Dodaj do ulubionych

Do referendystów.

16.06.13, 10:39
To Wy jesteście najbardziej postępową siłą w naszym mieście,SIŁĄ. Przy pierwszym referendum byliśmy prawie osamotnieni, następnym referendu które było mieliśmy poparcie i jak się okazało tylko słowne.Bo ma może ktoś statystykę oddanych prawdziwych list poparcia przez partie, stowarzyszenia itd.? Komu zależało na dostarczeniu tych"lewych" to wiemy i z tym poczekamy do wyjaśnienia.Natomiast wiem,że te nasze demokratyczne poczynania nie poszły na marne.Bardzo wiele już zmieniliśmy i to żyje w naszej świadomości a,że bitwy przegraliśmy?.Myślę,że wojnę wygramy i nie można tego zmarnować.Dalej trzymajmy się razem a poparcia udzielimy tym którzy na to zasługują.Nie może nam zabraknąc wiary w to co robiliśmy, robimy i będziemy robić jest słuszne i prowadzące do naszej lepszej przyszłości.Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • mietlorz707 Re: Do referendystów. 16.06.13, 14:14
      Waple, wyjaśnij jak tę wojnę wygracie? Jakiś przewrót pałacowy cy cóś?
      Przecież od początku unikacie odpowiedzi na to, co dalej, chcecie tylko władcę obalić, jak więc możesz pisać o lepszej przyszłości? Co zrobisz jeśli następny władca okaże się jeszcze gorszy?
      A że wojnę wygracie, to pewne. Tylko że to taka wojna z terminem ważności: "jesień 2014".
    • hynio59 Re: Do referendystów. 16.06.13, 14:23
      Ktoś tu ćpał. Nie mówiąc o tym, że beczy i krwawi jak rżnięte ciele. Pozdrawiam.
    • miglanc_pl Re: Do referendystów. 16.06.13, 14:57
      A już uwierzylem ze terapia wstrząsowa pomogła, ale bardzo się pomyliłem, z tego powyższego postu widać że jednak zaszkodzila. Jesteście "siłom" jak mawiał p. majster w skeczu z Gołasem i wężykiem, abyście zapamiętali tą lekcję.
    • 2nairama Do referendysty Wpale. 16.06.13, 15:36
      waple napisał:

> Nie może nam zabraknąc wiary w to co robiliśmy,
      > robimy i będziemy robić jest słuszne i prowadzące do naszej lepszej przyszłości
      > .Pozdrawiam.

Faktycznie, nadzieja umiera ostatnia.
    • fifik_rsl Re: Do referendystów. 16.06.13, 15:59
      Zastanawiam się czy zdaje się Pan z sprawę z tego że po każdym tego typu wpisie ośmiesza Pan nie tylko siebie, ale całą grupę referedalną.
      To że Pana nikt poważnie nie traktuje to jedno, ale rzutuje to też na całą inicjatywę i grupę.
      W sumnie mnie to tam lotto, ale dziwię się że nikt z decydentów tej grupy na te wpisy nie reaguje...
      • amarian2 fifik 16.06.13, 16:55
        Demokracja to nie jest dla nas slogan. Nie ma decydentów grupy referendalnej. Każdy z referendystów ma prawo się wypowiedzieć i mieć swoje poglądy.
        Ja nie boję się o to, że waple nas ośmiesza. Ja boję się tych, którzy z niewielką wiedzą samorządową stawiają niepodważalne twierdzenia.
      • waple Re: 16.06.13, 16:58
        Do fifik:Czytałem tu na forum,że został Pan kontuzjowany fizycznie nad czym ubolewam.A wpisy na mój temat doprowadzają Pana do inwalidztwa intelektualnego ale ja Pana nie wysyłam do specjalisty.A do Pana wiadomości to, każdy głupi ma swój rozum a jeszcze jedno.Pewien wielki filozof powiedzeał przed śmiercią WIEM,ŻE NIC NIE WIEM.I na tym zakończę, bo zdaję sobie sprawę,że inwalidzi to mają do siebie,że są uszczypliwi,ale ja im to wybaczam mając na względzie ich poszkodowanie przez los,więc z mojej strony szacunek i pozdrawiam.
        • 22burza Re: 16.06.13, 19:29
          a ja się obawiam,że taki wychowawca młodzieży wypaczy ich poglądy na sprawy społeczne i zasady zdrowych stosunków między ludzkich nauczy ich natomiast jak nie zgadzać się z większością,jak pisać elaboraty i jak ubliżać starszym tylko dlatego,że mają inne widzenie świata.Ja cię też nie poślę do specjalisty,bo w Rudzie nie ma takiego dobrego co by da łsobie z tobą radę,ale proś św. Roch o rozumu trocha.
        • pipi43 Re: 20.06.13, 14:00
          waple napisał:

>zdaję sobie sprawę,że inwalidzi to mają do siebie,że są uszczypliwi,ale ja im to wybaczam mając na względzie ich poszkodowanie przez los,

Łaskawca...
      • aptykorz Re: Do referendystów. 16.06.13, 21:49
        fifik znowu się mylisz , mnie się podoba to jak pisze waple , ma swój styl i sposób przekazu tak jak pisze , wcale nie czuje się ośmieszony przez jego wpisy
        skup się człowieku na temacie a nie na osobie , analizy psychiatryczne masz do bani , natomiast analizy socjologiczne bardzo romantyczne w sam do pełni księżyca ....
      • fast-kajfasz Re: Do referendystów. 16.06.13, 21:54
        No no brawo.
        • skalar2011 Re: Do referendystów. 16.06.13, 22:03
          kajfuś brawo czyżby cie nareszcie oświeciło?
          pozdrawiam wapla, ma gość zacięcie i wiele zasług i za to mu chwała i myśla że ci którzy go atakują pokazują swoje wredne charaktery, ale coż niektórzy podnoszą swoje ego najbardziej tym, jak drugiemu dokopią, a jest w tym mieście ich wielu szczególnie przy pofyrtanej
          • fast-kajfasz Re: Do referendystów. 18.06.13, 19:55
            A co miało oświecać? Stwierdzam fakt znany od dawna. Wapl plecie trzy po trzy i ośmiesza referendystów.
    • k-ers Re: Do referendystów. 17.06.13, 19:46
      Tylko o co wy barany walczycie ?.
      • 22burza Re: Do referendystów. 18.06.13, 23:00
        kajfasz,już nikt bardziej od ciebie nie plecie trzy po trzy para piętnaście,różnica polega na tym ,że Waple ma jakąś misję do spełnienia i tym zyskuje sympatię innych,a do ciebie nikt się nie chce przyznać,bo wszyscy się boją,że znajomość z tobą może ich pozbawić przyjaciół i ludzkiego szacunku.
    • pipi43 Re: Do referendystów. 18.06.13, 23:19
      waple napisał:

Przy pierwszym referendum byliśmy prawie osamotnieni, następnym referendu które było mieliśmy poparcie i jak się okazało tylko słowne.

Kiedy odbyło to drugie, czy też "następne" referendum???
      • meg114 Re: Do referendystów. 20.06.13, 22:01
        Pipi, inteligentny czytelnik się domyśla, o co chodzi autorowi. Nie miałaś w szkole takich zadań na j. polskim: co autor miał na myśli?
        A ty Kajfasz jak się tak martwisz o wizerunek referendystów, to idź dalej i opowiadaj jak to się z prawdziwych wpadek robi coś innego. Pamiętasz, jak to było z tymi zrywanymi plakatami?
        • pipi43 Re: Do referendystów. 20.06.13, 23:09
          meg114 napisał(a):

Pipi, inteligentny czytelnik się domyśla, o co chodzi autorowi. Nie miałaś w szkole takich zadań na j. polskim: co autor miał na myśli?

Skoro sama zaczęłaś szkolny temat; mam nieodparte, po prostu nieodparte wrażenie, że jesteś belfrem...
          Jesteś taka... obiektywna;)
          • waple W Majestacie Śmierci. 22.06.13, 18:00
            Piszę tu w imieniu swoim i osób które się do tego chcą przyłączyć.Dziękuję,że w chwilach trudnych osobiście to uszanowaliśmy nie atakując osób dotkniętych tą tragedią.Pomimo animozji, niezgody itp.nie zdarzył się ani jeden przypadek ataku na osoby dotknięte tragedią osobistą.Pokazaliście klasę,że jesteśmy ludzmi. Dziękuję i pozdrawiam.
    • miglanc_pl Re: Do referendystów. 24.06.13, 09:02
      Bierzcie przykład ze stolicy, co znaczy poparcie dla referendum ludzie w kolejkach czekali aby złożyć podpisy a nie wysłuchali bluzgów pod hasiokiem. I tu jest pies (ten od komputera) pogrzebany .
    • auto-blog Re: Do referendystów. 26.06.13, 12:35
      Dajcie już spokój z tymi referendami, chodzeniem po ludziach i psuciem im humoru.

Po za tym marnujecie tylko nasze publiczne pieniądze na te chore gierki polityczne.

Od tego są wyboru które notabene przegraliście, więc poczekajcie z łapami i gorącymi dupami do następnym wyborów. Krzesełka poczekają.

PS Nie głosowałem na obecną Panią prezydent, żeby nie było.
      • 3barnaba Re: Do referendystów. 26.06.13, 13:19
        mosz coś do powiedzynio czy ino chciołeś sie zareklamować ?
      • aptykorz Re: Do referendystów. 26.06.13, 13:54
        chyba cie ciut porąbało żeby pisać takie pierdoły :" Dajcie już spokój z tymi referendami, chodzeniem po ludziach i psuciem im humoru. "

kto , gdzie i kiedy coś zbierał , podpisywałeś jakąś listę , czy co ? ? ?

chyba że masz zapłon jak ślimok i wcześniej nie wpuścili cie do kompa ........

jak to dotyczy spraw sprzed miesiąca to nie odpisuj , ino się klupnij , wiesz gdzie .......
    • 22burza Re: Do referendystów. 26.06.13, 13:45
      takich cwaniaków było już na tym forum więcej,na innych szczekają a sami chcą wszystko mieć za darmoche, czy to co ty robisz auto-blog to nie społeczne pieniądze ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka