Dodaj do ulubionych

Filarowa ekspansja na południe

03.04.15, 01:12

Pewnie się zastanawiacie czym znowu ów pseudo redaktor zasłużył sobie na poświęcenie mu mojego czasu. Po upadku jego gazetki w naszym mieście zagościł na nowym rynku w Jastrzębiu Zdroju. Charakterystyczna szata no i obowiązkowa kolumna Pod Filarem i wszystko staje się jasne, chociaż jak pokazuje treść nie do końca. Nawet po pobieżnym prześledzeniu treści można się bardzo zdziwić. W kwestii wyjaśnienia: W Jastrzębiu rządził bezpartyjny kandydat z poparciem PiS, który przegrał z Kandydatką ....PO. Numer oczywiście zdominowała JSW no i relacje wobec poszczególnych polityków. Obecna prezydent Hetman (PO) została przedstawiona jako nieudolna, rozbudowująca administracje i traktująca dziennikarzy jak idiotów, natomiast były włodarz to niemalże wzór wszelkich cnót obywatelskich, który przegrał wybory bo nie potrafił kłamać w obietnicach :D
Pojawiają się mini wywiady/artykuły polityków PiS winiących za wszystko PO, którzy są przez naczelnego także przedstawiani jako zbawcy. Na równi z nimi traktowani są górniczy ...związkowcy.
Bez trudu można się domyśleć kto jest płatnikiem nowego tytułu w Jastrzębiu Zdroju i nie jest to PO :)
Pytanie co na to Świętochłowicki Delfin?
ps. Jak długo żyje nie znam bardziej sprzedajnej dziennikarskiej ............ (tu sobie dokończcie sami)
ps2. jas24info.pl/wp-content/uploads/2015/03/nasze_jastrzebie_03_2015.pdf
Obserwuj wątek
    • hepik1 Re: Filarowa ekspansja na południe 03.04.15, 06:49
      Są takie zawody,w których klienta się nie wybiera.

Klient podjeżdża,płaci i ma full servis. ;)
    • hepik1 Re: Filarowa ekspansja na południe 03.04.15, 06:53
      >Pytanie co na to Świętochłowicki Delfin?

Jedno ogłoszenie prezydent Świętochłowic tam zamieścił ;)
      • fifik_rsl Re: Filarowa ekspansja na południe 03.04.15, 11:19
        Mnie chodziło o jego reakcję gdy zda sobie sprawę z tego po czyjej stronie w Jastrzębiu stanął jego łysy przyjaciel. Z drugiej jednak strony po Świonach też krążą plotki iż Delfin coraz oficjalniej liże się z PiSiorkami. Ich lider, kumpel Delfina, Palka został mn Przewodniczącym RM.
    • hepik1 Re: Filarowa ekspansja na południe 03.04.15, 11:17
      Finansowo tylko Marian straci.
      O ile mu płacili na froncie -Ruda Śląska -za newsy.
      Jego wiedza,sensacje i opracowania na nic Filarowi obecnie.
      Kasy z tego żadnej ale żywi nadziedziei nie tracą.
      A Piatkowski dalej sobie o sporcie skrobie,tym razem o jastrzebskim.
      Ciekawe,że pani małżonka pana Filara ,na FB z podwójnym nazwiskiem występuje a w "papierach" gazety i spółki tylko pod panieńskim ;)
      • fifik_rsl Re: Filarowa ekspansja na południe 03.04.15, 11:52
        Przecież część newsów Panu Marianowi przysyłał ten słynny anonimowy czytelnik, które potem Marian wklejał tutaj a na końcu dalej anonimowo trafiały do Filara :P
        I tak najlepszym artykułem jaki przedrukowali był ten o prądzie z ruskiego węgla, z którego miała korzystać bodajże Enea.
        • hepik1 Re: Filarowa ekspansja na południe 03.04.15, 13:25
          Zupełnie prawdopododne, że Marian za friko czyli frajersko działał na rzecz "Prawdy"
          Chwała idealistom.
          Teraz Filar trzepie kasę w Jastrzebiu.
          Wolny kraj,w koncu!
          • fifik_rsl Re: Filarowa ekspansja na południe 03.04.15, 23:19
            hepik1 napisał:
            "Zupełnie prawdopododne, że Marian za friko czyli frajersko działał na rzecz "Prawdy" Chwała idealistom."

Nie masz racji Hepik, za darmo nie znaczy frajersko. Nie było to tajemnicą (sami o tym pisali) iż Grupa referendalna zbyt dużymi środkami nie dysponowała. O ile równolegle promowana Platforma mogła rzucić jakimiś ochłapami i za nie dostać dowolną liczbę kolumn to raczej ekipa Pana Mariana już tego luksusu nie posiadała. W takim razie być może to funkcjonowało na zasadzie transakcji bartetowej. Na 100% tego się jednak nigdy nie dowiemy.
    • mietlorz707 Filarowe komiksy czytał? 03.04.15, 19:49
      Czy nie czytał?
      • amarian2 Ależ chłopcy :) 03.04.15, 21:31
        tak mile mnie wspominają i to przed świętami. Czyżby w R.Śl nie było tematów??? Bo jakoś tak przypadkiem wiem, że jest ich dużo.
        Hepiczku kochany ty tyle wiesz o tym zawodzie, masz doświadczenie? Bo jak tak dla zabawy poczytam twoje (te które nie skasowałeś) wpisy to lizy d.... jesteś (byłeś?) niezwykle skutecznym.
        Wesołych Świąt chłopaki.
        • amarian2 specjalnie dla fifika 03.04.15, 22:58
          "ps. Jak długo żyje nie znam bardziej sprzedajnej dziennikarskiej ............ (tu sobie dokończcie sami)"
          Fifik masz niezwykle krótką pamięć. Ja znam taką ...... która najpierw zaszczuła kobietę (była równocześnie prokuratorem, sędzią i katem), tak ze 3 lata temu a teraz za naszą kasę udowadnia wszystkim że tego nie napisała. Ciekawe nie? Najpierw pisze, wszyscy czytali a teraz naraz nic nie pamięta. Jeszcze raz cię zacytuję bo mi się ten fragment podoba:
          " ps. Jak długo żyje nie znam bardziej sprzedajnej dziennikarskiej ............ (tu sobie dokończcie sami) "
          • fifik_rsl Re: specjalnie dla fifika 03.04.15, 23:12
            Nie rozumiem jeśli napisała to jest w archiwalnym numerze WR. Wyprze się swojego artykułu? Jeśli ten tekst był w necie, to przecież ktoś z Was zrobił Print Screen'a i wklejacie i sprawa zamknięta. Obecnie jak coś raz trafi do netu to już tam zostaje, czy tego chcemy czy nie.
            • amarian2 Re: specjalnie dla fifika 04.04.15, 07:29
              Też nie rozumiem. Jak prokuratura przez rok nie potrafi wysłać komputerowca aby to wyjął z serwera, też nie rozumiem, jak za publiczne środki można wynająć prawników i na sądzie zaprzeczać że to się ukazało.
              Niestety... taka jest rzeczywistość.
              ale nadal podoba mi się Twoje stwierdzenie:
              "ps. Jak długo żyje nie znam bardziej sprzedajnej dziennikarskiej ............ (tu sobie dokończcie sami) "
              • fifik_rsl Re: specjalnie dla fifika 04.04.15, 12:07
                Nie będę z Panem polemizował na temat sądów i prokuratur bo pewnie zdania mamy podobne. Natomiast kolejny raz napiszę możecie to wszystko przyspieszyć i uprościć: Opublikujcie tylko print screena tego artykułu i po sprawie.
                • hepik1 Re: specjalnie dla fifika 04.04.15, 12:45
                  Gdyby byl dawno by to zrobili.
                  Inernet pelen info jak odzyskać skasowaną stronę .
                  Jeśli sie nie da ,znaczy konfabulują ;)
        • mietlorz707 Ależ Marianie... 04.04.15, 00:06
          Wyjaśnij mi, jaki jest sens anonimowego lizania dupy na forum? :)
          Lizany w żaden sposób nie nagrodzi liżącego, bo nie wie, kim ten jest.
          • amarian2 Re: Ależ Marianie... 04.04.15, 07:32
            Mój ulubiony mietlorzu
            hepikowaty pisał o pewnym zawodzie, jak za pewnie wiesz niektóre osoby wykonują ten zawód nie dla kasy, nagrody ale z własnej potrzeby itd. To już sprawa hepika dlaczego to robi z takim zaangażowaniem wręcz powiem zachwytem. Może to akurat jego ulubiona pozycja w życiu???
            • hepik1 Re: Ależ Marianie... 04.04.15, 11:30
              Konkluzja taka-pieniądz nie ma barw partyjnych a Filar jest niezależny i obiektywny.
              Napisze wszystko.
              W zalezności od tego kto kładzie kasę na stół.
              • fifik_rsl Re: Ależ Marianie... 04.04.15, 12:03
                Jak nie ma kasy to towar za towar (artykuł za kolumnę do promocji) też przyjmie ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka