19klaudia922 21.10.14, 15:37 Hej wiecie coś na temat restauracji Malinowy dwór? Jakie jedzenie, może był ktoś na weselu Bardo mi zależy na opini bo lokal jest bardzo fajny :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mietlorz707 Re: Malinowy dwór Kochlowice ul. Radoszowska 21.10.14, 15:44 Nic nie wiemy. Idź, sprawdź i opisz. Masz niepowtarzalną szansę. Odpowiedz Link Zgłoś
19klaudia922 Re: Malinowy dwór Kochlowice ul. Radoszowska 21.10.14, 15:50 Byłam już oglądać wiec dlatego pisze ze lokal jest fajny ale wesele to wesele jak nie masz nic ciekawego do napisania to po co w ogóle cokolwiek piszesz? ! Odpowiedz Link Zgłoś
mietlorz707 Re: Malinowy dwór Kochlowice ul. Radoszowska 21.10.14, 16:16 > po co w ogóle cokolwiek piszesz? ! Bo żaden gimbus mi tego nie zabroni. Lokal otwarty kilka tygodni temu, więc na pewno odbyła się w nim od tej pory jakaś setka wesel (lub dwie), nie ma strony www, nie ma żadnych reklam, opinii, śladu po nim nie ma w necie, a Ty się rzucasz i mnie atakujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
freya841 Re: Malinowy dwór Kochlowice ul. Radoszowska 27.10.14, 14:11 Miałam tam wesele 20 września- poziom bardzo przyzwoity, jedzenie dobre i nie ma się co martwic, że zabraknie. Goście byli bardzo zadowoleni, szczególnie z pokoi, które można wynająć. Jeżeli będziesz chciała więcej szczegółów to pisz na maila freya841@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
esio57 Re: Malinowy dwór Kochlowice ul. Radoszowska 24.10.14, 13:18 Z mietlorzem nie dyskutuj....to dziwaczny człowiek......same pierdoły tu pisze ! Odpowiedz Link Zgłoś
greenrs2 Re: Malinowy dwór Kochlowice ul. Radoszowska 21.10.14, 19:03 Będę tam za kilka dni na imprezie. Jeśli nie zapomnę to wrzucę tu parę spostrzeżeń. Odpowiedz Link Zgłoś
19klaudia922 Re: Malinowy dwór Kochlowice ul. Radoszowska 21.10.14, 19:08 Dziękuję ;) Odpowiedz Link Zgłoś
skalar2011 Re: Malinowy dwór Kochlowice ul. Radoszowska 24.10.14, 21:10 klaudio mietlorz jest tu nadwornym klaunem pisze co mu każą a zawsze mu tylko każą , tak że nie zwracaj na niego uwagi jeszcze nigdy nie miał tu na forum coś konkretnego do powiedzenia, napisz koniecznie co to za lokal Odpowiedz Link Zgłoś
greenrs2 Re: Malinowy dwór Kochlowice ul. Radoszowska 27.10.14, 23:49 Jak obiecałem... Byłem gościem, więc na temat kosztów nie mam nic do powiedzenia. Jedzenie dość dobre, ładnie i estetycznie podane... choć bez fajerwerków. Taki typowy weselno-imprezowy zestaw (ale może takie było życzenie gospodarzy - tego nie wiem). Nie mogę powiedzieć, żebym był czymś szczególnie zachwycony, ale także nic mnie nie rozczarowało. Obsługa miła i sprawna - bez zastrzeżeń (przynajmniej z punktu widzenia gości). Troszkę nie podobał mi się wystrój. Taki pseudorustykalny, który moim zdaniem nie bardzo pasował do nowoczesnego budynku. Ogólnie styl rustykalny lubię - pod warunkiem, że jest naturalny a nie stworzony "na siłę". Dużo bibelotów, często nie pasujących do siebie i poustawianych bez większej logiki. Dla mnie porażką jest np. atrapa pieca, atrapa kominka czy stojak na wina "udekorowany" pustymi butelkami! No ale wystrój to oczywiście kwestia gustu, komuś może się to podobać. Poza tym większych zastrzeżeń nie mam. Budynek jest nowy, co widać - jest też bardzo czysto. Odpowiedz Link Zgłoś
sonia141 Re: Malinowy dwór Kochlowice ul. Radoszowska 12.11.14, 08:38 Ja będę miała tam wesele 11-go lipca 2015. Z tym, że będzie one na tej drugiej sali na dole. Miał już tam ktoś wesele i może się jakoś wypowiedzieć? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
3mkapitan Re: Malinowy dwór Kochlowice ul. Radoszowska 27.12.14, 21:27 ten lokaj jest nie oddany pod wzgladem budowlanym jest duzo bladow wykonawczych wiec zycze powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
3mkapitan Re: Malinowy dwór Kochlowice ul. Radoszowska 27.12.14, 21:29 ten lokal nie jest oddany do funkcjonowania pod wzgledem budowlanym wiec powodzenia robiacym tam imprezy Odpowiedz Link Zgłoś
wilczorek Re: Malinowy dwór Kochlowice ul. Radoszowska 18.04.15, 14:52 Dla Wszystkich osób zainteresowanych zorganizowaniem imprezy okolicznościowej w Malinowym Dworze w Rudzie Śląskiej: Nigdy nie zgadzajcie się na to,aby Wasza impreza odbywała się przy otwartej karcie.To jest Wasza impreza i macie prawo tego żądać .My ulegliśmy Pani menadżer i nasze przyjęcie nie miało,ani klimatu,ani prywatności nie wspominając o ciągłym wypraszaniu innych przychodzących gości z naszej zarezerwowanej strony.Zapewnienia o parawanach to jedna wielka kpina,bo jak zasłonić przyjęcie na prawie 30 osób dwoma małymi parawanami z ikei! W dniu przyjęcia sprawdźcie wcześniej jak rozmieszczone są stoły i krzesła,bo może się okazać, tak jak w naszym przypadku,że siedzieć jeden na drugim.Wyobraźnia osoby układające krzesła przeszła samą siebie... Co do menu to żądajcie rozpiski,bądź umowy za co płacicie,ile dokładnie będzie porcji,w jakiej ilościach liczona jest zimna płyta.Może to głupio zabrzmi,ale w czasie imprezy przeliczcie wzrokowo,czy jest wszystko na stołach.Nam policzona za płytę 100% 45zł za osobę,a na stołach było w porywach może z 60%,a po zwróceniu uwagi Pani kelnerka stwierdziła,że to normalne...Dla mnie do normalnych praktyk to nie należało... Jeśli chodzi o muzykę to możecie się grubo rozczarować,jak kucharz obsługujący sprzęt zniesmaczony Waszą płytą stwierdzi,że nie ma czasu jej puścić... Wybierając miejsce naszej imprezy kierowałem się doświadczeniem,ilością lat na rynku i wystrojem sali,ale to co tam zastałem utwierdziło mnie w przekonaniu,że dla właściciela liczy się tylko ilość,a nie jakość i zadowoleni goście.Sam wystój i lokalizacja to za mało,aby tam jeszcze wrócić... Odpowiedz Link Zgłoś
morfeusz171 Re: Malinowy dwór Kochlowice ul. Radoszowska 20.04.15, 22:39 Nie polecam tej restauracji,ponieważ właściciele maja tylko złotówki w oczach Przy wyborze menu odradzam wybranie capreze,ponieważ jest to malusieńki kieliszek do wódki,a w środku po jednej kosteczka pomidora i mozzarelli przy cenie z księżyca.Nie wybierajcie także melona w szynce,bo wygląda to w ten sposób,że pół patery zawalone jest melonem,a cała reszta zamówionych przez Was rzeczy jest okrojona ilościowo.Bardzo mała ilość kelnerów jak na taką imprezę,wiecznie trzeba się o coś prosić.A jak już poprosicie inną osobę o pomoc to usłyszycie cyt."ja nie zajmuję się państwa przyjęciem" Słaba organizacja i komunikacja między pracownikami.Chamski i wyniosły Pan menager.Kompozycje kwiatowe,które nam obiecano zrobione z jakiś pozostałości po innej imprezie.Ciasno na stołach.Ciasno ułożone krzesła Nie jestem zadowolony z zorganizowanej tam imprezy i czuję się oszukany... Odpowiedz Link Zgłoś