mossen79 Re: za i przeciw 05.04.16, 23:45 fajne porady jak zadbać o thermomix warto przeczytać od deski do deski systemrainbow.pl/thermomix/ Odpowiedz Link
filon_88 Re: za i przeciw 23.06.16, 14:53 Witam Cena thermomixa niestety nie wynika z wysokiej jakości materiałów czy akcesoriów tylko z liczby pośredników. Ludzie sprzedający urządzenie dostają prowizję 1000 zł za sprzedanie urządzenia, firma produkująca też chce zarobić, dystrybutorzy też itd. Zdecydowanie odradzam zakup tego sprzętu zwłaszcza, że na rynku jest już kilka podobnych produktów działających na podobnych zasadach o podobnych wyglądzie i co najciekawsze tańszych znalazłam odpowiednik za około 700 zł. Nie posiada wagi poza tym nie ma istotnych różnic. Widziałam w zwykłych sklepach AGD podobny sprzęt też tańszy. gwarancji udzielają wszyscy bo wymusza to u nich prawo UE. Więc może warto przemyśleć zakup zwłaszcza, że dobrej klasy piekarnik kosztuje mniej. Pod linkiem dostępny bardzo podobnie działający sprzęt: www.mojadedra.pl/pl/el7146-varmix-wielofunkcyjny-robot?ppk=222983 Odpowiedz Link
robertclose Re: za i przeciw 12.09.16, 15:49 Bzdury , urządzenie choćby nowe Tefala daleko od Thermomixa , pracuje na tym urządzaniu i jakby kosztował 5 tys tez bym kupił , a myśli Pan że cena urządzenia Tefal co zawiera : opłaty transportu , reklamy , dystrybucji , ??? Tak samo jak gdzie indzie , Thermomix - ma inna metodę dystrybucji i tyle daje prowizje i dobrze - bo przynajmniej wiadomo jak urządzenia używać po prezentacji , wiec zalecam nie pleść głupot Odpowiedz Link
filon_88 Re: za i przeciw 16.01.17, 14:58 Proszę jeszcze doliczyć cook key 399 zł + abonament za dostęp do przepisów 139 zł rocznie. a Tefal kosztuje 3500 zł. Różnica spora w porównaniu do TM. Ale sprzedawcy nie wypada krytykować sprzętu. Bo w końcu zarabia na sprzedaży i to sporo prawda? Odpowiedz Link
filon_88 Re: za i przeciw 01.03.17, 14:32 Teraz firma wypuściła nową wersję urządzenia Varmix 2 www.mojadedra.pl/pl/el9378-varmix-2-wielofunkcyjny-robot-systemat?ppk=222983 dostępna pod tym linkiem. Odpowiedz Link
robertclose Re: za i przeciw 21.07.17, 08:42 Nie sprzedaję Ale widzę że Pan Szaleje za to oponując za jakimś tam Varmixem Ja a wypożyczam i z powodzeniem - ale wypożyczam nie tylko thermomixy a także inne urządzenia do koktajli, wyciskarki , miksery, blendery stąd mam porównanie co do wytrzymałości urządzeń i wydajności. Tefal nijak się ma do Thermomixa , Kohersen już bardziej się sprawdza. Zaś Polski SPeedCook robiony w Chinach często z miksowaniem twardych rzeczy już ma problem ;/ Ale każdy kupuje to na co go stać - i wybiera na szczęście wg własnej oceny,a nie internetowych sprzedawców - Odpowiedz Link
filon_88 Re: za i przeciw 29.08.17, 14:27 Dzisiaj większość światowej produkcji to chiny, firma dodatkowo daje klientowi możliwość testu sprzętu, jeśli nie spełni oczekiwań można go zwyczajne oddać a firma oddaje kasę. Proszę od razu przyznać się, że konkurencja jaka zwyczajnie przytłacza wszystkich przedstawicieli TM. Byś może TM jest dobrym sprzętem ale inne są równie dobre zwłaszcza gdy bierzemy pod uwagę stosunek jakości do ceny. A pana podpis rzeczywiście zdradza podłoże pana obiektywnej opinii. Odpowiedz Link
asicccca Re: za i przeciw 26.08.16, 10:12 Witam Mam thermomix 12 lat i właśnie odmówił posłuszeństwa. Przez te wszystkie lata wymieniłam tylko motylek. Jakieś 3 miesiące temu zepsuła się waga i to chyba był sygnał. Robot działa, ale wyrobiło się łożysko i noże kręcąc się okropnie zgrzytają i hałasują. Kupię taki sam jak tylko uzbieram pieniądze Odpowiedz Link
naxos99 Re: za i przeciw 09.09.16, 14:26 Dzień dobry,12 lat kawał czasu. Można dobrać korzystne raty zamiast czekać.a w razie zainteresowania podaję maila omgpolska@poczta.fm Pozdrawiam Odpowiedz Link
anagat1 Re: za i przeciw 14.09.16, 17:49 Nie jest niezawodne.. Kupilam moj w grudniu 2011. Przez ponad rok byl nieuzywany. Od 2013 uzytkowany intensywnie. Rzezi.. ciezko chodzi (tak jakby lozyska sie wyrobily).. Dzis zorientowalam sie, ze waga dziala zle. Podaje totalnie bzdurne wyniki. Wkurzam sie, bo nie mieszkam w PL, nie mam serwisu blisko, bede musiala pewnie do UK slac. Dodatkowo.. nie mam w domu zadnych innych urzadzen mogacych to cholerstwo zastapic. I teraz.. serwisowac.. czy za cene serwisu kupic kilka innych urzadzen, ktore mi to termoG zastapia.. Nie zrozumcie mnie zle.. bardzo lubie maszyne. Ale uwazam, ze robot kuchenny za taka cene, nie powinien sie tak szybko psuc. Odpowiedz Link
justarz3 Re: za i przeciw 11.10.16, 11:27 Moja mama ma thermomix jedynkę, już od wielu lat. Mogłabym sobie kupić taki sam ale po prostu wolę wydać te pieniądze gdzie indziej. Kupiłam tańszą opcję w innej firmie i na razie działa. Odpowiedz Link
tomekjacek110 Re: za i przeciw 18.01.17, 07:12 zostaw auto na rok i nie ruszaj a po roku wsiadaj i jedz w trasę . A jeśli chodzi o serwis to nie ma problemu na stronie producenta masz wszystko . Nawet serwis maja w chinach . Tylko trzeba zadzwonić i pogadać a nie czytać na forum i narzekać . Odpowiedz Link
tomekjacek110 Re: za i przeciw 18.01.17, 07:02 Witam używałem tm 31 3 lata teraz obecnie tm5 próbowałem nawet do robienia ciasta założyć motylek i powiem że dał radę i daje ze wszystkim . Powiedz mi kto da ci dożywotnia gwarancje jeśli ktoś nie myje nie czyści to wiadomo ale sory powyżej centymetra brud nie odpada . Zawiesić systemu nie ma jak gdyż został stworzony przez apple . Jak masz niby bad kliknij na demek i dalej pracuj . Noże owszem są nie zawodne ale jak ktoś chce mielić kamienie to nie tutaj . Ktoś już podobno to próbował i noże wytrzymały taki test . Jeśli ktoś chce pisać ale to szis itp niech przeczyta specyfikacje i budowę silnika jeśli zrozumie i znajdzie choć by jedno nie dociągniecie to wtedy pogadamy . Producent wyszedł z założenia by odstawić dotychczasowe życie i przyjąć nowe szybsze i wygodne . Jeśli ktoś tak zrobi to będzie zadowolony . Żadne inne urządzenie nie przygotuje ci potraw al dente. Każda plotka czy mit to bujda samemu można to sprawdzić zaproś na prezentacje i się przekonaj nikt nie będzie cie zmuszał by to kupić . Odpowiedz Link
tomekjacek110 Re: za i przeciw 18.01.17, 07:07 Witam używałem tm 31 3 lata teraz obecnie tm5 próbowałem nawet do robienia ciasta założyć motylek i powiem że dał radę i daje ze wszystkim . Powiedz mi kto da ci dożywotnia gwarancje jeśli ktoś nie myje nie czyści to wiadomo ale sory powyżej centymetra brud nie odpada . Zawiesić systemu nie ma jak gdyż został stworzony przez apple . Jak masz niby bad kliknij na demek i dalej pracuj . Noże owszem są nie zawodne ale jak ktoś chce mielić kamienie to nie tutaj . Ktoś już podobno to próbował i noże wytrzymały taki test . Jeśli ktoś chce pisać ale to szis itp niech przeczyta specyfikacje i budowę silnika jeśli zrozumie i znajdzie choć by jedno nie dociągniecie to wtedy pogadamy . Producent wyszedł z założenia by odstawić dotychczasowe życie i przyjąć nowe szybsze i wygodne . Jeśli ktoś tak zrobi to będzie zadowolony . Żadne inne urządzenie nie przygotuje ci potraw al dente. Każda plotka czy mit to bujda samemu można to sprawdzić zaproś na prezentacje i się przekonaj nikt nie będzie cie zmuszał by to kupić . A jeśli chodzi o wagę wazy dobrze tylko to waga do zywnosci a nie do odmierzania ile uzbierałeś złomu . Jeśli chodzi o cenę i komuś nie pasuje to niech kupi jak to mówicie zamiennik i wtedy życzę powodzenia sama produkcja silnika do urządzenia kosztuje 600zł a gdzie reszta . Ludzie opamiętajcie się pierw sprawdźcie a potem piszcie . Jak zrobicie mi taki sam za 700 ł to kupie ich 10 bez zastanowienia . Ale mówię taki sam nie chiński badzie. Prowizja 1000 zł fajna bujda . Ludzie to jednak mają fantazję . Odpowiedz Link
kobalt_x Re: za i przeciw 09.07.17, 21:12 Obejrzałam stronę firmy Vorwerk. Nie ma tam informacji co to urządzenie tak naprawdę robi. Pewnie jest to zadanie dla prezentera przedstawić dokładnie co to jest i zaczarować. Ja jednak wolałabym mieć czarne na białym na stronie zanim się skuszę. To mnie już odrzuca od kupna. Odpowiedz Link
robertclose Re: za i przeciw 11.07.17, 10:53 Mogę w skrócie opisać co robi , również te informacje są na stronie Miksuje niezawodnie bez grudek wszelkie produkty - począwszy od ziarna na mąki na pestkach suszonych z avocado kończąc , ubija, miesza , wyrabia ciasto, zaprawy chlebowe, gotuje obiad jednocześnie można przygotować zupę i drugie danie na parze , lub drugie danie na parze z sosem w glównym naczyniu lub dodatek skrobiowy, można przygotować własny majonez , masło bardzo szybko, świetnie sprawdza się w przygotowaniu trudnych sosów dzięki utrzymywaniu jednakowej temperatury np sos holenderski, kruszy lód, świetnie robi się w nim sorbety lodowe, lemoniady, smoothie perfekcyjne bez konieczności krojenia owoców i warzyw w dorbną kostkę bo miksuje na najlepszym silniku, ubija białka ect . Ma wbudowaną wagę więc działając nie trzeba tego robić osobno co ułatwia pracę. Doskonale przygotowuje przetwory ( sok pomidorowy mój ulubiony i wiele innych rzeczy . Dla osób które spędzają czas w kuchni pomaga ale nie wyręcza do końca , jest świetnym pomocnikiem a co najważniejsze niezawodnym - ja pracuje na nim 8 lat , teraz już na nowej generacji i nadal mnie zaskakuje. Wypożyczamy urządzenia więc można samemu sprawdzić przed zakupem. biuro@freshmakers.pl Mam nadzieję że trochę naświetliłem funkcje urządzenia. Dory przedstawiciel nie czaruje tylko powie po kilku pytaniach czy faktycznie będzie go Pani używać - jeśli Pani stwierdza że jednak nie to się z tym zapewne zgodzi - Ja z takimi się wyłącznie spotkałem. Odpowiedz Link
malutenka_mi Re: za i przeciw 19.04.18, 15:10 pieniądze wyrzuconne w błoo. wiem bo mam i używam. Nie warto kupować za taką cenę. Odpowiedz Link
lukasz.sulkowski Re: za i przeciw 26.10.18, 13:12 Ludzie, nie dajcie się naciągnąć. Może i to urządzenie i jest fajne, ale warte ok 1500 zł a nie 5000 zł. Te z innych firm dużo tańsze robią dokładnie to samo a nierzadko kosztują połowę z 1500, nie wspominając kosmicznej ceny 5000. 90% opinii są wypisywane przez marketingowców, ponieważ na tym zarabiają! Ludzie nie dajcie się naciągnąć. Odpowiedz Link
lukasz.sulkowski Re: za i przeciw 26.10.18, 13:13 Przeczytajcie opinie: "monika262" na tym forum, wypisuje prawdę o tym urządzeniu i ile przepłacacie decydując się na nie. Zachowajcie zdrowy rozsądek. Odpowiedz Link
karolina_2092 Re: za i przeciw 28.11.18, 21:21 PRZECIW !! Aggulek jeśli jeszcze nie kupiłaś Termomixa to weź pod uwagę moje perypetie Jestem właścicielką TM5 od trzech lat. Przez dwa lata używałam TM5 głównie do mielenia i ubijania. W trzecim roku zaczęłam korzystać z Varomy. I jakież wielkie było me zdziwienie gdy urządzenie gdy zaczęły mi wyskakiwać błędy C 145 nie można zamknąć pokrywy naczynia miksującego i C 161 urządzenie zostanie automatycznie wyłączone. Zaczęłam surfować i znalazłam w net’cie info że w Niemczech uznali te błędy za seryjnie występujące w pierwszych partiach TM 5 i błędy te naprawiane są jako bezpłatna naprawa pogwarancyjna. Zgłosiłam sprawę do Vorwerk Polska i okazało się że w Polsce za taką naprawę muszę zapłacić - wyszło 231 zł. Niby to nie jest jakaś kosmiczna kwota, ale biorąc pod uwagę koszt zakupu urządzenia spodziewałabym się jednak innego podejścia po klienta. Przez pierwsze dwa lata korzystania z tego garnka była całkiem zadowolona. Nawet przekonałam dwie osoby do zakupu, jednak po tej przygodzie zamierzam sprzedać swoją maszynę. Więc jeśli jesteś chętna to daj znać. Odpowiedz Link
piotr.cieslik91 Re: za i przeciw 06.08.21, 14:32 Thermomix TM6 generuje około 20zł miesięcznie wydatków na prąd. Tutaj opisuję ile w danych przepisach Thermomix zużywa energii wg miernika prądu: Ile Thermomix zużywa prądu Odpowiedz Link
samantaczer Re: za i przeciw 09.09.21, 23:08 bardzo dużo ofert z Lidlomixem się teraz pojawia, zastanawiam się czy jest to tak genialne urządzenie czy po prostu producent reklamuje to tak skutecznie że mamy modę na lidlomixy, biedronkomixy, thermomix i co tam jeszcze. A ceny zwalają z nóg - aż trudno w nie uwierzyć allegro.pl/oferta/robot-kuchenny-silvercrest-monsieur-cuisine-wifi-10998816078 Odpowiedz Link
katarzynawojkar Re: za i przeciw 24.05.23, 13:32 Dzień dobry, mój termomix 6 zaraz po okresie gwarancji i rękojmi przestał działać (kompletnie nic nie można było zrobić) po oddaniu do serwisu okazało się że zepsuła się płyta główna, a naprawa to koszt 1300 zł, po wielu prośbach do firmy vorwerk o opinię z jakiego powodu mogło dojść do awarii (może źle użytkowałam urządzenie) i opis jak według specjalistów zużyte jest urządzenie (używałam sporadycznie) otrzymywałam odpowiedź : " Nie mamy możliwości podania bezpośredniej przyczyny uszkodzenia płyty głównej Pani urządzenia Thermomix® bez znajomości pełnej historii urządzenia i jego sposobu eksploatacji." nadmienię jeszcze że każdy termomix ma wbudowany licznik zapisujący pracę urządzenia. Po długiej korespondencji mailowej poddałam się, zleciłam naprawę za 1300zł bo tak naprawdę nie miałam innego wyjścia, co zrobić z niedziałającym urządzeniem za ponad 5 tysięcy Możecie Państwo sami wyciągnąć wnioski i podjąć decyzje, ja zdecydowanie odradzam termomix. pozdrawiam Odpowiedz Link
paulinkaa78 Re: za i przeciw 02.01.25, 22:44 Przeczytaj najpierw ten artykuł warsawcity.info/czy-thermomix-jest-wart-swojej-ceny/ Powinien Ci pomóc podjąć decyzję 🧐 Odpowiedz Link