Dodaj do ulubionych

niepewność

IP: *.belchatow.vectranet.pl 19.07.11, 00:34
teściowie i zona z 2 dzieci planuja wakacje w bułgari przejazd przez rumunie .są troche niespokojni właśnie tą rumunią . pytanie- czy w tym kraju można spodziewac sie jakiegos zagrozenia . bardzo prosze o opinie .
Obserwuj wątek
    • avroml Re: niepewność 19.07.11, 04:19
      można. jak w każdym innym kraju.
    • transilvania Re: niepewność 20.07.11, 11:40
      Ja wiem, że stałych bywalców forum i rumunofilów mogą denerwować takie pytanie, ale trzeba też ludzi zrozumieć. Stereotypy odnośnie tego kraju są nadal w Polsce silne, więc ludzie mają jakąś wypaczoną wizję i wolą zapytać praktyków. Był na forum jakiś czas temu wątek, który sie chyba nazywał: "Rumunia dziki kraj". Warto go poszukać i poczytać. A skrótowo: Rumunia to kraj dosyć bezpieczny, ludzie są mili, pomocni, zbrojne bandy nie grasują :) Drogi mniej więcej takie jak w Polce, czasem nieco lepsze, czasem nieco gorsze, ale bez ekstremów. Trzeba zachować zdrowy rozsądek, jak wszędzie, ale jeśli nie będzie ich prześladował pech, to na pewno dotrą szczęśliwie.
    • tomasza12_1 Re: niepewność 27.07.11, 13:23
      tak jak mowi transyl.... zdowy rozsadek jak w KAZDYM miejscu na swiecie.
      tez bylem tranzytem i wszystko ok:) jezeli bedziesz trzymal sie glownych drog, to trwierdze iz sa lepsze ni w PL.
      • tim-17 Re: niepewność 27.07.11, 23:54
        Naprawde sie nie ma czego bac :), dzisiaj wrócilam z Rumuni, celem wyprawy byl wlasnie ten kraj, tez z dzieckie 6-cio letnim, duzo nieprawdziwych mitów na temat Rumuni tez sie naczytalam przed wyjazdem, bardziej sie czuje niepewnie jezdzac po Polsce, za rok powtórka.
    • Gość: ariol Re: niepewność IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.11, 17:22
      Właśnie jesteśmy po 2 tygodniach pobytu a właścieie objazdówki po Rumunii.
      Jest to przepiękny kraj , bezpieczny i czysty.
      • Gość: Vendeg Re: niepewność IP: *.stalowa.pilicka.pl 26.08.11, 09:15
        Ze wszystkim się zgadzam, tylko nie z tą czystością, co mogę udowodnić dokumentacją fotograficzną ;-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka