rewident6 02.01.07, 15:38 odwołali Dyrektora, kazdy robi co chce bo nie ma nawet zastepcow! Najlepiej zeby dyrektorem byl nie-lekarz np. p. Irena Zinka lub ktos z "administracji" wtedy będzie lepiej dla wszystkich. Co y na to? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kalada14 Re: PECHOWY SZPITAL! 03.01.07, 20:54 A kto to ta p.Zinka? Czy to ktoś od naszego prezydenta? Odpowiedz Link Zgłoś
assasini to żart? 04.01.07, 06:05 Pani Zinka to bardzo sympatyczna kobieta ale to nie powód by miała być dyrektorem szpital. Najlepszy dowód na to - jest teraz na urlopie. Po co odpowiadać za cokolowiek w takiej sytuacji - gdy można wszystko spokojnie przeczekać w domu... Głowa w piasek, rączki do kieszeni - to chyba nie jest idealny kandydat na dyrektora. Odpowiedz Link Zgłoś
stefan_st Re: PECHOWY SZPITAL! 04.01.07, 07:41 rewident6 napisała: > odwołali Dyrektora, kazdy robi co chce bo nie ma nawet zastepcow! Najlepiej > zeby dyrektorem byl nie-lekarz np. p. Irena Zinka lub ktos z "administracji" > wtedy będzie lepiej dla wszystkich. > Co y na to? Myślę że to nie jest dobry pomysł. Mam na pewno lepszy. Dyrektorem wg mnie powinien zostać ten przesympatyczny murzynek co go na radnego niedawno wybrali.... Stefan_St. Odpowiedz Link Zgłoś
stefan_st Re: PECHOWY SZPITAL! 04.01.07, 07:47 rewident6 napisała: > odwołali Dyrektora, kazdy robi co chce bo nie ma nawet zastepcow! Najlepiej > zeby dyrektorem byl nie-lekarz np. p. Irena Zinka lub ktos z "administracji" > wtedy będzie lepiej dla wszystkich. > Co y na to? A właściwie mam jeszcze lepszy pomysł. Cecylka byłaby wspaniałym dyrektorem, pięknie kadził jej Przewodniczący RM na jednej z sesji. Pomimo tego nie została Wiceprzewodniczącą RM i dziewczyna obecnie się marnuje i jest do wzięcia ;) Stefan_St. Odpowiedz Link Zgłoś
zoro333 Karuzela stołków 04.01.07, 08:28 Ostro ruszyła karuzela krzesełek miejskich. Po wiceprezydentach, wiceprezesach teraz w szpitalu. Oj nie ma szczęścia pan prezydent na mianowanych przez siebie prezesów, dyrektorów itd. Może mały konkurs. Który mianowany przez prezydenta prezes, dyrektor przetrwał 4 lata? Który z nich najdłużej pełnił swoją funkcję? Odpowiedz Link Zgłoś
jozefosmenda Re: PECHOWY SZPITAL! 04.01.07, 17:38 >>> stefan_st napisał: > A właściwie mam jeszcze lepszy pomysł. > Cecylka byłaby wspaniałym dyrektorem, pięknie kadził jej Przewodniczący RM na > jednej z sesji. Pomimo tego nie została Wiceprzewodniczącą RM i dziewczyna > obecnie się marnuje i jest do wzięcia ;)<<< Stefan! Niestety muszę cię rozczarować! A po co żeśmy podzielili Komisję Kultury i Kultury Fizycznej na dwie komisje? Odpowiedz Link Zgłoś
rewident6 Re: PECHOWY SZPITAL! 04.01.07, 20:54 Potak burzliwej dyskusji proponuję, aby pracownicy szpitala zaproponowali kandydata na dyrektora! A może szanowny pan Józef Osmenda ma jakiś pomysł lub coś wie? - pana zdanie jest niezwykle istotne w tej sprawie! - wyrazy szacunku dla Pana! Odpowiedz Link Zgłoś
jozefosmenda Re: PECHOWY SZPITAL! 04.01.07, 21:36 Czy ja coś wiem? Wiem,że nic nie wiem! Ale pomysły na lepsze funkcjonowanie szpitala oczywiście mam a jakże! Tylko adresata niestety nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
rewident6 Re: PECHOWY SZPITAL! 04.01.07, 23:30 Mam nadzieję, że da się wszystko uratować jeszcze w tym szpitalu! A może warto się rozglądać wokół i znaleźć odpowiedniego kandydata na dyrektora wśród obecnej "załogi". I tak wiele nie ma już do stracenia, a przynajmniej wiadomo będzie czego się spodzewać po tej osobie! Każda nowa osoba wprowadza w pracy stres i jej dyskomfort, a zwłaszcza jak przychodzi z zewnątrz! Może nareszcie trzeba wyciszyć emocje i mianować "kogoś" ze szpitala to byłoby takie małe wytchnienie i kompromis. Czas na "pokój" i normalne warunki pracy w nienormalnej obecnie sytuacji. Odpowiedz Link Zgłoś
amuerak ciekawe 11.01.07, 13:36 Rozmawiałem z kilkoma i co sie dowiedziałem to to że kandydat p.Osmendy patrz 1 dyrektor w latach 2000/2004 który wprowadził stosowne zmiany do zarządzania -wyszedł na zero "0" w bilansie rocznym szpitala - jego rozwiązania funkcjonują po dziś dzień żadne inne i nowe nie zostały wdrożone?! co o tym myśleć? Odpowiedz Link Zgłoś
medyczka2 Re: ciekawe 11.01.07, 18:57 W tym szpitalu faktycznie ostatnią oaobą, która rządziła był dyr. Węgrzyn. Od czasu kiedy odszedł jest total rozpiździel. Każdy orze jak może. Ta cała wesoła twórczość przynosi niesamowite straty finansowe, jak również tracenie kolejnych klientów (patrz pacjentów). Teraz jest Pani Dyrektor w odpowiednim wieku (67 chyba lat) i z odpowiednimi kwalifikacjami(oczywiście lekarz nie specjalista zarządzania). Swietlana przyszłość. Daję jej górę rok. Ciekawe czy chociaż dożyje. Jestem złośliwa, ale jaki sens ma uczciwa praca "pionków" i ich dbanie o dobry wizerunek placówki, jak nikt nie zarządza tym zakładem od paru lat. A najśmieszniejsze, że ubiegamy się o ISO. Z czym do ISO? Nie ma często podstawowych materiałów - papieru, ograniczane sa srodki czystości a dalej prywaty na dyżurach na sprzęcie szpitalnym, kierowanie pacjentów z NZOZów do pełnej diagnostyki w ramach Izby Przyjęć itp. To znaczy było tak od zawsze to po co to zmieniać. Niech szpital upadnie, zrobimy nzozik z "opłacalnych" oddziałow. Odpowiedz Link Zgłoś
jozefosmenda Re: ciekawe ale prawdziwe! 11.01.07, 20:47 Swojego zdania nie zmienię! W dalszym ciągu twierdzę,że nie było przesłanek by zmieniać panu Węgrzynowi zawartą z nim wtedy na 5 lat umowę menadżerską.Należało mu się tylko nie wtrącać do wewnętrznego zarządzania i kierowania szpitalem a po 5-ciu latach go rozliczyć! Odpowiedz Link Zgłoś
zoro333 Re: ciekawe ale prawdziwe! 11.01.07, 22:16 Zgadzam się z Panem Józefem. Węgrzyn był dobrym dyrektorem, choć z poza branży. Być może w tym tkwiła siła Pana Węgrzyna. Wydaje się, że nie mówi się o rzeczywistym problemie szpitala. Jest to kilku ordynatorów, którzy za zgodą i poparciem Prezydenta i Wiceprezydentów (Pani Pietraszewska Skowronek) blokują wszelkie próby reform. A to nadają na dyrektora ( np. Węgrzyna) a to wywołują bunty pracownicze ( na Kincla) a to nieporozumienia wśród załogi ostatni dyr.. Wszystkiemu przygląda się prezydent i bawi się w karuzelę stanowisk. Żadnych konkursów, konsultacji. Znajomości i widzimisie. Wszystko wskazuje na próbę likwidacji szpitala, powstania kilku samodzielnych jednostek z tych najlepszych (kasowo). Pytanie co z oddziałami przynoszące straty, likwidacja? Przy tym uległym i wierno - poddańczym społeczeństwie nawet taki przekręt jak upadek szpitala przejdzie bez echa. Odpowiedz Link Zgłoś
rewident6 Re: ciekawe ale prawdziwe! 17.04.07, 22:28 Panie Jozefie! \prosze odpowiedziec czy to prawda, ze obecna pani Dyrektor Szpitala ma byc tylko do konca czerwca? Zapewne Pan powie ze nie, ale chyba prawda jest inna!\ Odpowiedz Link Zgłoś
rewident6 Re: PECHOWY SZPITAL! 09.04.07, 16:42 Proponuje aby przeprowadzic kontrole w innych dzialach szpitala -zwlaszcza administracyjnych tj. ksiegowosc , zamowienia publiczne i troche odchudzic w nich nadwyzke kadr- po 1 osobie z kazdego dzialu to juz 2 miejsca pracy dla zagrozonych widmem zwolnienia osob. Odpowiedz Link Zgłoś
halpio07 Re: PECHOWY SZPITAL! 05.01.07, 07:13 no to super, mam nadzieję, że będzie to fachowiec, - nie lekarz - lekarz leczy :) Odpowiedz Link Zgłoś
lernest Re: PECHOWY SZPITAL! 12.01.07, 20:01 A to do kolekcji: rudaslaska.naszemiasto.pl/ Uważam,że z tego artykułu najlepsze jest zdjęcie a reszta to kadzenie w znanym nam stylu! Odpowiedz Link Zgłoś
lernest Re: PECHOWY SZPITAL! 12.01.07, 20:04 tak miało być a nie jakiś tam ostatnio modny temat zastępczy! : rudaslaska.naszemiasto.pl/wydarzenia/687275.html Odpowiedz Link Zgłoś
rewident6 Re: PECHOWY SZPITAL! 22.01.07, 22:59 Myślę, że bardzo ważna jest sprawa Szpitala - jedynego w mieście! Czy mieszkańcy myślą tak samo? Odpowiedz Link Zgłoś
grzegorz1948 Re: PECHOWY SZPITAL! 10.04.07, 00:04 Moze troche sie wtrace.Kiedys mowilismy te glupki sekretarze rzadza a w lebie nic nie maja.Zakladami powinni rzadzic ekonomisci.Ja ekonomistow nazywam liczykrupami i juz widzialem niejedno przedsiebiorstwo ktore splajtowaqlo dzieki ekonomii.Moim zdaniem powinno sie rzadzic komisarycznie tzn na rownym poziomie fachowiec(ktory dba o produkcje,szpital-lekarz) i ekonomista o szerokim pojeciu o zakladzie.Niestety po tych wszystkich szkolach menagerskich wychodza zadufane mlodziki ktorzy chca furwac ale nie potrafia.I pamietajcie o tym ze kazdy przelozony chce miec podwladnego glupszego aby ten go nie wygryzl z posady. Odpowiedz Link Zgłoś
robert_me Re: PECHOWY SZPITAL! 12.04.07, 12:49 Można zacząć skromniej....po co od razu dyrektor... może od kierowników? albo... kierowniczek? Odpowiedz Link Zgłoś
rewident6 Re: PECHOWY SZPITAL! 17.04.07, 22:23 co robert me mial na mysli? tzn. kogo? Odpowiedz Link Zgłoś
rudy107 Re: PECHOWY SZPITAL! 12.04.07, 18:01 schodzimy na filozoficzne podstawy zarzadzania, a tu temat gorący. Sytuacja w szpitalu jest coraz trudniejsza. Odpowiedz Link Zgłoś
rewident6 Re: PECHOWY SZPITAL! 17.04.07, 22:26 co to znaczy sytuacja jest coraz bardziej goraca? Odpowiedz Link Zgłoś
rewident6 Re: PECHOWY SZPITAL! 17.04.07, 22:40 dlaczego dopuszcza sie do sytuacji zed jedni uczciwie pracuja a drudzy naduzywaja i dalej pracuja? gdzie moralnosc i zwiazki zawodowe Odpowiedz Link Zgłoś
rewident6 Re: PECHOWY SZPITAL! 17.04.07, 22:37 jak to jest -pytaja pracownicy - Ci co nie pracuja i podpadaja (np. naduzywaja) pracuja nadal , a ci co pracuja uczciwie na to nie moga patrzec! Gdzie moralnosc i zwiazki zawodowe. Odpowiedz Link Zgłoś
jozefosmenda Re: PECHOWE SZPITALE? 02.05.07, 22:16 nie wiem czy się otworzy: www.silesia-region.pl/wiadomosc.php?id=1982 czyli źle się dzieje prawie wszędzie! Odpowiedz Link Zgłoś
rudy107 Re: PECHOWY SZPITAL! 02.05.07, 22:28 Pytanie czy w Goduli działoby się źle, gdyby mądrze podchodzono do wyboru dyrektorów. To co słyszymy o tej placówce upewnia nas, że szpital jest systematycznie pogrążany przez brak umiejętności przewidywania w UM. A nawiasem - miałem "okazję" odwiedzić Godulę i jeszcze większą okazję - przekonać się, że forumowicze nie przesadzili z tą ksywką "Oma". Przeżyłem szok! ktoś taki ma sobie poradzić z padającym szpitalem? Przecież kogoś takiego nie można brać poważnie. Nie dzwię się ani personelowi, ani Omie, bo ona zwyczajnie ma swoje lata i powinna siedzieć przy piecu. Dziwię się natomiast naszym decydentom. Czy oni tego nie widza, czy tez przeciwnie - mają jakiś tylko im wiadomy biznes w takiej obsadzie. Ba, tylko jaki...? Odpowiedz Link Zgłoś
jozefosmenda Re: co dalej ze szpitalem? panie prezydencie? 13.06.07, 10:25 jak pech to pech? www.silesia-region.pl/wiadomosc.php?id=2048 Odpowiedz Link Zgłoś
bytom333 Re: co dalej ze szpitalem? panie prezydencie? 14.06.07, 10:18 Jaki pech? Wszystko zgodnie z planem. Szpital w Goduli dla tych z kartą ING biznes (nie mylić z kartą NFZ) Radnni Zbyszek rowerek i Jarek stolarka już je mają Satała rozdaje w promocji dla VIP Panie Józefie zgłoś się po odbiór inaczej do Sosnowcu bądziesz leczony. Odpowiedz Link Zgłoś
rewident6 Re: co dalej ze szpitalem? panie prezydencie? 15.06.07, 22:18 Mam do Pana pytanie? Czy naprawdę uważa Pan, że Szpital jest dobrze zarządzany? Pana krewny pracujący w Nim ma zupełnie inne zdanie i taki wartościowy człowiek, a jest tępiony !!! Odpowiedz Link Zgłoś
jozefosmenda Re: i co dalej ? 19.06.07, 09:22 Extra karty dla rzemiosła ? To jeszcze by się mogło paru radnych załapać. Mnie osobiście to dynda bo mam kartę jeszcze ze Śląskiej Kasy Chorych i wystarczy. A co do zarządzania szpitalem to oczywiście,że tak! Roboty wymagać trzeba od wszystkich bez względu na zasługi,nazwiska czy przynależność. Odpowiedz Link Zgłoś
rewident6 Re: i co dalej ? 03.07.07, 21:50 Czy ktoś wie: co dalej będzie ze szpitalem? Jaki jest jego los? Odpowiedz Link Zgłoś
rewident6 Re: PECHOWY SZPITAL! 03.07.07, 21:52 Szpital jest pechowy , gdyż dzisiaj Przełożona Pielęgniarek dostała zawału!! Odpowiedz Link Zgłoś
rewident6 Re: PECHOWY SZPITAL! 08.07.07, 13:58 Czy może ktoś wie, kiedy następna zmiana Dyrektora w Szpitalu_ Odpowiedz Link Zgłoś
miecio26 Re: PECHOWY SZPITAL! 12.07.07, 18:08 A może wróci i uzdrowi szpital...Tkocz - Furman ! Odpowiedz Link Zgłoś
rewident6 Re: PECHOWY SZPITAL! 12.07.07, 21:57 Wszyscy czekają na zmiany i pytają : kiedy to nastąpi? kiedy "święta trójca" zmieni miejsce!. Kto zgadnie kim jest owa trójca!!! Odpowiedz Link Zgłoś