie chodzi przeciez o mnie, a np. o kobiety, ktore tym i z tego zyja i pomagaja i nie szkodza i ostatnie, na co zasluguja, to nazywanie je zlodziejami...puknij sie w leb i przepros, bo na pojedynek Cie online przeciez wyzwac nie moge, a takiego "na odleglosc" to ze mna nie chcij, bo Ci w dwoch zdaniach na maila udowodnie, jak bardzo sie mylisz, ale zapamietasz to dlugo za dlugo smile To jak, honorowo? Bardzo glupio napisales i tak dalej, ale bez "Hehe".
Obserwuj wątek
    • aprepope Re: Do kolegi Karola 14.08.16, 13:38
      no to do srody..
    • karoll3k Re: Do kolegi Karola 14.08.16, 13:41
      Zbyt wiele nadinterpretacji.
      Wróżenie, jak kapłaństwo towarzyszy ludziom od wieków, i jest czymś oczywistym w rodzimych społecznościach opieka i zapewnienie bytu medrcom, starszyznie. W dzisiejszym świecie, w którym głupcami rządzi pieniądz, rola powyższych została skomercjalizowana do etatowej pracy. I spoko, nie twierdze ze się nie da w ten sposób, to klient wybiera wróżkę a nie odwrotnie hmm?
      Skąd porównanie? Bo złodziej też jest przekonany, ze nie da się inaczej, ze musi kraść. a mógłby swój spryt wykorzystać inaczej, podobnie jak wróżka swoja mądrość i wiedzę.
      Hehe jest wyrazem ironii w zestawie ze zgodnym pasterzem, a kolejne, potrójne hehehe reakcja na Twój pejczyk wink
      na koniec prosba: skup się na zdaniu z pasozytowaniem, i poszukaj właściwego kontekstu w jakim ująłem swoja wypowiedz.
      No i nie tatusiuj/mamusiuj mi tutaj, zmień ton bo sam zechce się wyprosić.
      Przeczytałaś? Czy pomijasz, bo bez przeprosin jest nie na temat?
      • aprepope Re: Do kolegi Karola 14.08.16, 13:55
        Udowadnianie swojej glupoty, to nie sa dobre przeprosiny.
        • karoll3k Re: Do kolegi Karola 14.08.16, 14:03
          Bo to nie miały być przeprosiny.
          Przestań manipulować, i rozstawiać po katach. Ja mam duza tolerancje, ale są granice, po których przekroczeniu inni stają się powietrzem.
          Tyle w temacie.
          • aprepope Re: Do kolegi Karola 14.08.16, 14:07
            Nawzajem. Przedszkolna grupa starszakow czeka..? smile
    • aprepope Re: Do kolegi Karola 16.08.16, 10:41
      Karolu, osoba dlugo trenowala te umiejetnosc i jest na codzien Wrozem dla Ludzi (pobieranie oplat jest wg Ciebie niemoralne). Z czego ma zyc, by to bylo moralne?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka