Dodaj do ulubionych

Bronku, zalinkowuję

12.04.04, 20:52
zrób Ty sobie wreście przyzwoitą sygnaturkę - w załączonym wątku tłumaczę co
trza łopatologicznie

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=16283&w=10641683
Obserwuj wątek
    • hepik1 Re: Bronku, zalinkowuję 12.04.04, 21:36
      Naprzykład taką:
      NOTGELD wiecznie żywy
    • broneknotgeld Re: edzioszce 13.04.04, 16:53
      Dziynki

Mie to jednak gancegal
      Dyć niy prosza jo na bal
      Yno na te forum fraszki
      - Już niy zowdy tu igraszki.
      • hepik1 Re: edzioszce 13.04.04, 18:50
        Twoja oferta została wzgardzona.Poeci są ponad tym ;-)
      • pejsaty Re: edzioszce 13.04.04, 19:10
        kazdy kto rude miluje
        i tak tu przydryfuje!
        • hepik1 Re pejsaty 13.04.04, 19:34
          A może ty na ormowca się piszesz i przydryfujesz na stałe?
          • pejsaty Re: Re pejsaty 13.04.04, 19:49
            a co chcialbys zebym zostal ormowcem? tylko ze i tak bym tu nic nie wycinal, bo
            posty bronka sa fajne, posty przeciw bronkowi ogolnie dosc smieszne, a
            istnienia siejacych nienawiscia rasowa trolli czy sypiacych jak z rekawa
            wulgaryzmami osob tu nie zauwazylem, wiec moderator raczej nie ma tu wiele do
            wycinania.
            • hepik1 Re: Re pejsaty 13.04.04, 19:58
              Tu w ogóle kogoś innego ciężko zauważyć.Oprócz Poety oczywiście.Musiałbyś jednak
              zdać egzamin z gwary.Bo jak mogłbyś oceniać treść postów jak nie kapujesz w mig
              i do końca,a?Weż no przetłumacz parę fraszek,to zobaczymy czy sie nadajesz.
              • pejsaty Re: Re pejsaty 13.04.04, 20:06
                nie wiem czy umialbym przetlumaczyc nie tracac nic z ich piekna i kunsztu.
                • hepik1 Re: Re pejsaty 13.04.04, 20:35
                  Czyli niestety ,bez rozumienia czytanego tekstu nie nadajesz się.Poza tym nie
                  wiesz jak dojechać z dworca w Katowicach do Halemby a to wie nawet tebe.A powiem
                  Ci,że jeszcze trudniej jest dojechać do Chebzia,Bielszowic ,Goduli czy
                  Orzegowa,prościej już do Kochłowic albo Wirku.Nie,nie nadajesz się na admina
                  RŚl.To jest bardzo specyficzne miasto.Nie na darmo to właśnie tutaj na świat
                  przyszedł Poeta.
                  • pejsaty Re: Re pejsaty 13.04.04, 21:09
                    mylisz sie bylbym wymarzonym kandydatem! jak salomon drugi normalnie bym
                    moderowal!
                    • hepik1 Re: Re pejsaty 14.04.04, 05:29
                      Nie nadajesz się i koniec.Piecyka gazowego brzydko wyzywasz a to cie dyskwalifikuje.

• kolejna cholera wyzywa bronka od spamera

Twój tytuł, nie?
                      • pejsaty Re: Re pejsaty 14.04.04, 10:33
                        piecyk sie czepia bronka bez powodu, a to powoduje zlowrogi warkot z mych ust.
                        jednak gryzc nie bede, dopoki wlos z glowy bronka nie spadnie (wyciety
                        nozycami).
                        • hepik1 Re: Re pejsaty 14.04.04, 11:45
                          pejsaty napisał:
                          dopoki wlos z glowy bronka nie spadnie

A jak mu włos z głowy ma spaść jak on łysy jak,nieprzymierzając ,moje kolano?
                          • pejsaty Re: Re pejsaty 14.04.04, 12:01
                            hepik1 napisał:

> A jak mu włos z głowy ma spaść jak on łysy jak,nieprzymierzając ,moje kolano?

to jeszcze nie powod zeby jezdzic na nim jak na lysej kobyle!
                            • hepik1 Re: Re pejsaty 14.04.04, 14:09
                              Łysa kobyła jednak co nieco włosów ma.Wiem,bo czytałem książkę pt.Łysek z
                              pokładu Idy.To tam ten Łysek nie narzekał wcale na brak sierści ale na
                              ślepotę.Myślisz,że to też może grozić naszemu Poecie?
                              Kurcze,to nie wykluczone.Tak wiele czasu ślęczał przy tym monitorze,sując dla
                              Was ślonskie fraszki...A wy ciągle go zmuszacie do pisania nowych.Ładni z was
                              przyjaciele...
                              • pejsaty Re: Re pejsaty 14.04.04, 14:34
                                to milo, ze czytujesz ksiazki poswiecone rodzimej faunie. zobaczysz jeszcze -
                                spadna ci luski z oczu i zachwycisz sie poezjami Bronka!
                                • hepik1 Re: Re pejsaty 14.04.04, 14:42
                                  Łuski nie tyle spadały co wylatywały zawsze po chwili od komendy Janka Kosa
                                  -Gustlik odłamkowym ładuj- potem było buum i wzmiankowana łuska wylatywała z
                                  tyłu lufy.Wiem, bo też czytałem o tym w książce a nawet widziałem taki film w
                                  telewizji.
                                  • hepik1 Re: Re pejsaty 14.04.04, 14:47
                                    A tyn Gustlik ,co tak ładowoł,to łon tyż nasz,bił sie o ślonskość i
                                    wolność.Prawie jak nasz Notgeld .A ta co łon ładowoł w przerwach między
                                    ładowaniym pocisków odłamkowych to zaś ze Ślonska Cieszyńskiego była ,łod
                                    wisłoka 1 a ściślej łod Skoczowa pochodzila.Hanka ji było.
                                  • pejsaty Re: Re pejsaty 14.04.04, 14:54
                                    z ciebie Hepik jest dobry material na odbiorce poezji fraszkowanej. musisz sie
                                    tylko zaangazowac bardziej i wspolpracowac. pocwiczmy wiec troche. dlaczego
                                    uwazamy wszyscy, ze fraszki Bronka powoduja, ze placzemy z zalosci wielkiej lub
                                    smiejemy sie rechoczac jak zaby? dlaczego milosc w nas buzuje po przeczytaniu
                                    tych strof serdecznych? ano dlatego, ze Bronek wielkim fraszkopisarzem jest!
                                    dlaczego kochamy Bronka? Hepik zapamietaj, bo to wazne - dlatego ze Bronek
                                    wielkim fraszkopisarzem jest! zrozumial juz Hepik? to prosze odpowiedziec mi na
                                    pytanie: "dlaczego fraszki Bronka zachwycaja?".
                                    • broneknotgeld Re: Re pejsaty 14.04.04, 15:03
                                      Ale żeście naszkryflali
                                      Niych se tymat leci dali
                                      Dlo mie przeca to radocha
                                      Lachom sie ny yno trocha.
                                    • hepik1 Re: Re pejsaty 14.04.04, 16:14
                                      pejsaty napisał:
                                      to prosze odpowiedziec mi na
                                      >
                                      > pytanie: "dlaczego fraszki Bronka zachwycaja?".

Bo... ,bo... Bo z Pacanowa jesteście...?
                                      Tam podobno pacanów na cztery nogi podkuwają.
                                      • pejsaty Re: Re pejsaty 14.04.04, 16:59
                                        ech nie zrozumiales jednak. ale widze u ciebie przynajmniej jedna dobra ceche -
                                        lubisz ksiazki i filmy o zwierzetach czego przykladem kon Lysek, koziolek
                                        Matolek i pies Szarik.
                                        polecam wiec twej uwadze watek:
                                        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=261&w=8145067&v=2&s=0
                                        no i sam powiedz czy np. piekna i wzruszajaca fraszka o sikorce cie nie
                                        zachwyca?

Choć my we Polsce sympow niy momy
                                        To tego ptoszka wszyscy tu znomy
                                        A łon jak w lesie nastanie zima
                                        Zowdy sie ciepnie tyż na padlina.
                                        • hepik1 Re: Re pejsaty 14.04.04, 18:11
                                          pejsaty napisał:
                                          > no i sam powiedz czy np. piekna i wzruszajaca fraszka o sikorce cie nie
                                          > zachwyca?
                                          >
                                          > Choć my we Polsce sympow niy momy

No fakt,zwłaszcza ten pierwszy wers jest przecudowny.A ile w nim tajemniczości i
                                          uniesienia,które lada moment może nastąpić.Przy nazwie tego ptaszka "sympa"w
                                          liczbie mnogiej aż łzy mi w oczach stanęły i tylko ostatkiem sił powstrzymałem
                                          je by nie spłynęły po mym policzku,bo ja twardy musze być i Notgeldowi
                                          odpuszczać nie mogę.
                                        • ciupazka Re: Re Do Was... 14.04.04, 18:21
                                          ... hehehehe.... wreszcie Hepika fraszka załatwiła,
                                          milczy jak grób i zamknon wreszcie dziób... hehehe.
                                          A ja po przyjściu z działki
                                          dotleniona i zmęczona
                                          siadam i do Rudy biegnę
                                          fraszki Bronka spragniona!
                                          Telo.Pozdr. Fraszki są super!
                                          Trza pomyśleć o wydaniu.
                                          Niech Ślonska Ziemia cieszy się,
                                          że Bronkanotgelda ma!!!

P.s. Hepiczku! Na mądrej głowie włosa ni ma!
                                          A tyś pewnie dobrze kudłaty, he?
                                          Pozdrowiom i Cię, hehe.
                                          Piwko Kozel z soczkiem malinowym
                                          wzmocniło mnie i humor poprawiło, hehe
                                          Zapraszam i Was , bo dobry ku temu pojednania czas!
                                          Hej!
                                          • pejsaty Re: Re Do Was... 14.04.04, 19:09
                                            na piwko to ja chetnie. a i Hepik wreszcie wydukal, ze go fraszka Bronka
                                            zachwyca. trzeba to uczcic kuflem pieniacej sie ambrozji. a skoro juz mowimy o
                                            chmielowym darze, nie mozna nie zacytowac slynnej fraszki Rudzkiego Mistrza:

Wiym jo jak pomogo piwo
                                            Moja ślubno tyż sie dziwo
                                            W środku nocy ustymp moj
                                            I do gory siko h..
                                            W doma niy mom pisuara
                                            Mynczy mie ta nocno "mara"
                                            Frela moja zaś sie śmieje
                                            Wiy co sie po piwie dzieje.
                                            • ciupazka Re: Re Do Was... 14.04.04, 19:23
                                              Samo życie...I jak tu się nie uśmiechnąć, no jak, nie odbierajcie nam tej
                                              radości, w każdym temacie uśmiech za darmo macie! Hej! Wasze zdrówko, pije
                                              drugie z sokiem malinowym czeskie piwko. Częstuje i Was i za WAs!!! A za
                                              Bronka zdrówko szczególnie.Telo.Pozdr.
                                            • hepik1 Re: Re Do Was... 14.04.04, 19:29
                                              pejsaty zacytował:
                                              >
                                              > Wiym jo jak pomogo piwo
                                              > Moja ślubno tyż sie dziwo
                                              > W środku nocy ustymp moj
                                              > I do gory siko h..
                                              > W doma niy mom pisuara
                                              > Mynczy mie ta nocno "mara"
                                              > Frela moja zaś sie śmieje
                                              > Wiy co sie po piwie dzieje.

A link do tego wątku to pies?Bo to jest dobre.A przecież nie będę szukał wśród
                                              5000 postów Fraszkopisarza-pejsaty,nie bądź taki-linka daj mi luby,plis.
                                              • pejsaty Re: Re Do Was... 14.04.04, 19:43
                                                oj hepiku bezkurcyjo, nie myslisz chyba, ze sobie to wymyslilem?
                                                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=261&w=8160848&a=8296134
                                                aha i wychodzac na drugiego browara dodam jeszcze w progu:

Racjo mosz we tym że zdrowszy chmiel
                                                Ty tysz sie piwo terozki szczel
                                                Mie zaś przi drugim skończy sie werwa
                                                I ze komputrym zrobia sie przerwa.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=261&w=8184787&a=8281870

• hepik1 Re: Re Do Was... 14.04.04, 21:02
                                                  pejsaty napisał:

> oj hepiku bezkurcyjo, nie myslisz chyba, ze sobie to wymyslilem?

Nie,nie .Tak nie pomyślałem nawet przez chwilę.Za link dzięki.Masz u mnie
                                                  plusa,jak byś startował na członka ORMO.
                                                  Nareszcie zrozumiałem ,dzięki tej fraszce dlaczego Poeta tak co wieczór musi to
                                                  piwo strzylać-co by żonka sie roześmiywała-starość niy radość -jakoś te rzeczy
                                                  cza stymulować.

• broneknotgeld Re: Re Do Was... 14.04.04, 21:35
                                                    Życie bez chmielu biydne by było
                                                    Jak źdzybko szumi to przeca miło
                                                    Czowiek pszoć światu by chcioł zarozki
                                                    Myńsze sie robiom te nasze troski.
                                                  • pejsaty Re: Re Do Was... 15.04.04, 20:42
                                                    hepik1 napisał:

Masz u mnie
                                                    > plusa,jak byś startował na członka ORMO.

podpusciles mnie hepiku na startowanie na ormowca, a teraz plusa zabierasz?
                                                    ladnie to tak?
                                                  • miltonia Re: Re Do Was... 16.04.04, 16:49
                                                    I jak tu nie kochac Pejsatego. Poryczalam sie normalnie ze smiechu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka