Dodaj do ulubionych

„BÓG, HONOR OJCZYZNA” MARSZ NIEPODLEGŁOŚCI 2018

16.11.18, 22:34
"„Bóg Honor Ojczyzna” to hasło Marszu, który w setną rocznicę odzyskania przez Polskę niepodległości przeszedł ulicami Warszawy. Mimo skandalicznej decyzji prezydent Warszawy Hanny Gronkiewicz-Waltz o zakazie organizacji Marszu, dzięki staraniom Prezydenta RP, Premiera i środowisk narodowych, które przez wiele miesięcy przygotowywały Marsz Niepodległości impreza się odbyła i zgromadziła rekordowa liczbę, 250 tys. obywateli." (RadioMaryja.pl)

m.youtube.com/watch?feature=youtu.be&v=QFdAHAx1_pY
Obserwuj wątek
    • oby.watel Re: „BÓG, HONOR OJCZYZNA” MARSZ NIEPODLEGŁOŚCI 20 19.11.18, 17:03
      Dzięki skandalicznej decyzji prezydent i premier mogli zorganizować marsz, na który poszli. Wcześniej zapraszali, ale sami odmawiali udziału.
      • a2-a Re: „BÓG, HONOR OJCZYZNA” MARSZ NIEPODLEGŁOŚCI 20 19.11.18, 20:56
        Przyznam, że ja z rodziną stawiłem się na MN na zaproszenie pana Prezydenta.
        Byłem pierwszy raz i było fajnie.
        • oby.watel Re: „BÓG, HONOR OJCZYZNA” MARSZ NIEPODLEGŁOŚCI 20 20.11.18, 08:19
          No to podziękuj prezydent Warszawy zamiast psy na niej wieszać.
          • a2-a Re: „BÓG, HONOR OJCZYZNA” MARSZ NIEPODLEGŁOŚCI 20 20.11.18, 10:58
            Spotkałem się owszem z takimi opiniami, że decyzja prezydent Warszawy Hanny Gronkiewicz-Waltz w sprawie zakazu MN jeszcze bardziej zmobilizowała do stawienia się na ową manifestację, ale chyba nie o to władzom Warszawy chodziło.
            • oby.watel Re: „BÓG, HONOR OJCZYZNA” MARSZ NIEPODLEGŁOŚCI 20 20.11.18, 15:14
              Pilot lądował we mgle i doprowadził do śmierci kilkudziesięciu osób, ale chyba nie o to mu chodziło.
              • a2-a Re: „BÓG, HONOR OJCZYZNA” MARSZ NIEPODLEGŁOŚCI 20 20.11.18, 19:28
                oby.watel napisał:

> Pilot lądował we mgle i doprowadził do śmierci kilkudziesięciu osób, ale chyba
                > nie o to mu chodziło.
                >
                W sumie to już teraz nieważne o co chodziło władzom Stolicy, cieszmy się, że żadne prowokacje nie doprowadziły do śmierci świętujących setną rocznicę odzyskania niepodległości obywateli.
                • oby.watel Re: „BÓG, HONOR OJCZYZNA” MARSZ NIEPODLEGŁOŚCI 20 20.11.18, 19:59
                  Zaiste jest się z czego cieszyć. Miliony zginęły z rąk faszystów, więc cieszmy się, że gdy świętowali w Warszawie obyło się bez ofiar w ludziach.
                  • a2-a Re: „BÓG, HONOR OJCZYZNA” MARSZ NIEPODLEGŁOŚCI 20 21.11.18, 02:39
                    Nie wiem co Pan oglądał i gdzie, ale ja byłem na MN i widziałem tysiące patriotów z biało czerwonymi flagami...
                    • oby.watel Re: „BÓG, HONOR OJCZYZNA” MARSZ NIEPODLEGŁOŚCI 20 21.11.18, 09:43
                      Też kilka biało-czerwonych flag widziałem. Widziałem także inne kolory i symbole. A także młodzieńców palących unijną flagę i dających wiele innych dowodów na to, że mają głowy od parady nie pokalane wiedzą, nie splamione myśleniem. Ale doskonale rozumiem ludzi, którzy widzą tylko to, co chcą widzieć, słyszą to, co chcą słyszeć i wierzą w to, w co chcą wierzyć. W końcu też kiedyś byłem dzieckiem i pamiętam jak płakałem, gdy wilk, choć połknął babcię, to nadal był głodny. Potem dowiedziałem się, że to ściema, że wilki nie łykają ani dziewczynek, ani kobiet w całości. Że to bajka. Dlatego jak ryba połknęła Pinokia, to nie płakałem, bo wiedziałem, że nic mu nie będzie. W końcu był z drewna, a więc ciężkostrawny. A potem poznałem inny podobny przypadek i to już nie była bajka, to była prawda, to był fakt autentyczny. I że lepiej będzie, jeśli weń uwierzę bez zastrzeżeń.
                      • a2-a Re: „BÓG, HONOR OJCZYZNA” MARSZ NIEPODLEGŁOŚCI 20 21.11.18, 10:02
                        oby.watel napisał:

> Ale
                        > doskonale rozumiem ludzi, którzy widzą tylko to, co chcą widzieć, słyszą to, co
                        > chcą słyszeć i wierzą w to, w co chcą wierzyć.
                        >

Oczywiście jest to możliwe, jeśli samemu nie uczestniczyło się w wydarzeniu.
                        • oby.watel Re: „BÓG, HONOR OJCZYZNA” MARSZ NIEPODLEGŁOŚCI 20 23.11.18, 11:33
                          Ach, rozumiem. Nie brałeś udziału i dlatego nie zauważyłeś innych flag.
                          • a2-a Re: „BÓG, HONOR OJCZYZNA” MARSZ NIEPODLEGŁOŚCI 20 23.11.18, 13:52
                            oby.watel napisał:

> Ach, rozumiem. Nie brałeś udziału i dlatego nie zauważyłeś innych flag.
                            >

Przecież wcześniej napisałem, że:
                            "ja byłem na MN i widziałem tysiące patriotów z biało czerwonymi flagami..."
                      • enrque111 Re: „BÓG, HONOR OJCZYZNA” MARSZ NIEPODLEGŁOŚCI 20 23.11.18, 11:10
                        oby.watel napisał:

> Też kilka biało-czerwonych flag widziałem. Widziałem także inne kolory i symbol
                        > e. A także młodzieńców palących unijną flagę i dających wiele innych dowodów na
                        > to, że mają głowy od parady nie pokalane wiedzą, nie splamione myśleniem. Ale
                        > doskonale rozumiem ludzi, którzy widzą tylko to, co chcą widzieć, słyszą to, co
                        > chcą słyszeć i wierzą w to, w co chcą wierzyć. W końcu też kiedyś byłem dzieck
                        > iem i pamiętam jak płakałem, gdy wilk, choć połknął babcię, to nadal był głodny
                        > . Potem dowiedziałem się, że to ściema, że wilki nie łykają ani dziewczynek, an
                        > i kobiet w całości. Że to bajka. Dlatego jak ryba połknęła Pinokia, to nie płak
                        > ałem, bo wiedziałem, że nic mu nie będzie. W końcu był z drewna, a więc ciężkos
                        > trawny. A potem poznałem inny podobny przypadek i to już nie była bajka, to był
                        > a prawda, to był fakt autentyczny. I że lepiej będzie, jeśli weń uwierzę bez za
                        > strzeżeń.
                        >

Skoro wypisujesz takie idiotyzmy, to musiałeś widzieć MN jedynie w TVN. Po co łgać i z tym łgarstwem jeszcze się publicznie obnosić?

A poza tym, dlaczego nie wolno spalić flagi UE? Czy np. wolno palić flagę firmy Kaufland lub Toyota?
                        • oby.watel Re: „BÓG, HONOR OJCZYZNA” MARSZ NIEPODLEGŁOŚCI 20 23.11.18, 11:32
                          Podpisuję się obiema rękami pod pytaniem po co łgać? A poza tym oczywiście wolno palić dowolne flagi. Skoro tak, to nie ma niczego nagannego w paleniu niebieskiej flagi z białymi gwiazdkami, z których jedna symbolizuje Polskę. Nurtuje mnie jedna kwestia. Czy gdyby ktoś spalił flagę na przykład żółto-białą, to też nie miałbyś nic przeciwko temu?

https://p7.naszdziennik.pl/z/960,540,cb73a01a43f3af4256572ecf1eaeb0fdd8c4a7f9.jpg
                          • enrque111 Re: „BÓG, HONOR OJCZYZNA” MARSZ NIEPODLEGŁOŚCI 20 23.11.18, 12:34
                            oby.watel napisał:

> Podpisuję się obiema rękami pod pytaniem po co łgać? A poza tym oczywiście woln
                            > o palić dowolne flagi. Skoro tak, to nie ma niczego nagannego w paleniu niebies
                            > kiej flagi z białymi gwiazdkami, z których jedna symbolizuje Polskę. Nurtuje mn
                            > ie jedna kwestia. Czy gdyby ktoś spalił flagę na przykład żółto-białą, to też n
                            > ie miałbyś nic przeciwko temu?
                            >
                            > https://p7.naszdziennik.pl/z/960,540,cb73a01a43f3af4256572ecf1eaeb0fdd8c4a
> 7f9.jpg

Nie miałbym nic przeciwko temu.
                            • oby.watel Re: „BÓG, HONOR OJCZYZNA” MARSZ NIEPODLEGŁOŚCI 20 23.11.18, 12:43
                              Problem w tym, że coś przeciwko temu mieliby ci, którzy palili niebieską flagę oraz wymiar sprawiedliwości, który traktuje prawo niebywale wybiórczo, a przepisy interpretuje jak mu wygodnie.
                              • a2-a Re: „BÓG, HONOR OJCZYZNA” MARSZ NIEPODLEGŁOŚCI 20 23.11.18, 14:10
                                oby.watel napisał:

> Problem w tym, że coś przeciwko temu mieliby ci, którzy palili niebieską flagę
                                > oraz wymiar sprawiedliwości, który traktuje prawo niebywale wybiórczo, a przepi
                                > sy interpretuje jak mu wygodnie.
                                >

Osobiście jestem przeciwny paleniu jakichkolwiek flag, ale i też się nie dziwię skoro sami celebryci ich nie szanują:
                                www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kraju,3/wojewodzki-ukarany-za-psia-kupe,56076.html
                              • enrque111 Re: „BÓG, HONOR OJCZYZNA” MARSZ NIEPODLEGŁOŚCI 20 23.11.18, 21:24
                                oby.watel napisał:

> Problem w tym, że coś przeciwko temu mieliby ci, którzy palili niebieską flagę
                                > oraz wymiar sprawiedliwości, który traktuje prawo niebywale wybiórczo, a przepi
                                > sy interpretuje jak mu wygodnie.

Nie wiem skąd tak dobrze znasz tych, którzy palili tą flagę, zapewne w tym sam czynnie uczestniczyłeś, ale co mi tam ... nie moja sprawa, ani nie jest to karalne ...
                        • a2-a Re: „BÓG, HONOR OJCZYZNA” MARSZ NIEPODLEGŁOŚCI 20 23.11.18, 16:53
                          enrque111 napisał:

> oby.watel napisał:
                          >
                          > > Też kilka biało-czerwonych flag widziałem. Widziałem także inne kolory i
                          > symbol
                          > > e. A także młodzieńców palących unijną flagę i dających wiele innych dowo
                          > dów na
                          > > to, że mają głowy od parady nie pokalane wiedzą, nie splamione myśleniem
                          > . Ale
                          > > doskonale rozumiem ludzi, którzy widzą tylko to, co chcą widzieć, słyszą
                          > to, co
                          > > chcą słyszeć i wierzą w to, w co chcą wierzyć. W końcu też kiedyś byłem
                          > dzieck
                          > > iem i pamiętam jak płakałem, gdy wilk, choć połknął babcię, to nadal był
                          > głodny
                          > > . Potem dowiedziałem się, że to ściema, że wilki nie łykają ani dziewczyn
                          > ek, an
                          > > i kobiet w całości. Że to bajka. Dlatego jak ryba połknęła Pinokia, to ni
                          > e płak
                          > > ałem, bo wiedziałem, że nic mu nie będzie. W końcu był z drewna, a więc c
                          > iężkos
                          > > trawny. A potem poznałem inny podobny przypadek i to już nie była bajka,
                          > to był
                          > > a prawda, to był fakt autentyczny. I że lepiej będzie, jeśli weń uwierzę
                          > bez za
                          > > strzeżeń.
                          > >
                          >
                          > Skoro wypisujesz takie idiotyzmy, to musiałeś widzieć MN jedynie w TVN. Po co ł
                          > gać i z tym łgarstwem jeszcze się publicznie obnosić?...

Prawda wreszcie zwycięża, wiele osób wycofuje swoje negatywy na temat MN:
                          opinie.wp.pl/zagraniczni-dziennikarze-nie-wytrzymali-wazne-decyzje-po-marszu-niepodleglosci-6317559834667137a?amp=1

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka