majkelos1948 03.11.11, 17:51 witam, gdzie można oddawać,komu przekazać zebrane zakrętki? Mam ich ok 3kg a nie za bardzo wiem gdzie je oddać,pisałem @ do hufca w Rudzie ale od ponad tygodnia nie odpisują.. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
koannak Re: Zakrętki 03.11.11, 18:14 Witam, sama też zbieram - proponuję najbliższą szkołę, przedszkole, te instytucje chetnie organizują takie zbiórki, może to być też dziecko sąsiadki, które dostanie dodatkowe punkty do zachowania na świadectwo za aktywność :) Odpowiedz Link Zgłoś
majkelos1948 Re: Zakrętki 03.11.11, 18:20 no tak to wiem że jakieś szkoły biorą w tym udział ale chciałbym konkretnie wiedzieć, dzwoniłem do szkoły 15nastki,na Halembie,to mi powiedziano że nie wiadomo czy szkoła bierze w tym udział..no a żadnego dzieciaka wokoło nie ma:) nie mieszkam w bloku. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
koannak Re: Zakrętki 03.11.11, 18:27 Proszę zapytać w gimnazjum nr 9 - 32 242 65 23 - lub przedszkolu na Zamenhoffa - 242-65-00, ja zbieram dla wnuczki koleżanki z pracy - ona chodzi do przedszkola. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
cols.cols Re: Zakrętki 08.11.11, 16:44 można dostarczyć na ul. Piotra Skargi 87 - firma van Gansewinkel. Odpowiedz Link Zgłoś
pipi43 Re: Zakrętki 08.11.11, 17:26 Masz na myśli Zabrze? Bo w Rudzie nie kojarzę takiej ulicy. Odpowiedz Link Zgłoś
koannak Re: Zakrętki 08.11.11, 17:45 P.Skargi jest boczną ulica od ulicy Grodzkiej (tam gdzie jest poczta), ale tez nie kojarzę tam tej firmy Odpowiedz Link Zgłoś
mellin Re: Zakrętki 08.11.11, 19:44 SP nr 40 w Rudzie Śląskiej Goduli, Przedszkole "Koniczynka" w Goduli oraz SP nr 6 Ruda Śląska Orzegów. Odpowiedz Link Zgłoś
arnika_2 Re: Zakrętki 09.11.11, 18:54 Zespół Szkół Nr 3 Specjalnych im. św Łukasza (Szkoła Życia) Wirek-Kąty Przedszkole Nr 28 - koło szpitala w Bielszowicach Przedszkole Nr 42 - Kochłowice-Brzozowa Odpowiedz Link Zgłoś
w36 Re: Zakrętki 09.11.11, 20:55 majkelos1948 napisał: > witam, gdzie można oddawać,komu przekazać zebrane zakrętki? Najlepiej wrzuć te nakrętki do tych "dzwonów" na odpady plastikowe. Jest ich sporo w Rudzie np. koło Tesco na Czarnym Lesie, przy Plazie itd. . A jeśli chcesz zrobić coś dobroczynnego to po prostu przelej choćby 5zł na jakąś organizację. Bardziej im pomożesz niż obdarzając tymi nakrętkami, za które nie dostaną nawet 3zł, dodatkowo marnując swoje siły na zanoszenie tych zakrętek do skupu. Skórka nie warta wyprawki. Polecam lekturę: atrapa.net/legendy/zbiorkasmieci.htm Odpowiedz Link Zgłoś