stara-baba-pl 30.07.13, 12:50 Uaaaa a baseny dwa :/ katowice.gazeta.pl/katowice/1,35063,14357365,_Fajna_dupa__na_miejskim_kapielisku_nie_chce_wejsc.html#LokKatTxt Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hepik1 Re: Basen na "frynie" 30.07.13, 16:30 No proszę... pic potrafia ,sikać do basenu potrafią,przeklinać potrafią,podgladać w kabinach potrafią a głupiego referendum zrobic -nie potrafią ;) Odpowiedz Link Zgłoś
marynik Re: Basen na "frynie" 30.07.13, 18:16 hepik1 napisał: > No proszę... pic potrafia ,sikać do basenu potrafią,przeklinać potrafią,podgla > dać w kabinach potrafią a głupiego referendum zrobic -nie potrafią ;) Tobie upał zaszkodził czy co? O basenie na Frynie to prawda, szkoda, że tylko tyle napisano, bo to i tak nie jest cała prawda. Syf, kiła i mogiła. Kiedyś przynajmnie raz w sezonie wymieniano wodę, teraz w dużym basenie to już nie woda - a pomyje. W malutkim baseniku wody tyle co kot napłakał, tylko zamoczyć dziecięce małe nózki i się wysikać. Od 9 rana do 18 wieczorem - to już "belówa". Jestem ciekawa czy sanepid bada tę wodę ? Jeśłi nie - to czas najwyższy. W XXi wieku to wstyd mieć taki basen w mieście. Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re: Basen na "frynie" 30.07.13, 18:34 O! I to chodzi,marynik,tak powinno wygladać rzetelne dziennikarstwo! A tutaj panienka po filologii polskiej ,z licencjatem z dziennikarstwa nadaje co usłyszała na basenie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re: Basen na "frynie" 30.07.13, 18:47 Zauważ ,marynik,że o samym kąpielisku w NB są całe dwa zdania: "Trzy baseny, zjeżdżalnia, prysznice, plac zabaw dla dzieci i zaplecze sanitarne. Nieźle, pomyślałam rozkładając koc." " Czasem drzwi nie mają blokady, ani zamka - cóż." A cała reszta o zachowaniach naszych ziomali i ziomalek czyli rudzian i rudzianek (bo nie sadzę,że to jakies gorole z Zagłębia szturmowały nasz basen ;) Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re: Basen na "frynie" 31.07.13, 11:01 Poczytac komentarze ,tylko jeden nawiazuje do samego stanu kapieliska,reszta do naszej śłąskiej kultury ;) katkuti20 godzinę temu Oceniono 3 razy 1 Sama jestem ze Śląska z Gliwic, od niedawna pracuję na granicz Chorzowa i Świętochłowic i mam taką pracę, że codziennie widzę zachowanie ludzi w tych miastach. Prawie każdego dnia zadziwia mnie różnica zachowania się ludzi, mimo iż miasta są nie tak daleko od siebie oddalone. Pani pisząca artykuł dziwi się że kobiety nie mają klapek, na Śląsku nie obce jest przekonanie, iż sobota jest dniem przeznaczonym na higienę ciała, stojąc w kolejce w supermarkecie czuć to niemiłosiernie - bo czymże jest antyperspirant. Zaś jadąc w głąb Śląska mam wrażenie że wjeżdżam w głęboki ciemnogród, gdzie naprawdę życie i przekonania, jak również słownictwo, rola kobiety i meżczyzny we wzajemnym pożyciu to głęboki Ciemnogród - sama jestem Ślązaczką, umiem "godać" ale patrząc na was niektórych Ślązaków opada mi szczęka. Cały tekst: katowice.gazeta.pl/katowice/1,35063,14357365,_Fajna_dupa__na_miejskim_kapielisku_nie_chce_wejsc.html?v=1&obxx=14357365#opinions#ixzz2abyJnRzz Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re: Basen na "frynie" 31.07.13, 11:30 A gdyby pani Michalina w tym samym czasie pojechała do Rzeszowa... wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,14360964,Kibole_Resovii_vs__policja_na_basenie__W_ruch_poszly.html?lokale=katowice#BoxWiadTxt ...na Pulitzera by sie załapała ;) Odpowiedz Link Zgłoś
fkae Re: Basen na "frynie" 01.08.13, 22:36 hepik1 napisał: > A gdyby pani Michalina w tym samym czasie pojechała do Rzeszowa... > wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,14360964,Kibole_Resovii_vs__policja_na_basenie__W_ruch_poszly.html?lokale=katowice#BoxWiadTxt > ...na Pulitzera by sie załapała ;) Masz urlop, czy znowu klepiesz te posty w godzinach pracy, w miejscu pracy do którego się tu przyznałeś? Albo na zmiany już tam robisz? Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re: Basen na "frynie" 30.07.13, 16:59 "Fajna dupa ale z twarzy" www.facebook.com/michalina.bednarek.1/photos Odpowiedz Link Zgłoś
skalar2011 Re: Basen na "frynie" 31.07.13, 13:31 hepik twoja tępota mnie poraża!!!! upał ci szkodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
amarian2 Re: Basen na "frynie" 31.07.13, 18:59 Hepik czy ty nadal panujesz nad sobą. twoje reakcje na zwykły krytyczny i prawdziwy artykuł, twoja dziurawa pamięć dotycząca samego forum, naprawdę się martwię. Fakt, że mietlorz często odgaduje twoje myśli, ty coś postanowisz a on już pisze ale bez hepika to nie byłoby te forum. Uważaj na siebie, lekarza, odpoczynek zalecam. Odpowiedz Link Zgłoś
skalar2011 Re: Basen na "frynie" 31.07.13, 21:23 wiesz amarian niektórzy nie odróżniają bagna od czystej wody, odpowiado im toplanie w marasie, bo wtedy nie widać ich wrednych i zakłamanych pycholi Odpowiedz Link Zgłoś
mietlorz707 Re: Basen na "frynie" 31.07.13, 21:29 Rybki natomiast mają zwyczaj srania do wody w której pływają. Odpowiedz Link Zgłoś
pipi43 Re: Basen na "frynie" 31.07.13, 21:44 mietlorz707 napisał: Rybki natomiast mają zwyczaj srania do wody w której pływają. Dobrrre! Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re: Basen na "frynie" 31.07.13, 21:30 To jeszcze raz-w tym artykule nie ma praktycznie nic krytycznego o samym kapielisku. Jak tam jest naprawdę,nie wiem,w życiu nie byłem. Tam sa same mocno krytyczne uwagi o zachowaniu ludzi,mieszkańców Rudy Ślaskiej. Zapewne prawdziwe,tyle,że do zaobserwowania na kazdym kąpielisku nie tylko na Śląsku ale w każdym dużym skupisku ludzkim,jakim były baseny w te upały. Pani Michalina mieszka w Panewnikach i mogła się wybrać na Starganiec(bliżej) i popełnic artykuł o plaży dla nudystów a właściwie o podgladaczach owych.Z podobnym w stylu tytułem ,klikalność byłaby duzo większa. A z mietlorzem wiążą mnie więzy krwi-mietlorskie ;) Jak go kasowałem kiedyś i sie wściekał to tylko taka ściema była,dla niepoznaki ;) Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re: Basen na "frynie" 31.07.13, 21:41 "Z jednej strony dwie mamy i ich dwie pociechy w wieku około sześciu lat - Alex i Kevin. Chłopcy bawili się radośnie, najpierw się kąpali, a potem zaczęli kopać swoje mamy, które całą sytuacją były wyraźnie rozbawione. Gdy nie reagowały, zaczęli się oblewać wodą z butelek i wykrzykiwać: "Heil Hitler" albo "ty gnoju". Wszyscy wokoło doświadczyliśmy skutków tej zabawy i po kilku minutach byliśmy mokrzy. Coś się stało? Przecież jesteśmy na basenie, wolno lać. Ale gdy woda w butelkach się skończyła, jeden z chłopców zapragnął zjeść jajko na twardo i obierając je zaczął rzucać fragmentami skorupki w ludzi. Mamy nie reagowały, zajęte omawianiem postury przechodzących obok mężczyzn i omawianiem koloru tipsów." Że niby edukacja za Dziedzicowej już taka,że maluchy uczone kopania swoich matek z okrzykiem Heil Hitler? Że skalar to ... ale Ty,Marian? Zlituj sie. Kretyński artykuł jakiejś stażystki w katowickiej GW. Cały tekst: katowice.gazeta.pl/katowice/1,35063,14357365,_Fajna_dupa__na_miejskim_kapielisku_nie_chce_wejsc.html#LokKatTxt[/u]#ixzz2aeaYmi42 Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re: Basen na "frynie" 31.07.13, 21:45 "Na murku siedzi grupa młodych mężczyzn. Pod nogami trzy puste butelki, w ręce czwarta, do połowy pusta i mętny wzrok. Szybko się okazuje, że to ich pokaz bikini. Każda kobieta przechodząca obok nich była automatycznie oceniana. Nadmiar słońca i alkoholu spowodował, że "basenowi" jurorzy nie przebierali w słowach. Najwyższe słowa uznania to: "fajna dupa z twarzy". Cały tekst: katowice.gazeta.pl/katowice/1,35063,14357365,_Fajna_dupa__na_miejskim_kapielisku_nie_chce_wejsc.html#LokKatTxt[/u]#ixzz2aecaGcvu Odpowiedz Link Zgłoś
pipi43 Re: Basen na "frynie" 31.07.13, 21:47 Ciekawa jestem, skąd Michalina wie, że to byli Alex i Kevin. A nie np Aleks i Kewin. Pewnie ta rozmowa o tipsach ją naprowadziła... Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re: Basen na "frynie" 31.07.13, 21:55 Po filologi polskiej takie róznice się słyszy. ;) Po raz ostatni-to nie jest artykuł o mankamentach samego kapieliska. To jest pełen pogardy artykuł o zachowaniach mieszkańców Rudy Śląskiej. Ale mariany i inne skalary,chetnie go wlaczą w uzasadnienia dla ewentualnego referendum ,gdyby jednak to RIO... itd itp Odpowiedz Link Zgłoś
blumkul Re: Basen na "frynie" 01.08.13, 20:47 Skalarku drogi;) powiedz nam proszę, czy gdyby Twoje zachowanie tu na forum ta dziewczyna opisała nie powstałby artykuł o podobnym oddźwięku:)??? Skąd mali mają brać przykład skoro - jak widać- więksi są właśnie tacy jak nie raz tu widzimy:) Odpowiedz Link Zgłoś
skalar2011 Re: Basen na "frynie" 31.07.13, 21:57 chopcy, hepiki i mietlorze nie podniecajcie się tak, jeszcze orgazm będziecie mieli od cytowania tych idiotycznych tekstów, spoko wszyscy rozumiemy że wam taki styl pasuje, tylko nie wiemy dlaczego? ale widać niektórzy tak mają podniecenie spływa na nich w najmniej oczekiwanych momentach- trzeba do psychologa bo sami sobie nie poradzicie piszcie dam namiary Odpowiedz Link Zgłoś
pipi43 Re: Basen na "frynie" 31.07.13, 22:03 skalar2011 napisał: trzeba do psychologa bo sami sobie nie poradzicie piszcie dam namiary Sądząc po twoim zachowaniu chyba niezbyt skuteczny. Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re: Basen na "frynie" 31.07.13, 22:44 Skalar,chcesz kogoś deprecjonować (obrazić)to trzeba wysyłac do psychiatry,brzmi bardziej pejoratywnie. Psycholog zbyt łagodnie i przyjaźnie.Swojego psychologa w swoim czasie nawet Adaś Małysz miał.Obok fizjologa ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mietlorz707 Re: Basen na "frynie" 31.07.13, 23:04 Rybko, skąd w tobie tyle agresji? Odpowiedz Link Zgłoś
skalar2011 Re: Basen na "frynie" 01.08.13, 20:03 mietlorz707 napisał: > Rybko, skąd w tobie tyle agresji? agresji ależ skąd, tylko mi was szkoda że nie zdajecie sobie sprawy z waszego stanu Odpowiedz Link Zgłoś
amarian2 hepik 01.08.13, 19:45 ...ale Ty,Marian? Zlituj sie. Hepik ty wszędzie widzisz Dziedzic. Jak napiszą "X" to też o p. prezydent? Gdzie w moim wpisie widziałeś te nazwisko??? A wracając do artykułu. Wiem, że zaraz mi policzysz ilość dni ciepłych ale jakość dziwnie Miasta stawiają na jeden dobry basen otwarty. Ostatnio Radzionków, Świętochłowice itd. U nas ten basen ma dokumentację remontową od 1994 roku a w 2005 jako RM daliśmy 1,5 mln na remont I etap a dyrektor nie wykorzystał. Od 30 lat nie zamoczyłem nogi w tym co normalnie u nas się nazywa żur. Basen ten jest dzielnicowym i nie ma możliwości go rozbudowy. Budowa parkingu i jakieś dziwne pomysły są skazane na niepowodzenie. Oczywiście te kilka milionów na filtry nawierzchnię trzeba dać. I wreszcie trzeba się przyznać, zamknięcie Zdebla to były groszowe oszczędności a dla mieszkańców pozbawienie ich możliwości letniego odpoczynku. A co do zachowania się na basenie. To jest tak jak z knajpą. Idziesz do dobrej to mało prawdopodobne abyś się natknął na sikającego w gacie i leżącego pod stolikiem. A idziesz do speluny to ... Tylko tu mieszkańcy nie mają wyboru. Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re: hepik 02.08.13, 06:29 amarian2 napisał: >Miasta stawiają na jeden dobry basen otwarty. Ostatnio Radzionków, Świętochłowice itd. Tam sobie moga na to pozwolić,bo tam kilkuletni chłopcy nie krzyczą Heil Hitler i nie kopią swoim mam ,gdy te rozmawiają o swoich tipsach. Chłopcy bawili się radośnie, najpierw się kąpali, a potem zaczęli kopać swoje mamy, które całą sytuacją były wyraźnie rozbawione. Gdy nie reagowały, zaczęli się oblewać wodą z butelek i wykrzykiwać: "Heil Hitler" albo "ty gnoju". (...) Mamy nie reagowały, zajęte omawianiem postury przechodzących obok mężczyzn i omawianiem koloru tipsów. Odpowiedz Link Zgłoś
fkae Re: Basen na "frynie" 02.08.13, 13:45 Niestety, to jest prawdziwy obraz większości nas - Rudzian. A nic nie wskazuje, że może być lepiej - choćby z tego względu, że coraz więcej normalnych ludzi, których na to stać, z tego miasta wyjeżdża. Jeżeli miasto o wielu lat dba tylko i wyłącznie o górniczą monokulturę i rozrywkę w stylu "umpa umpa", to to są właśnie tego efekty. Zaczyna się od tego, że ktoś poza RŚl. dostanie dobrą pracę i wiele nie trzeba, żeby nie chciał tu dłużej mieszkać. To co opisane w artykule, to jeszcze i tak jest pikuś, w porównaniu z tym co zaczyna być widać coraz bardziej wyraźnie - coraz więcej ogolonych na pałę podpitych (a może i coś jeszcze więcej) kiboli i różnej maści ich kolegów w "tuningowanych" pojazdach. Jeżeli miasto potrafi np. wydając koncesje i pozwolenia na taką a nie inną działalność, doprowadzić do sytuacji jak np. na ul. Pokoju - gdzie obok siebie mamy spelunę i charakterystyczny markecik, to na całkiem spokojnym do tej pory osiedlu zaczyna być chamsko, głośno w nocy i niebezpiecznie. O działalności Straży Miejskiej nie ma co pisać, o tym tu już dużo było napisane... To miasta się upadla, wieśniaczeje i chamieje na własne życzenie... Choćby nie wiem jakie ankiety UM przygotowywał i jakie mu wychodziły wyniki. Dno już blisko! Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re: Basen na "frynie" 03.08.13, 10:31 Dzięki fkae! Przywracasz wiarę w ludzi,że potrafia zrozumieć ,że to nie o rudzkim basenie tekst tylko o Rudzianach;) Odpowiedz Link Zgłoś
fkae Re: Basen na "frynie" 03.08.13, 11:39 hepik1 napisał: > Dzięki fkae! > Przywracasz wiarę w ludzi,że potrafia zrozumieć ,że to nie o rudzkim basenie t > ekst tylko o Rudzianach;) Tak to odbieram - że to przede wszystkim o Rudzianach. Choć znając życie nie tylko Rudzianie z tego basenu korzystają - np. Świętochłowiczanie-Zgodzianie też. Ponadto takie zachowania to u nas smutna prawda, ale nie tylko u nas - wyjedź na weekend w Beskidy, obojętnie czy na szlak, czy spędzić czas w jakikolwiek inny sposób, a bez trudu zauważysz takich Ci z basenu i to nie tylko Rudzian. I tu sprawdza się stara prawda - "jak Cię widzą,tak Cię piszą" - niestety, często podchodzi się do nas z dystansem, dopóki nie wyjdzie na wierzch z jakim typem mają do czynienia, jedynym kryterium reakcji jest nasza gwara i tablica rejestracyjna. Wątek dotyczący Rudzian z basenu wplata się też w wątek nt powstającego placu zabaw na Nowym Bytomiu. Nie należy do rzadkości, że wracający z basenu przez park rodzice z dziećmi, nie reagują wcale, gdy ich pociechy śmiało pakują się przez prowizoryczne ogrodzenie niszcząc je, na teren PLACU BUDOWY placu zabaw żeby skorzystać z niedokończonych jeszcze na nim urządzeń. Rodzice stoją spokojnie z boku i się przyglądają, aż dzieciątka skończą "zabawę". Niestety, tacy jesteśmy i jeżeli chodzi o basen, czy inne miejsca w mieście - sami przyczyniamy się do ich dewastacji, do takiej czy innej tam panującej atmosfery. Odpowiedz Link Zgłoś
cicloppe Re: Basen na "frynie" 05.08.13, 23:18 Mizerio Rudzkiej Inteligencji i przede wszystkim Droga Pani Michalino!!!! Zapraszam na Basen Leśny w Zabrzu, tam pływają "ludzkie spławiki" i to dosłownie!!! A wszelkie zbiorniki naturalne? Typu Pławniowice, Czechowice, Chechło? Na basenach sikają dzieci, a tam trwają otwarte zawody na najsilniejszy strumień moczu A.D. 2013. Oto Polska, niestety! Odpowiedz Link Zgłoś
fifik_rsl Re: Basen na "frynie" 06.08.13, 12:37 Ten artykuł ma dwa aspekty, opis zachowania osób i sama jakość basenu. O ile nie mam zamiaru polemizować z opisem zachowania ludzi, to już twierdzenie jaki basen tacy mieszkańcy, a taką tezę sugerował artykuł, się nie zgadzam. Chamstwo na basenach otwartych o ile pamiętam było od zawsze. Nie lepiej było za "gó...anych" lat kiedy chodziło się na Strzelnicę. Tam także było chamstwo i prostactwo, polegające na wulgarnych tekstach, wrzucaniu do wody, czyli wszystkim tym co dziś widzimy na Frynie. Żeby nie było, Zdebel kilka lat temu także podobnie, chociaż mimimalnie lepiej. Prawda jest taka im droższe wejście, im trudniejsze przeskoczenie przez płot tym większa selekcja na tego typu obiektach. Oczywiście możemy zrobić wejście po 15 złotych, wtedy znaczna część Chebziańskiej Patologii pójdzie pływać na Staw Marcina i nie zdziwię się że kilku może powiększyść ogólną liczbę osób które utoną. Bo nie ma nic gorszego niż 15 letni gó...arz, 35 stopniowy upał i puszka najtańszego piwa z biedronki. Kiedy są na Nowobytomskim Basenie to przynajmniej jest nad nimi jakaś minimalna kontrola. Problem jest niestety taki, że mamy tylko jeden basen w mieście więc każdy jest na nich skazany. Temat jest tu ciągle wałkowany więc nie będę się powtarzał. Ostatnia sprawa to sam basen i woda w nim. Ktoś pisał żur, ja napiszę mieszanka żuru i grochówki z aromatem chloru. Pierwszy raz od dawna miałem opory żeby do niego wejść. Remont generalny i to natychmiast. Odpowiedz Link Zgłoś
cicloppe Re: Basen na "frynie" 06.08.13, 22:34 Dokładnie Filik! DOKŁADNIE!!!!! W myśl zasady jak się nie ma co się lubi ..... Też chciałbym mieć warunki do wykąpania się w cywilizowany sposób, ale możliwe to chyba tylko we własnej wannie. REMONT NATYCHMIAST!!!! Za rok podobno znów może być lato! Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re: Basen na "frynie" 07.08.13, 11:03 >Remont generalny i to natychmiast. To może jakąś listę postulatów stwórzmy dla przyszłego Prezydenta.Jeśli obieca ,że spełni,to go wybierzemy... 1.zamknąć Otti 2. wyremontowac NB 2.wyremontować Zdebel 3.odkopać Bykowinę 4.odkopać i wyremontować Orzegów(?) 5. (...) proszę dopisywać,stworzymy program na przyszłośc dla kandydata Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re: Basen na "frynie" 07.08.13, 11:09 Tak mi sie nasunęło...po jaki (...) myśmy tę komunę obalali.W kazdej (prawie)dzielnicy był basen,każdy miał robotę,nawet mieszkanie prawie dla każdego było,mięso na kartki ale bez tych wszystkich konserwantów i nastrzykiwan wodą...no po co? ( a cierpiał w tym czasie tylko nasz Grześ,który i tak teraz mieszka w RFN) Odpowiedz Link Zgłoś
w36 Re: Basen na "frynie" 07.08.13, 14:13 hepik1 napisał: > 1.zamknąć Otti > 2. wyremontowac NB > 2.wyremontować Zdebel > 3.odkopać Bykowinę > 4.odkopać i wyremontować Orzegów(?) > 5. (...) proszę dopisywać,stworzymy program na przyszłośc dla kandydata Hepiku. My tylko możemy sobie żartować ale takie rzeczy są gdzie indziej normą. Przypomnę Bydgoszcz i ich kopię Oti. Prezydent startujący z kadencją równocześnie z Dziedzicową, zlikwidował pasożytniczą spółkę aquaparkową będącą wierną kopią naszej halembskiej i wdrożył program budowy sześciu krytych basenów dzielnicowych. Skoro Bydgoszcz jest na oko dwa razy większa od Rudy, to przez arogancje władzy (buduję bo lubię) straciliśmy możliwość posiadania trzech porządnych basenów. Odpowiedz Link Zgłoś
fifik_rsl Re: Basen na "frynie" 08.08.13, 00:33 Hepik, a Strzelnica to co?? Zapomniałeś :> Odpowiedz Link Zgłoś
auto-blog Re: Basen na "frynie" 08.08.13, 13:44 Nie ma pieniędzy na te kąpielisko i dbanie o nie bo pieniądze pochłania jak smok Aquaniewypał Odpowiedz Link Zgłoś
skalar2011 Re: Basen na "frynie" 08.08.13, 23:56 bo na normalnym basenie trzeba utrzymać szefa, ratowników ewewntualnie jakąś sprzątaczkę , no ale w aquadrom to trzeba całą Bułę i spółę utrzymać Odpowiedz Link Zgłoś