kock1 24.02.05, 13:02 Udalo sie mi znalezc bez problemu...wiec dziewczyny zaczynamy...dyskusje. Wczoraj zrobilam tylko jogurt, wedlug przepisu z ksiazki. Wiem z wlasnego doswiadczenia, ze trzeba dodac troche mleka w prosze zeby byl gesciejszy. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
atunia Re: powitanie... 24.02.05, 17:51 kock1 napisała: > Udalo sie mi znalezc bez problemu...wiec dziewczyny zaczynamy...dyskusje. > Wczoraj zrobilam tylko jogurt, wedlug przepisu z ksiazki. Wiem z wlasnego > doswiadczenia, ze trzeba dodac troche mleka w prosze zeby byl gesciejszy. Ale to ten jogurt na bazie naturalnego, kupujesz naturalny i mieszasz z owocami? Bo ja z prezentacji pamiętam, że T. zastępuje jogurtownicę również i tylko jakoś nie mogłam się dogrzebać w jaki sposób . Pewnie dlatego, że nie mam jogurtownicy. Atunia Odpowiedz Link
syso Re: powitanie... 25.02.05, 06:54 WITAM ) I rowniez dolaczam do pytania, bo wszedzie czytam, ze mozna jogurt w Th. zrobic, ale niestety w ksiazce nie mam przepisu. Odpowiedz Link
ma_go Re: powitanie... 25.02.05, 12:48 Dopiszę się ,żeby wam nie było smutno Mi juz szał T. minął bo mam go ok 10 lat,ale wykorzystuję, tyle,że rzadziej. Tutaj linka do jogurt(kefiru): forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=77&w=20659516&a=20691828 Po zaszczepieniu trzeba go trzymać w tej temp. parę godzin ,im dłużej tym kwaśniejszy.Potem przelać do słoiczków ,schłodzić i do lodówki,smacznego Odpowiedz Link
ma_go Re: powitanie... 25.02.05, 13:00 a tu linka do strony T. republika.pl/klub_tm21/przepisy/start2.html Odpowiedz Link
kock1 Re: powitanie... 25.02.05, 18:55 Atunia, Robi sie to nastepujaco, litr mleka + maly jogurt naturalny jakiejs firmy + tyzeczka cukru + 4 lyzeczki maleka w proszku ( nie modyfikowane) najlepiej moze pamietacie niebieskie. Z ta iloscia mleka w proszku nalezy dopracowac. Nastawiasz na mieszanie 1 lub 2 i temperatura 37 stopni i czas np 10 minut do 15 i zostawiasz na 5 do 6 godzin w cieplym miejscu, mozesz na maszynie. Ja tak zrobilam. Mozesz tez zrobic jogurt w zwyklym termoscie wczesniej podgrzewajac mleko do 36 stopni. Jezeli bedziecie mieli pytania to zapraszam. Pozniej na tej bazie mozna robic rozne smaki. Dzisiaj uzywalam "swojego" jogurtu do salatki z marchewki i jablka. Odpowiedz Link
matrix44z Re: powitanie... 28.02.05, 11:41 Witam w zacnym gronie. Jak dotąd chyba same Panie co? Jestem posiadaczem od niedawna i szukam fajnych przepisów. Michał Odpowiedz Link
patka.f Re: powitanie... 02.08.05, 04:47 no wreszcie cos znalazlam Witam wszystkich i bardzo sie ciesze, ze jest to forum... Thermomiks mam od 10 miesiecy i przydaje mi sie, choć nie namawaiam nikogo na jego zakup- moim zdaniem przereklamowany i na prawde wstyd- ze za tyle pieniedzy sa takie bledy w tych ksiażkach...i wszystko trzeba najpierw sprawdzic zanim sie zrobi dla rodziny...Tak wiec- bardzo sie ciesze, ze jestescie bo mam nadzieje na jakies wskazowki i porady..A maszyny uzywam prawie codziennie i ogolnie- jestem zadowolona. Pozdrawiam z Philadelphi. Odpowiedz Link